Orion (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Orion
Luoja(t) Jack Kirby
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen New Gods #1 (helmikuu 1971)
Henkilötiedot
Status aktiivinen
Pituus 185 cm
Paino 88 kg
Ryhmäsidokset Oikeuden Puolustajat

Orion on kuvitteellinen hahmo DC Comicsin sarjakuvissa. Hän teki ensiesiintymisensä New Gods #1 -lehdessä helmikuussa 1971 ja hänet loi Jack Kirby.

Orion on Apokolipsia hallitsevan Darkseidin vanhin poika. Toisin kuin veljensä Kalibak ja Grayven hän ei toimi Darkseidin palveluksessa vaan kunnioittaa Highfatheria ja taistelee Darkseidia vastaan. Lapsena Orion vaihdettiin New Genesiksen hyväntahtoiselle johtajalle Izaya Highfatherille, Uuden Genesiksen ja Apokolipsien välisessä (rauhan)sopimuksessa Scott Freehiin, Highfatherin omaan poikaan.

Korkeaisän Izayan poikana kasvatettu Orion opetettiin hallitsemaan ja keskittämään raivoaan, ja Orion alkoi arvostaa syvästi adoptiokotiaan ja sen ihanteita. Tämä polku kypsyyteen ei ollut helppo tehtävä, koska hänen perintönsä kiehui julman ja armottoman Darkseidin raivosta. Sen pimeän luonnon hallitsemisen oppiminen kulutti suuren osan Orionin nuoruudesta. Adoptiovanhempiensa huolenpidon lisäksi hänen ystävänsä uusien jumalien joukossa, erityisesti Lightray, auttoivat häntä kanavoimaan Pimeän puolensa adoptoidun kotimaailmansa New Genesiksen suojeluun.

Henkilökohtaisen kamppailun tuloksena Orionin periytyneet ominaisuudet ja opittu keskittyminen mahdollistivat Orionista Uuden Genesiksen voimakkaimman soturin ja sankarin. Hänen taistelutaitonsa, kestävyytensä, säälimättömyytensä ja häikäilemättömyytensä ovat ansainneet hänelle lempinimen "The Dog of War". Hän tarvitsee edelleen satunnaisesti Mother Boxin apua auttaakseen hallitsemaan tunteitaan, kun ne uhkaavat saada hänestä vallan. Orionin lähimpiin ystäviin lukeutuvat Lightray, Metron, Jezebelle, Mister Miracle, Big Barda ja Forager. Orion on myös naimisissa Bekkan kanssa ja hän on toiminut Oikeuden Puolustajien jäsenenä.

Orion esiintyy aina naamioituna ja paljastaa kasvonsa vain poikkeustilassa. Orionilla on valtavat voimat ja haavoittumattomuus, mutta hän ei pysty lentämään ilman teknisiä apuvälineitä.

Orionilla oli oma Walt Simonsonin kirjoittama nimikkolehtensä Orion, jota julkaistiin 25 lehden verran vuosina 2000–2002.

Muinaisen ennustuksen mukaan Orion tulisi aikanaan kukistamaan Darkseidin. Vuosia myöhemmin Orion palaa maan päälle Boom Tuben kautta viimeiseen taisteluun Darkseidia vastaan. Taivaallisen taistelun aikana Orion lopulta tappaa Darkseidin repimällä hänen sydämensä irti. Tämä loi tulipesän, kuten Apokolipsissa, Darkseidin rintaontelosta ja täytti heidän viimeisen taistelunsa ennustuksen. Kun Darkseid kuolee, kolhiintunut ja haavoittunut Orion kävelee pois taistelukentältä "voitettuaan" taistelun isäänsä vastaan ​​lopullisesti. Darkseidin elämän olemus kesti hänen ruumiinsa kuoleman ja putosi takaisin ajassa ja tilassa; molempien murtuessa, kun hän putosi kohti omaa persoonallista Helvettiään mustan aukon sisällä luomisen keskellä. Kun Darkseid kaatui, hänen olemuksensa syntyi hetkeksi uudelleen maan päällä nimellä Boss Dark Side. Myös Darkseidin eliitti oli tapettu, ja heidän olemuksissaan oli myös ihmisruumiita. Superpahiksen Vaakaa käyttämällä Darkseid päästi menestyksekkäästi valloilleen elämänvastaisen yhtälön ihmiskunnalle ja veti samalla Maan ajan ja avaruuden ulkopuolelle, mikä uhkasi samalla koko multiversumia. Tästä hetkestä lähtien Darkseid haki kostoaan Orionille ampumalla aikamatka-aseella ajassa taaksepäin tappaakseen Orionin lopullisesti. Luoti tappoi Orionin, joka oli tässä vaiheessa tajunnut, että hänen isänsä ja hänen toverinsa pahat uudet jumalat elivät edelleen ja heillä oli nyt ihmisiä isäntäruumiina. Viimeisellä voimallaan Orion varoittaa kuolevan ruumiinsa löytäjää, etsivä Dan "Kauhea" Turpinia, että "He eivät ole kuolleet - Hän on teissä kaikissa". Hänen viimeinen käskynsä, joka sopii Sotakoiralle, on, että ihmiskunta "taistelee..." ennen kuin hän lopulta kuolee.

Darkseidin pojan murha kostautuu lopulta hänelle. Vihreä Lyhty John Stewart sai takaisin Orionin tappamiseen käytetyn luodin ja antoi sen Batmanille, joka lopulta joutui haavoittamaan Darkseidia kuolettavasti samalla luodilla, jolla Darkseid tappoi oman poikansa. Ironia, josta Teräsmies huomautti, kun hän kuvaili Orionin murhaa Darkseidin "itsemurhaksi" luodin kohtalosta johtuen.

Vaikka monet Uuden Genesiksen jumalista syntyivät uudelleen lopullisen kriisin jälkeen, Orion ei ole heidän joukossaan. Metron nähdään seisomassa astrovaljaidensa päällä.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Animaatioelokuvassa Justice League: Gods and Monsters Orionia ääninäytteli Josh Keaton. Tämä versio Orionista kasvoi kuninkaallisena Apokolipsilla, ja hänen oli määrä mennä naimisiin New Genesiksen Bekkan kanssa näennäisesti osana heidän planeettojensa välistä rauhansopimusta. Ennen seremoniaa hän antaa hänelle häälahjaksi tuhoutumattoman miekan, joka on varustettu emolaatikolla. Naimisiin mentyään Bekka kuitenkin yrittää saada Orionin lähtemään hänen kanssaan ennen kuin hänen perheensä teurastaa hänet. Orion yrittää auttaa, mutta Highfather tappaa hänet, mikä inspiroi Bekkan lähtemään ja lopulta ryhtymään hänen universuminsa Ihmenaiseksi.
  • Orion esiintyi animaatiosarjassa Teräsmies, jossa häntä ääninäytteli Steve Sandor.
  • Orion esiintyi animaatiosarjoissa Justice League ja Justice League Unlimited, joissa häntä ääninäytteli Ron Perlman.
  • Autistinen versio Orionista esiintyi Young Justice animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäytteli Ben Diskin.

Orionia näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1998 Steve Sandor Teräsmies
2003
2006
Ron Perlman Justice League
Justice League Unlimited