Michael T. Weiss

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michael T. Weiss
Burn This 229 (6950287920) (cropped).jpg
Syntymäaika 2. helmikuuta 1962 (ikä 56)
Syntymäpaikka Yhdysvallat Chicago, Illinois
Aktiivisena 1985–
Oikea nimi Michael Terry Weiss
Merkittävät roolit Mike Horton
(Päivien Viemää)
Jarod
(Kameleontti)
Tarzan
(Disneyn Tarzanin legenda)
Aiheesta muualla
IMDb
Palkinnot

Soap Opera Digest Award (1988)

Ehdokkuudet

Saturn (1998)
Golden Satellite (1998, 1999)

Michael Terry Weiss (s. 2. helmikuuta 1962 Chicago, Illinois) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten televisiosarjasta Kameleontti.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Weiss aloitti näyttelemisen jo hyvin nuorena esiintyen paikallisissa televisiomainoksissa. Vuonna 1980 hän sai ensimmäisen elokuvaroolinsa elokuvassa Tavallisia ihmisiä, mutta hänen nimeään ei mainittu lopputeksteissä.

Valmistuttuaan Collegesta Weiss sai ensimmäisen merkittävän roolinsa vuonna 1985 televisiosarjasta Päivien viemää. Hän esiintyi aina vuoteen 1990 asti, jonka aikana Weiss palkittiin Soap Opera Digest -palkinnolla vuonna 1988. Samalla hän työskenteli hetken aikaa henkilökohtaisena kunto-ohjaajana. Vuonna 1996 Weiss sai uransa merkittävämmän roolin televisiosarjasta Kameleontti, jossa hän esitti pääroolia Jarodia. Sarjan aikana Weiss sai muun muassa Saturn-ehdokkuuden. Sarjan loputtua vuonna 2000, siitä ilmestyi vielä kaksi elokuvaa Kameleontti ja The Pretender: Island of the Haunted. Näiden jälkeen Weiss on esiintynyt vierailevissa rooleissa muun muassa televisiosarjassa Yli synkän virran.

Ääninäyttelijänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000-luvulla Weiss on tehnyt muutamia äänirooleja, joista merkittävin on ollut Tarzan, jota hän ääninäytteli elokuvassa Tarzan & Jane, sekä piirrossarjassa Disneyn Tarzanin legenda. Weiss oli myös Justice Leaguen kaksi osaisessa jaksossa " A Knight of Shadows" Etriganin/Jason Bloodin äänenä vuonna 2002. Kolme vuotta myöhemmin hän uusi roolinsa Justice League Unlimitedissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]