Pöllöjen neuvosto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pöllöjen neuvosto (eng. Court of Owls) on rikollisjärjestö ja salainen seura, joka esiintyy DC Comicsin jatkumossa supersankari Batmanin vastustajina. Salaseuraa kuvataan Gothamin kaupungin rikkaimpien ja vaikutusvaltaisimpien kansalaisten järjestöksi, joka on ollut olemassa kaupungin perustamisesta lähtien ja joka on ollut täysin tuntematon sen väestön keskuudessa, lukuun ottamatta kaupunkilegendaa, joka keskittyi heidän maineeseensa indoktrinoitujen agenttien, jotka tunnetaan nimellä Talons (Kynnet) tekemien kauhistuttavien salamurhien vuoksi. Vuosien 2015–2016 "Robin War" -tarina kertoo heidän kansainvälisestä laajentumisestaan, jolloin ryhmä nimesi itsensä uudelleen Pöllöjen parlamentiksi. Neuvoston loivat Scott Snyder ja Greg Capullo ja heidät mainitaan ensimmäisen kerran tarinassa Batman (vol. 2) #2 (2011), ja he esiintyvät ensimmäisen kerran Batmanissa (osa 2) #3, kun Batman löytää yhden heidän salaisista toimintakohteistaan ​​ja jossa heidät nähdään poseeraamassa jonkun heidän salamurhaajansa kanssa, William Cobbin, sarjassa vanhoja valokuvia, jotka vihdoin tarjoavat Batmanille todisteen heidän olemassaolostaan.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pöllöjen neuvosto on joidenkin Gotham Cityn vanhimpien ja rikkaimpien perheiden väkivaltainen salaliitto, joka käyttää murhia ja rahaa poliittiseen vaikutusvaltaansa läpi historian. Etujensa toteuttamiseksi he palkkaavat korkeasti koulutettuja salamurhaajia nimeltä Talons (Kynnet). Järjestön johtajat näyttävät olevan ihmisiä ja käyttävät valkoisia pöllönaamioita kasvoillaan. Pöllöjen neuvoston varhaisin historia juontaa juurensa Gothamin varhaisimpiin päiviin 1600-luvulla.

Bruce Wayne kertoo, että lapsena hän uskoi, että Pöllöjen neuvosto oli vastuussa vanhempiensa kuolemasta ja tutki salaliittoa henkilökohtaisesti ennen kuin päätti, ettei todisteita ollut. Kun Wayne ilmoittaa suunnitelmistaan ​​rakentaa ja muotoilla uudelleen Gotham City tulevaisuutta varten, neuvosto tuomitsee hänet kuolemaan ja heidän salamurhaajansa William Cobb yrittää murhata hänet Lincoln Marchin tapaamisen aikana. He kamppailevat Wayne Towerin huipulla ja tappaja selviää putoamisesta huipulta. Batman saa selville, että heidän seurallaan on useita salaisia ​​päämajoja piilotetuissa huoneissa jokaisessa Brucen isoisoisän Alan Waynen luoman Alan Wayne Trustin perustamassa rakennuksessa.

Vuoden 2012 tarinassa Night of the Owls, Pöllöjen neuvosto, joka on vihainen William Cobbin tappiosta Batmanin käsissä, herättää kaikki muut salamurhaajansa ottamaan Gotham Cityn takaisin Batmanilta. Neuvoston tavoitteena on todistaa, että he, eivät Batman, ovat Gotham Cityn ylivoimainen legenda. Lepakkoperhe ja Petolinnut (Birds of Prey) työskentelevät yhdessä voittaakseen heidät.

Forever Evil tarinan aikana Pöllöjen neuvosto näkee Crime Syndicate -järjestön uutisen, että Justice League on "kuollut" ja väittää, että neuvosto menestyy. Olemassaolonsa ollessa uhattuna he kaivavat salaperäisen historiansa perustuksia ja käyttävät sitä sopeutumiseen. Pöllöjen neuvoston näkyvä jäsen näyttää tyttärelleen, mistä neuvosto sai alkunsa: First Talonin kammiosta.

Vuosien 2014–2015 Batman Eternal -sarjan päätteeksi paljastetaan, että Lincoln March käytti neuvoston resursseja Vihjemestarin kampanjan rahoittamiseen Batmania vastaan ​​perustellen, että Batmanin julkinen kuolema tuntemattoman vihollisen käsissä lopettaisi ikuisesti "myytin" yön ritarista. Suunnitelma kuitenkin epäonnistuu, kun Batmanin liittolaiset ja Gotham Cityn ihmiset kokoontuvat maaliskuun hyökkäystä vastaan ​​sen jälkeen, kun komisario James Gordon kehottaa heitä puolustamaan kaupunkia Batmanin nimissä ja pakottaa Marchin vetäytymään.

Vuosien 2015–2016 tarinassa Robin War, Pöllöjen neuvosto elvyttää Lincoln Marchin, joka on keksinyt tavan saada ennustettu Grey Son. Neuvoston jäsen Noctua nousee valtaan Gotham Cityssä ja ottaa käyttöön joukon lakeja ja määräyksiä, jotka kieltävät kaikki Robinin varusteet ja vangitsevat ne, jotka jäävät kiinni omistamasta tai käyttävänsä mitään Robiniin liittyvää. Tämä kiinnittää neljän alkuperäisen Robinin huomion: Dick Grayson, Jason Todd, Tim Drake ja Damian Wayne (nykyinen Robin), jotka kaikki saapuvat Gothamiin kouluttamaan satoja Robins-katujengin jäseniä.

Tarinassa Nightwing (vol. 3) Lincoln March puhuu Pöllöjen parlamentille, kun he päättävät luopua yhteyteensä Gothamin Pöllöjen neuvostosta ja pukea päälle mustia pöllönaamioita. Kun March alkaa saarnata uutta rooliaan parlamentissa, Raptor tappaa hänet, joka paljastaa, että sekä hän että parlamentti ovat yhtä mieltä siitä, että Marchin omat halut alkoivat tulla heille esteeksi ja he tarvitsivat puhtaan tien Nightwingiin. Dick Grayson on vihdoin saanut takaisin salaisen henkilöllisyytensä ja palannut Nightwingin rooliin. Hän työskentelee mielellään parlamentille saadakseen heidät alas sisältä; he ovat varovaisia ​​ja epäilevät Graysonin todellisia aikomuksia, mutta he eivät tiedä, että heidän vaikutusvaltansa häneen on ratkaistu. Jotta parlamentti pysyisi kurissa, hän tekee yhteistyötä Raptorin kanssa auttamaan hänen tehtävissään.

Vuoden 2017 tarinassa Dark Nights: Metal paljastetaan myöhemmin, että Pöllöjen neuvosto oli pääosin kultti, joka palvoi Barbatosia, pimeää lepakkojumalaa Pimeästä Multiversumista. Barbatos oli ohjeistanut neuvostoa suunnitelmassaan hyökätä Prime Earthiin pitämällä Batmania silmällä ja olemalla osasyyllisiä Batmanin kokemiin tapahtumiin tämän uran aikana ja neuvosto onnistui vangitsemaan Batmanin ansaan, jossa Batman altistui viidelle eri metalliyhdisteelle, jotka muuttivat hänet portaaliksi. Joukko jäseniä väijyttävät Oikeuden Puolustajia ja tarjoavat Batmania avaimeksi portaalin avaamiseen, mutta myöhemmin The Batman Who Laughs ja hänen Rabid Robins joukkonsa murhaavat heidät julmasti.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pöllöjen neuvosto esiintyi televisiosarjassa Gotham ihmisinä, jotka pukeutuvat työpukuihin ja domino-naamioihin; ja useita tuntemattomia ihmisiä pöllönaamioissa, joita Sensei niminen rikollinen johti salaa.
  • Pöllöjen neuvosto esiintyi animaatioelokuvassa Batman vs. Robin, jossa neuvoston salamurhaaja Talon yritti saada Damian Waynen ymmärtämään potentiaalinsa ja liittymään neuvostoon. Talon kuitenkin pettää heidät kieltäytyessään tappamasta kidnapattua Robinia ja ottaa haltuunsa neuvoston zombifioitujen Talonien armeijan. Kun Batman, Nightwing ja Alfred Pennyworth tuhosivat hänen armeijansa ja Robin kukistaa hänet, Talon tekee itsemurhan.
  • Pöllöjen neuvosto esiintyi Harley Quinn animaatiosarjan kolmannen kauden jaksossa "A Thief, A Mole, An Orgy". Sarjassa tämä versio ryhmästä on orgiaan perustuva salainen seura, jota johtaa tuntematon High Owl (äänenä Andy Daly). Lisäksi ryhmään liittyy superpahiksia, kuten Bane, Killer Croc ja KGBeast.
  • Pöllöjen neuvosto tulee esiintymään Gotham Knights televisiosarjassa.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pöllöjen neuvosto esiintyi vuoden 2022 Gotham Knights pelissä. Tätä versiota ryhmästä johtaa Bruce Waynen setä Jacob Kane ja he ovat riidoissa League of Shadows -järjestön kanssa. Lisäksi Kirk Langstrom oli Pöllöjen neuvoston jäsen ennen kuin hän työskenteli Varjojen liigan kanssa, ja Talonit tappoivat hänet petoksestaan.