Grayven

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Grayven
Luoja(t) Ron Marz ja Darryl Banks
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Green Lantern v3 #74
Oikea nimi Grayven
Status kuollut
Pituus 260 cm
Paino 785 kg
Ryhmäsidokset Apokolips
Voimat Yliluonnolliset voimat, kestävyys, rajoitetut Omegavoima-säteet
Suhteet
Sukulaiset Darkseid (isä), Orion (veli), Kalibak (veli), kuningatar Heggra (isoäiti, kuollut), Suli (täti, kuollut), Tiggra (täti, kuollut)

Grayven on kuvitteellinen jumala ja superroisto DC Comics universumissa. Hänen ensiesiintymisensä tapahtui lehdessä Green Lantern v3 #74 (kesäkuu 1996). Grayvenin loivat Ron Marz ja Darryl Banks.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grayven on Darkseidin kolmas poika ja Orionin ja Kalibakin nuorempi veli. Grayven johtaa tuhoamisen kampanjaa kosmosta vastaan, vallaten planeettoja. Grayvenin joukot tuhosivat Pimeät Tähdet, galaktiset poliisivoimat. Hänen kampanjansa loppuu planeetta Rannilla. Hän aikoo käyttää zetasäde laitetta, rannilaisen teknologian osa, joka pystyy telesiirtämään materiaa. Hän aikoo sädettää joukkonsa Apokolipsille, ja vallata planeetan. Loput Pimeät Tähdet kohtaavat Grayvenin joukot ja Vihreä Lyhty Kyle Rayner kohtaa Grayvenin taistelussa itse. Vihreän Lyhdyn John Stewartin auttamana Rayner sädettää Grayvenin pois Rannilta. Menetettyään johtajansa Grayvenin joukot vetäytyvät.

Tietämättään Stewart oli siirtänyt Grayvenin syvälle Maan kuoreen. Hän onnistuu kaivamaan itsensä pinnalle ja etsii Kyle Rayneria New York Citystä. Tällä kertaa Raynerilla tuntuu olevan etulyöntiasema. Peläten häviötä Vihreälle Lyhdylle hän käytti teleportaatiolaitetta ja lähetti Raynerin 3000-luvulle.