The Batman Who Laughs

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Batman Who Laughs on superroisto, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa yhdysvaltalaisissa sarjakuvissa. Hän on Batmanin paha vastine ja vaihtoehtoinen versio Pimeässä Multiversumissa. Hahmon loivat Scott Snyder ja Greg Capullo ja se esiintyi ensimmäisen kerran Dark Nights: Metal -sarjakuvatarinassa.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Batman Who Laughs on Pimeän Multiversumin Batman, joka muuttui pahaksi Jokerin takia. Tässä todellisuudessa, Maa -22 Jokeri saa tietää Batmanin olevan Bruce Wayne ja onnistuttuaan vangitsemaan tämän hän huumaa Batmanin ja pakottaa hänet katsomaan kun hän tappaa useimmat Batmanin muut roistot sekä komisario James Gordonin. Hän altistaa tuhansia Gotham Cityn kansalaisia samoille ​​kemikaaleille, jotka muuttivat hänet Jokeriksi, minkä jälkeen hän tappaa useita vanhempia lastensa edessä pilkatakseen Brucea. Batman onnistuu lopulta vapauttamaan itsensä ja tappaa vahingossa Jokerin heidän taistelunsa aikana napaten hänet niin tiukkaan rutistukseen, että Jokerin niskat katkeavat. Jokerin kuolema vapauttaa tiivistetyn muodon nanomyrkkyä Jokerin kehosta altistaen Batmanin myrkylle. Myrkky vaikutti hitaasti ohjaten hänen mielensä paitsi ajattelemaan enemmän kuin Jokeri, myös käänsi hänen moraalisen ytimensä joksikin pahaksi. Näistä muutoksista huolimatta Bruce onnistui kuitenkin säilyttämään mielensä järjestäytyneen ja loogisen puolen sekä erittäin innokkaan ja laskelmoivan älynsä. Näin hänestä tuli joku, jolla oli Batmanin taktinen nerokkuus ja taisteluharjoittelu sekä Jokerin moraalin puute. Hänellä on myös jälkimmäisen halu kaaokseen ja mielettömyyteen.

Tämä muuttaa hänet vähitellen uudeksi Batmanin ja Jokerin fuusioksi, jolla on Batmanin erittäin suuntautunut mieli, älykkyys ja fyysiset voimat sekä Jokerin psykopaattinen paha moraalikoodi ja vääntynyt, sadistinen huumorintaju. Prosessi osoittautuu peruuttamattomaksi, kun Batman saa selville, mitä hänelle tapahtuu. Batman tappaa suurimman osan liittolaisistaan ​​ja muuttaa hänen poikansa Damian Waynen minijokeriksi, samalla kun hän värvää Jokerimyrkylle tartunnan saaneet lapset "Rabid Robineiksi" ja valtaa oman maailmansa, lopulta tuhoten sen kokonaan. Tämä teki Pimeän Multiversumin hallitsijaan Barbatosiin niin suuren vaikutuksen, että hän ilmestyi Batmanille ja esitti tälle Prime Earthin ja kertoi tälle suunnitelmastaan hyökätä sinne muiden pahojen Batmanien avulla. Batman Who Laughs toimii Barbatosin Dark Knights joukkojen johtajana tai toisena komentajana ja värvää muut jäsenet tämän joukkoihin muista pimeän multiversumin maailmoista.

Saavuttuaan Prime-Earthiin, Batman Who Laughs ottaa Gothamin hallintaansa ja valvoo tapahtumia Challengerin vuorella. Hän jakaa jokerikortteja Batmanin konnille, mikä antaa heille mahdollisuuden muuttaa todellisuutta ja vallata osia kaupungista. Hänen mukanaan ovat Pimeän multiversumin Damian ja kolme Rabid Robinia, joiden tarkoituksena oli tuhota koko todellisuus yhdistämällä Over-Monitor Anti-Monitorin astraaliaivoihin. Batman Who Laughs voitetaan, kun oikean maailman Batmania avustaa Jokeri, joka panee merkille, että vaihtoehtoinen Batman ei pystynyt havaitsemaan tätä skenaariota, koska hän ei olettanut Batmanin liittoutuvan Jokerin kanssa. Batman Who Laughsin oletettiin kuolleen lepakkoluolan romahduksessa, mutta myöhemmin paljastui, että hän oli selvinnyt ja oli Lex Luthorin huomassa, joka tarjoaa hänelle paikan Tuomion Legioonassa. Jossain vaiheessa Legion of Doomin muodostumisen aikana Jokeri tapasi Lex Luthorin ja neuvoi häntä olemaan tuomatta Batman Who Laughsia ryhmään. The Batman Who Laughs puhuu Lex Luthorille maailmoista Lähteen muurin takana Jokerin kuunnellessa taustalla.

Batman Who Laughs jatkaa lopulta hyökkäystään Batmania vastaan ​​ja kerää Bruce Waynesta joukon vaihtoehtoisia versioita pilkatakseen vastinettaan hänen valmistautuessaan joukkohyökkäykseen Batmania vastaan. Lisäetuna Batman Who Laughs on liittoutunut Grim Knightin kanssa, joka on versio Batmanista, joka käyttää aseita ja muutti oman maailmansa Gothamin sotilaalliseksi diktatuuriksi. Koska Batmanilla ei ole muuta keinoa pysäyttää toista itseään, hän joutuu 'hyväksymään' kieroutuneen "siirron" Jokerilta, joka alkaa muuttaa hänet Batman Who Laughs -versioksi, joka yrittää taistella sitä vastaan ja liittoutuu James Gordonin psykoottisen pojan kanssa yrittäen ennustaa vihollisensa siirron. Batman Who Laughs yrittää manipuloida James Gordonin pojan puolelleen väittäen, ettei James rakasta tätä ja kertoo Brucelle suunnitelmastaan saastuttaa koko Gotham uudella seerumillaan. Kun Batman Who Laughs siirtää maahan version Bruce Waynesta, joka ei ole vielä edes menettänyt vanhempiaan, Batman pystyy kukistamaan Batman Who Laughsin houkuttelemalla hänet yhteenottoon Waynen hautausmaalle, jonka jälkeen Jokeri tainnuttaa Batmanin, ennen kuin jokerimyrkky on ottanut hänet täysin hallintaansa ja Alfred Pennyworth käyttää verensiirtoa palauttaen Batmanin normaaliksi ennen kuin nuori versio Brucesta lähetetään kotiin ja Batman Who Laughs suljetaan Hall of Justicen -vankityrmään. Hänen seeruminsa onnistuivat kuitenkin myöhemmin saastuttamaan Shazamin, Blue Beetlen, Donna Troyn, Hawkmanin, Supergirlin ja komisario Gordonin (jälkimmäinen sai tartunnan Scott Snyderin The Batman Who Laughs -minisarjan numeron 7 aikana).

Vuotta myöhemmin The Batman Who Laughs on edelleen lukittuna Hall of Justiceen, mutta uuden Secret Six -ryhmänsä avulla hän alkaa toteuttaa suunnitelmaansa. Hän aloittaa antamalla komisario Gordonin johdattaa Batmanin ja Teräsmiehen Crime Alleyn alaiseen luolaan, jossa tartutettu Shazam saastuttaa Teräsmiehen. Myöhemmin Teräsmies näyttää näennäisesti "tartunnan saaneelta" (Batman kuuntelee ja tarkkailee tätä), matkalla Hall of Justicen -asehuoneeseen. Batman Who Laughs kertoo Teräsmiehelle, että tämä aikoo tartuttaa maailmaa seerumillaan. Sitten hän kommentoi Clarkille ilkeästi, että hänen suunnitelmansa on kuin Kryptonin tuhoaminen ja Lois ja John eivät selviä. Teräsmies hyökkää The Batman Who Laughsin kimppuun ja paljastaa huijanneensa tätä teeskennelleensä tilaansa. Batman paljasti koko asian olevan illuusio, ja The Batman Who Laughs ylisti häntä sanomalla, että hänellä oli samanlainen järjestelmä omassa maailmassaan. Batman Who Laughsin seuraava askel on saada Scarab (tartunnan saanut Blue Beetle) hakkeroimaan Fortress of Solituden ja Batcaven tietokoneet. Samalla kun tämä tapahtuu, hän alkaa pilkata Clarkia sanoen, että he olivat kaikki sisältä pahoja ja että hän tietää pian, mutta kun Teräsmies on saamassa tartunnan, Terästyttö saa kiinni saastuneen Batarangin ja saa tartunnan tahattomasti (kuten batarang oli suunniteltu tartuttamaan kryptonialaisia). Batman Who Laughs onnistuu avaamaan uuden portaalin pimeään multiversumiin ja tuomaan lisää pahoja Batmaneja maahan. Kun Legion of Doom -signaali loistaa taivaalla, The Batman Who Laughs pohtii itsekseen, että hän on törmäyskurssilla Lex Luthorin kanssa, mutta ei ole liian huolissaan, koska kuten hän sanoo, "Batman voittaa aina". Lex Luthor onnistui myöhemmin iskemään Batman Who Laughsia Jokerin avulla luodulla vastaseerumilla, joka vapautti tämän otteen Secret Six ryhmästä palauttaen heidät entiselleen. Luthor tuo Batman Who Laughsin Perpetuan eteen tuomittavaksi, mutta Batman Who Laughs onnistui manipuloimaan Perpetuan valitsemaan hänet Lex Luthorin tilalle tämän palvelijakseen.

"Dark Nights: Death Metal" -tarinassa Batman Who Laughsista tulee Perpetuan luutnantti. Pimeän Multiversumin pahojen Batmanien armeijan avustuksella he valvovat hänen valtaansa. Kun Ihmenainen päättää, että paras toimintatapa on tehdä ensimmäinen Anti-Crisis hänen keskusteltua Wally Westin kanssa, hän kohtaa Batman Who Laughsin, jonka hän mestaa näkymättömällä totuuden moottorisahalla. Tämän jälkeen Dark Knightsit ryhtyivät töihin päästääkseen valloilleen Batman Who Laughsin todellisen suunnitelman: viimeisen Bruce Waynen ruumiin valmistelemisen. Tämä ruumis sattuu olemaan BatManhattan, versio Bruce Waynesta, joka sai itselleen Tohtori Manhattanin voimat suorittamalla saman kokeen, joka oli luonut Manhattanin. Batman Who Laughs oli seurannut koetta etäältä ja hän oikealla hetkellä oli lobotomoinut BatManhattanin ennen kuin tämä oli saanut hallinnan voimistaan ja laittanut hänen ruumiinsa odottamaan oikeaa hetkeä siirtää tietoisuutensa häneen. Castle Batissa Dark Knightsit onnistuvat siirtämään Batman Who Laughsin aivot BatManhattanille, mikä oli varotoimi, jos Perpetua saisi sen selville. Kun Batman Who Laughs on saanut BatManhattanin voimat, Perpetua varoittaa häntä hänen kaltaisistaan ​​olennoista, jotka saattavat aistia hänen tekonsa (huolissaan siitä, että ne voivat tuhota hänet), hän ryhtyy pyyhkimään pois jäljellä olevat pimeyden ritarit Robin Kingiä lukuun ottamatta. Batman Who Laughs siirtyy sitten uuteen muotoon nimeltä "Darkest Knight" huudahtaen tietävänsä Dianan aikovan luoda uudelleen Multiversumin, mutta hän haluaa kuitenkin tehdä omat "52 Painajaismaailmaansa". Darkest Knight ja Robin King murtautuvat Valhallan hautausmaalle. Jay Garrick, Barry Allen ja Wally West tietävät hänen tavoittelevan Wallyn valtaa, ja he juoksevat pakoon Darkest Knightin jahdaten heitä. Barry, Wally ja Jay tekevät yhteistyötä Kid Flashin ja muun Flash-perheen kanssa ohittaakseen Darkest Knightin ja hänen Dark Multiverse Flashes -armeijansa päästäkseen Mobius-tuoliin. Saatuaan jonkin verran vakuutteluja Ihmenaiselta, joka matkusti ajassa taaksepäin Infinite Crisisin tapahtumiin, Superboy-Prime murskaa kriisimaailmat, pelastaen samalla Batmanin ja Teräsmiehen ja ohjaa kaiken energian Wallyyn, mutta se ei toimi. Ennen kuin heillä oli mahdollisuutta, Darkest Knight viritti Mobius-tuolin, jotta se ohjaisi aina voiman hänelle itselleen. Hänellä on näiden voimien myötä kaikki mitä hän tarvitsee tehdäkseen Multiversumin uudelleen omaksi kuvakseen nimeltään Last 52.

Uusilla jumalankaltaisilla voimillaan Darkest Knight käskee Castle Batmania hyökkäämään sankareita vastaan. Castle Batman muuttaa Gothamin jättimäiseksi Batmania muistuttavaksi olennoksi. Sankareilla ei ole mitään mahdollisuuksia jättiläistä vastaan, jonka rakenne on valmistettu kaikista Kanen piirikunnan materiaaleista. Kun Lex on antanut Ihmenaiselle päiväkirjan, jonka on kirjoittanut Carter Hall, Darkest Knight (joka ei päässyt eroon Perpetuasta) lähettää pahan maapallonsa tappamaan sankarien ja roistojen yhdistyneen armeijan. Kun Batman käyttää Black Lantern -sormusta luodakseen uudelleen The Batman Who Laughs -kehon taistellakseen hänen puolestaan, taistelu Perpetuan ja Darkest Knightin välillä raivoaa, kun taivaallinen olento nuhtelee entistä Dark Knightia väittämällä, että tämä on ainoa, joka suojelee Multiversumia havaitsemalla hänen kaltaisiaan. Darkest Knight vangitsee Perpetuan häntä alun perin pitelevän Lähteen muurin sirpaleisiin ja tappaa hänet. Suuntaakseen Prime Earthin uudelleen niin, että kriisienergia jatkaa sen voimaannuttamista, hän lähettää "suosikkisotilaansa" hyökkäämään Maan sankareita vastaan ​​heidän viimeisinä hetkinä ja samalla elvyttää aiemmin kukistetut Pimeyden Ritarit Devastatorin, Drownedin ja Red Deathin. Kun sankarit seisovat yhtenä universumina Darkest Knightin armeijaa vastaan, he alkavat muistaa koko historiaansa, kun kultapukuinen Ihmenainen ilmestyy maasta kohtaamaan Darkest Knightin. Viimeinen taistelu kultapukuisen Ihmenaisen ja Darkest Knightin välillä; taistelu, joka kattaa ajan ja tilan. Hänet tuodaan vihdoin luomisen syntyvaiheeseen, jossa Darkest Knight paljastaa, että Perpetuan luomat ihmiset (jota kutsutaan "Käsiksi") yksinkertaisesti pyyhkivät maailmankaikkeuden ja ilman uudelleenkäynnistystä puolet Dianan ystävistä kuolevat. Dianalla on kaksi vaihtoehtoa: jatkaa taistelua ja hävitä tai antautua Darkest Knightille ja käyttää heidän yhteisiä voimaaan tappaakseen Kädet. Diana kieltäytyy antamasta periksi ja iskee takaisin Darkest Knightiin, työntäen häntä eteenpäin ajassa ja lähettäen hänet Maan auringon kuoleviin hiillosteisiin. Nähdessään Käsien saapuvan ja hänen ystävänsä kamppailevan kuin Batman herättelemässä lepakkoperhettään ja vihollisia Robin Kingiä vastaan taistelussa, jossa B-Rex ja Batmage herätettiin kuolleista ja Lexin uhraavan itsensä pelastaakseen Teräsmiehen pahalta viimeiseltä auringolta, Diana kuvittelee maailmankaikkeuden jälleen nuorena ja elossa ja työntää Darkest Knightin aurinkoon tappaen hänet lopullisesti. Kädet onnittelivat Dianaa Multiversumin pelastamisesta ja kiitokseksi palauttivat Prime Earthin samaan tilaan, jossa se oli ollut ennen Batman Who Laughsin ja Dark Knightien saapumista, mutta se ei ollut enää Multiversumin keskus, kuten oli ennen ollut.

Voimat ja erikoiskyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batman Who Laughsilla on kaikki Prime Earth Batmanin koulutus, kurinalaisuus ja kokemus. Lisäksi hänellä on hallussaan tietoa lukuisten DC-universumin supersankarien ja -pahisten vahvuuksista ja heikkouksista, koska hän oli jo tappanut heidät omassa todellisuudessaan. Hänellä on myös tietoa useista muista maailmoista, joissa hän on vieraillut, ja hän pystyy sopeutumaan melkein mihin tahansa tilanteeseen.

Batman Who Laughs näyttää kiinnittyneen voittamiseen ja uskoo voivansa tehdä niin aina vastustajiaan vastaan, koska hän oli luopunut itse määrätyistä säännöistä, jotka estivät häntä käyttämästä julmimpia ja tappavampia menetelmiä aiemmin. Itse asiassa, ilman että hänen koodinsa jarruttaisi häntä, The Batman Who Laughs on kyennyt sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin ja voittamaan kaikenlaisia ​​merkittäviä kertoimia vastaan. Hän on myös melko ylimielinen, kun hän on jo tuhonnut oman maailmansa ja saanut tietoa monilta muilta. Hän on myös erittäin sadistinen, ja tämä piirre näkyy, kun hän estää Grim Knightia tappamasta Jim Gordonia, jotta tämä voisi kokea paljon julmemman kohtalon, ja saapuu Pöllöjen neuvoston luo ilman muuta aikomusta kuin "kuulla heidän kaikkien kuolevan huutavan".

Batman Who Laughsilla on kuvattu omaavan samat kyvyt kuin Batmanilla yhdistettynä Jokerin kieroutuneeseen nihilismiin. Tämä vaikutti syihin, miksi Batman joutui liittoutumaan Jokerin kanssa pysäyttääkseen vastineensa, koska hän odotti, että hänen toinen itsensä säilytti nykyiset taktiset kykynsä ja siksi Batmanin ja Jokerin välinen liitto oli ainoa asia, jota hänen vastineensa ei voinut odottaa. Koska hän on kotoisin Pimeästä Multiversumista, hän pystyy näkemään ihmisten synkät halut ja pelot visualisoituina heidän nykyisten toimiensa vaihtoehtoisina todellisuuksina. Hänen tyypillinen metallinen kruununsa toimii futuristisena visiirinä, joka on valmistettu "Pimeästä Metallista", jolloin hän voi suodattaa nämä toiminnot ja paikantaa vastustajiensa seuraavat liikkeet taistelun aikana ja manipuloida niitä psykologisesti käyttämällä tietoaan heidän peloistaan. Toisin kuin Batman, hän valitsee tappavia aseita, joiden avulla hän voi tappaa nopeasti, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, konekiväärit, veitset, ketjuase, jonka päähän on kiinnitetty batarang, ja valikoima teräaseita.

Batman Who Laughs käyttää myös "Pimeästä Metallista" valmistettuja batarangeja, jotka voivat tuoda esiin uhrin pahimman version. Hän käytti näitä, kun hän loi uuden Secret Sixin inkarnaation käyttämällä tartunnan saaneita Oikeuden Puolustajien jäseniä.

Dark Knights: Death Metalin tapahtumien aikana The Batman Who Laughs saa tohtori Manhattanin voimat, kun tohtori Arkham integroi kirurgisesti tämän aivot Bruce Waynen ruumiiseen, jolla on Manhattanin voimat, ja tämä antaa hänelle lähes kaikkivaltiuden, pakenemisen ja teleportaation muiden valtuuksien joukossa. Otettuaan vastaan ​​Wally Westin voimat, hänen voimansa kasvaa dramaattisesti.

Kuten muillakin Pimeän Multiversumin asukkailla, The Batman Who Laughsilla on heikkous Nth Metallia kohtaan.

Batman Who Laughs edusti Batmanin pelkoa tulla yhtä pahaksi kuin Jokeri, kuinka paljon häntä määrittelee loputon sota Jokerin kanssa ja hänen katumusta siitä, että hän ei voi pysäyttää Jokeria lopullisesti lopettamatta hänen elämäänsä.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Batman Who Laughs esiintyy DC Universe Online -pelissä, jossa häntä ääninäyttelee Mark Hamill.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]