Adam Strange

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adam Strange
Adam Strange.svg
Luoja(t) Gardner Fox
Mike Sekowsky
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Showcase nro 17 (marraskuu 1958)
Henkilötiedot
Oikea nimi Adam Strange
Status aktiivinen
Pituus 185 cm
Paino 89 kg
Ryhmäsidokset Oikeuden Puolustajat
Voimat monitoimi avaruusasu, jolla hän kykenee lentämään ja ampumaan energiasäteitä
Suhteet
Sukulaiset Alanna (vaimo)
Aleea (tytär)
Sardath (appiukko)
Janey (sisko)
Todd (veli, kuollut)

Adam Strange on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä supersankari. Gardner Foxin ja Mike Sekowskyn luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1958 Showcase -sarjakuvalehden numerossa 17.[1]

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Strange on arkeologi, joka oli työmatkalla Perussa, kunnes sai osuman Zeta-säteestä, joka siirsi hänet teleportaalisesti Rann-planeetalle. Pian selvisi että paikallinen tiedemies Sardath oli vastuussa Strangen tuloon planeetalle. Strange ihastui Sardathin tyttäreen Alannaan ja oli halukas jäämään pidemmäksi aikaa, jonka myötä Sardath opetti hänelle paikallisen kielen ja kulttuurin. Strange huomasi tämän myötä miten kaupungit olivat jakaantuneet täysin erilaisiksi toisistaan. Osassa tekniikka oli maaplaneettaakin kehittyneempää, kun taas toisissa kaupungeissa se oli vielä barbaarisella alkuasukkaiden tasolla.

Myöhemmin Strangeen osunut Zeta-säteen vaikutus lakkasi ja hän palasi takaisin maaplaneetalle ja Peruun, josta hän oli siirtynyt Rann-planeetalle. Sitä ennen Sardath antoi hänelle aikataulun säteen osumisista maaplaneetalle, joiden avulla Strange voisi palata Rann-planeetalle. Rikkaana miehenä Strange kehitti itselleen monitoimi avaruusasun aseineen ennen palaamistaan Rann-planeetalle, joka oli joutunut avaruusolentojen valloituksen kohteeksi. Onnistuneen sankariotteiden myötä Strangesta tuli Rann-planeetan oma sankari, joka auttoi heitä useita kertoja selviämään erinäisistä vihollista ja luonnon onnettomuuksista.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Adam Strange esiintyi vierailevassa roolissa Batman – pelottomat -sarjan jaksossa "Deep Cover for Batman", 13. maaliskuuta 2009, jossa hahmon äänenä toimi Michael T. Weiss.

Sarjassa Adam Strange saa avukseen Batmanin ja Vesimiehen, kun he yrittävät estää kenraali Kreegaarin johtamia Gordanianeeja saamasta käsiinsä Zaredin silmää, joka sijaitsee Rann-planeetan meren pohjassa.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Strange esiintyy vuonna 2010 DC Universe Online -pelissä, jossa se ei ole pelattavana hahmona.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2009 Michael T. Weiss Batman – pelottomat
2018 Shaun Sipos Krypton

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Adam Strange (comic book character) Comic Vine Viitattu 18.7.2010 (englanniksi)