Lightray

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lightray on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä supersankari. Jack Kirbyn luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran New Gods #1 tarinassa helmikuussa 1971. Lightray oli päähenkilönä New Gods -osassa 1, samoin kuin osissa 2, 3 ja 4. Hahmo on toiminut Oikeuden Puolustajien liittolaisena.

Seitsemän vuotta hahmon luomisen jälkeen Lightrayn alkuperätarina paljastettiin tammikuussa 1978 julkaistussa DC Special Series #10:ssä, Super-sankarien Secret Origins -julkaisussa.

Nykyisen DC-jatkuvuuden hahmon versio esiteltiin Green Lantern/New Gods: Godhead #1 -julkaisussa joulukuussa 2014.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lightray on New Genesis planeetan asukas ja yksi Uusista Jumalista ja Highfatherin uskollinen palvelija. Hän on myös Orionin ystävä. Hänen alkuperäinen nimensä oli Solis. Lightray on luonteeltaan iloinen ja optimistinen ja ratkaisee ongelmat mieluummin kompromissin kuin taistelun kautta. Hän käyttää valon nopeutta edukseen paeta vihollisia.

Lightray on toiminut kerran Justice Leaguen jäsenenä. Hän liittyi kansainväliseen haaraosastoon Orionin kanssa samana iltana, kun jäsenhaku ei löytänyt muita uusia rekrytoijia. Ero näiden kahden välillä ilmeni taistelussa. Vaikka Lightray haluaa minimaalista meteliä taistelussa lopettamalla vihollisensa Crowbarin pelkällä energiankulutuksella miehen kasvoihin, Orion halusi tuhota jalkakäytävän Blackrockin ympäriltä, ​​mutta suuttui sitten vastustajan antautuessa kuolemaan taistelemisen sijaan. Tässä samassa numerossa Lightray osoittaa osaamisensa shakista. Lightrayn pitkät hiukset saavat vanhanaikaisen General Gloryn erehtymään luulemaan häntä tytöksi. He pysyvät joukkueen mukana vasta taistelun jälkeen kenraali Gloryn vanhan vihollisen Pahan silmän kanssa.

Solisina hänen ajatuksensa hauskanpidosta on suojella New Genesisiä Apokolipsilta, Darkseidilta ja hänen kätyreiltään. Hän asuu New Genesisissä ja on aktiivinen seikkailussa. Hän palaa hetkeksi maan päälle JLA #27:ssä (maaliskuu 1999), osana Justice Leaguen hätälaajennusta. Joukkue taistelee androidia Amazoa vastaan ​​Florida Evergladesissa. Useimmat heistä kukistettiin ja niiden voimat kopioitiin, mukaan lukien Lightrayn. Amazo menettää valtansa, kun Teräsmies puheenjohtajana hajottaa virallisesti liigan, mikä lopettaa Lightrayn jäsenyyden.

Hän ilmestyi jälleen auttamaan Liigaa Orionin ja Big Bardan rinnalla, kun planeetta Qwardin joukot hyökkäsivät Maahan jättiläisaluksella.

Countdown #48:ssa Lightray putoaa maan päälle kamppailtuaan lavan ulkopuolella New Gods Killerin kanssa (myöhemmin paljastettiin olevan Infinity-Man). Hän kuolee pitäen Jimmy Olsenin kättä, toistaen sanaa "ääretön" ja hehkuen kirkkaammin.

Final Crisis #7:ssä Lightray on kuvattu seisomassa Big Bardan ja Mister Miraclen rinnalla New Genesiksen reinkarnaation jälkeen Apokolipsin raunioilla.

Kuten kaikki uudet jumalat, Lightray on toiminnallisesti kuolematon ja hänellä on suuret yli-inhimilliset voimat, kestävyys ja refleksit. Lightray pystyy nostamaan useita tonneja helposti. Hänen refleksinsä ja kestävyytensä ovat myös enemmän kuin hämmästyttäviä, ja hänellä on rajallinen haavoittumattomuus. Hän kykenee lentämään valon nopeudella tai jopa nopeammin ja voi tuottaa ja projisoida aurinkoenergiaa. Siten hän voi luoda loistavaa valoa ja poikkeuksellisen korkeaa lämpöä. Hän voi keskittää aurinkoenergiansa laserin kaltaisiin säteisiin. Lightray voi myös käyttää valovoimiaan luodakseen eläviä illuusioita. Käyttäen voimaansa maksimaalisesti, hän voi tuottaa valtavan auringon tai novaräjähdyksen. Vaikka Lightray on pasifistinen persoonallisuus, eikä hän ole kovin kokenut soturi, hän on hyvin koulutettu käsien taistelussa, mutta hän käyttää mieluummin aurinkovoimia taistelussa. Lightrayn sankariasu on valkoinen ja hänellä on vaaleat hiukset. Päähineenään Lightray kantaa yhtä tehokkaista "elävistä tietokoneista", nimeltään Mother Box.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lightray esiintyi cameo-roolissa Teräsmies animaatiosarjan jaksossa "Legacy", jossa hänellä ei ollut puheroolia.
  • Lightray esiintyi Justice League animaatiosarjan jaksossa "Twilight", jossa häntä ääninäytteli Rob Paulsen. Batman ja Ihmenainen tapaavat hänet saapuessaan New Genesisiin, ja myöhemmin hän seuraa heidän ja Orionin tapaamista Highfatherin kanssa.
  • Lightray esiintyi cameo-roolissa Justice League Unlimited sarjan jaksossa "Destroyer", jossa hänellä ei ollut puheroolia. Hän tapaa Lex Luthorin, Sinestron ja salaisen seuran selviytyneet jäsenet lähellä New Genesistä, kun he ovat vahingossa herättäneet henkiin Darkseidin, joka tuhosi heidän tukikohtansa, mutta Evil Star hyökkää hänen kimppuunsa ja Luthor varastaa hänen emolaatikkonsa, jota roistot käyttävät palatakseen maan päälle. Hänen kohtalonsa myöhemmin on tuntematon.
  • Lightray esiintyi Young Justice animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäytteli Nolan North.
  • Vaihtoehtomaailman Lightray esiintyi animaatioelokuvassa Justice League: Gods and Monsters, jossa häntä ääninäytteli Trevor Devall. Hän osallistuu Darkseidin pettämiseen ja Bekka murhaa hänet tämän hyökätessään hänen kimppuunsa.