Tuomion Legioona

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuomion Legioona on DC-animaatiouniversumissa esiintyvä kuvitteellinen organisaatio, jonka jäseniin kuuluu tunnetuimpia kuvitteellisia superroistoja. Tuomion Legioona on esiintynyt Hanna-Barberan luomassa Superystävissä, sekä 2000-luvun animaatiosarjassa Justice League Unlimited. Molemmissa sarjoissa Tuomion Legioonaa on johtanut Lex Luthor, vaikka sitä ennen Gorilla Grodd, kunnes Luthor otti sen johdettavakseen. Tuomion Legioona on esiintynyt myös Harley Quinn animaatiosarjassa ja animaatioelokuvissa Justice League: Doom, JLA Adventures: Trapped in Time, Justice League vs. Teen Titans, Teen Titans Go! & DC Super Hero Girls: Mayhem in the Multiverse ja Lego DC Comics Super Heroes: Justice League: Attack of the Legion of Doom sekä televisiosarjassa Legends of Tomorrow.

Sarjasta on tehty parodia, jota esitti Cartoon Network. Siinä Tehotytöt pelastavat Ihmenaisen ja Vesimiehen Tuomion Legioonalta.

Superystävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superystävät-sarjassa Tuomion Legioona vastustaa Superystäviä ja yrittää valloittaa maailman. Legioonan jäsenien ulkonäkö ja alkuperä on melkein samanlainen kuin sarjakuvissa. Viimeisessä jaksossa History of doom paljastuu Lex Luthorin, Gigantan ja Tuomion Legioonan ensimmäinen taistelu Superystäviä vastaan.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsen Tietoa Voimat Arkkivihollinen
Bizarro Teräsmiehen klooni Bizarro maailmasta Samat kuin Teräsmiehellä Teräsmies
Musta Rausku Vedenalainen uhka, joka yrittää valloittaa Atlantiksen Sukelluspuku, korkealuokkaiset aseet Vesimies
Brainiac Ilkeä androidi planeetta Colulta Älykkyys, ajatusten luku, erilaiset aseet Teräsmies
Kapteeni Kylmä Sinipukuinen alhaisten ilmatilojen mestari Jäädytyssäde Salama
Gepardi Kissapukua pitävä nainen Kissan refleksit, kynnet Ihmenainen
Giganta Varasti taikapulverin moninkertaistaakseen kokonsa ja voimansa Voima kasvaa ja moninkertaistaa voimansa samalla Ihmenainen
Gorilla Grodd Rikollinen gorilla Gorilla Citystä Älykkyys, mielenhallinta Salama
Lex Luthor Tuomion Legioonan johtaja Älykkyys Teräsmies
Arvuuttaja Käyttää arvoituksia hämätäkseen poliiseja Arvoitusten keksiminen, arvoitusten ratkaiseminen Batman
Linnunpelätin Käyttää pelkokaasua tuodakseen ihmisten pahimmat pelot esille Pelkokaasu Batman
Sinestro Epäluotettava ex Vihreä Lyhty Keltainen voimasormus Vihreä Lyhty
Solomon Grundy Voimakas zombi, joka syntyi suolla Yliluonnolliset voimat, kestävyys Vihreä Lyhty
Lelumies Narriksi pukeutunut rikollinen, joka käyttää leluja aseina edistääkseen rikollisuutta Luo tuhoavia leluja Teräsmies

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Animaatiosarjassa Justice League Unlimited Tuomion Legioona oli Gorilla Groddin kokoama järjestö, jonka jäsenet maksoivat Groddille suojelusta, koska Oikeuden Puolustajiin oli liittynyt paljon eri sankareita ja rikolliset olisivat jääneet kiinni. Avain onnistui auttamaan Lex Luthorin pakoon vankilasta Groddin käskystä, jonka mukaan Luthorista olisi hyötyä Legioonassa, ja hän sai 25 % johtajuuden, mikä olisi tarpeeksi johtamaan kaikkia jäseniä kentällä, jos Grodd on määrännyt niin. Luthor ei aluksi suostunut, mutta Grodd sai tämän liittymään järjestöön näytettyään hänelle Brainiacin osan, jonka avulla Brainiac voitaisiin herättää henkiin. Myöhemmin Luthor otti Tuomion Legioonan hallintaansa ja rakensi Legioonan linnoituksesta aluksen, jotta hän pääsisi Brainiacin tuhoutumispaikalle herättämään Brainiacin. Tala kuitenkin vapautti Groddin ja tämä sekä puolet Legioonasta hyökkäsivät Groddin kanssa Luthoria ja toista puolta Legioonaa vastaan, jotka olivat liittyneet Luthorin puolelle. Luthorin puoli kuitenkin voitti taistelun ja Luthor heitti Groddin avaruuteen, jonka jälkeen Killer Frost jäädytti Groddin puolelle asettuneet ja Luthor yritti Talan avulla herättää Brainiacin henkiin. Metron kuitenkin pysäytti ajan juuri ennen kuin Lelumies käynnisti koneen ja kertoi Luthorille tosista mahdollisista seurauksista. Luthor ei kuunnellut, ja Metron antoi ajan taas kulkea, ja Lelumies käynnisti koneen. Luthor oli menossa vastaanottamaan Brainiacia, mutta kone palauttikin henkiin Apokolipsin herran, Darkseidin entistäkin voimakkaampana. Darkseid lupasi Tuomion Legioonalle nopean kuoleman ja räjäytti tukikohdan, mutta Luthor ja muut selviytyivät, kun Sinestro ja Tähtisafiiri loivat voimakentän, joka suojasi heitä räjähdykseltä. New Genesiksen johtaja havaitsi Darkseidin paluun ja Lightray neuvoi Tuomion Legioonaa ottamaan yhteyttä Oikeuden Puolustajiin menemällä teleportista läpi, mutta Ilkeä Tähti kuitenkin tainnutti hänet ja Luthor ja muut menivät portista läpi. Darkseid pysäytti Apokolipsin sisällissodan Virman Vundabarin, Kanton, Mantiksen ja Granny Goodnessin ja hänen Female Furiesien välillä. Darkseid johti Apokolipsin Parademonit hyökkäämään Maahan ja Oikeuden Puolustajat joutuivat liittoutumaan Tuomion Legioonan kanssa pysäyttääkseen Darkseidin ja Apokolipsin joukot. Kun Teräsmies, Batman ja Lex Luthor taistelivat Darkseidia ja tämän Parademoneita vastaan, Metron palasi ja vei Luthorin paikkaan, josta hän löytäisi voiman, jolla Darkseid voitaisiin voittaa. Luthor ja Darkseid katosivat, kun Darkseid viimeinkin löysi Anti-elämä tasapainottajan ja jakoi sen Luthorin kanssa. Kun Darkseid oli kukistunut, muut Tuomion Legioonan jäsenet saivat 5 minuutin etumatkan Oikeuden Puolustajilta, kun Atomikallo kysyy palkkiota.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luthorin puolelle asettuneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Groddin puolelle asettuneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikaisemmin kiinni jääneet jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]