Superboy-Prime

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Superboy-Prime (suom. Teräspoika-Prime) tunnetaan myös nimellä Superman-Prime on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä hahmo. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran DC Comics Presentsissä #87 ja hänet loivat Elliot S. Maggin ja Curt Swan. Superboy-Prime on rinnakkaismaailman Teräsmies, joka toimi aluksi supersankarina, mutta hän myöhemmin korruptoitui ja muuttui roistoksi. Hän on vastuussa kahden rinnakkaismaailman täydellisestä tuhoutumisesta ja on toiminut sekä päämaailman Teräsmiehen ja Teinititaanien vihollisena.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superboy-Prime on kotoisin rinnakkaismaailmasta nimeltä Earth-Prime, jossa ei ole supersankareita tai edes superihmisiä. Siellä Teräsmies ja muut sarjakuvan supersankarit olivat kuvitteellisia hahmoja, kuten tosielämässäkin. Myöhemmin Infinite Earths -kriisin aikana Earth-Prime-universumi pyyhittiin pois olemassaolosta ja Superboy-Prime päätyi "paratiisi"-ulottuvuuteen, jossa hän tuona aikana huomasi olevansa kykenemätön luopumaan entisestä elämästään ja kohtalostaan maan suurimpana sankarina.

Ajan myötä hänen vakaumuksensa ja moraalinsa vääristyvät ja vääntyvät, ja hän alkoi uskoa, että Earth-Prime oli ainoa oikea maapallo ja että Superboy-Prime oli ainoa, joka ansaitsi Teräspojan viitan. Prime uskoo vakaasti, että Teräsmiehenä oleminen on hänen kutsumuksensa huolimatta siitä, että hänestä on tullut psykoottinen, murhaaja ja jopa sadistinen konna. Hänen ylivoimaiset voimansa, nopeutensa, arvaamattomuutensa ja häikäilemättömyytensä tekevät hänestä yhden DC-universumin vaarallisimmista vihollisista.

Superboy-Primellä on kaikki kryptonilaisten peruskyvyt paitsi paljon korkeammalla tasolla verrattuna useimpiin aikuisiin kryptonilaisiin, erityisesti Teräsmieheen, jotka altistuvat keltaiselle auringonvalolle: yli-inhimilliset voimat, nopeus, aistit, paraneminen, kestävyys, superhengitys, pakkashengitys, lentokyky, röntgennäkö, teleskooppinen näkö, mikroskooppinen näkö, lämpönäkö ja haavoittumattomuus. Superboy-Prime kykenee myös vastustamaan taikuutta enemmän kuin Teräsmies. Hän myös menettää voimansa punaisesta auringonvalosta Teräsmiehen tavoin.

Omassa maailmassaan Superboy-Prime on Jerry ja Naomi Kentin adoptiopoika. Naomi halusi nimetä heidän lapsensa Clarkiksi tyttönimensä mukaan, mutta Jerry tietäen, että häntä kutsutaan myös Teräsmieheksi, kuvitteelliseksi sarjakuvahahmoksi, kieltäytyi ensin, mutta lopulta antoi periksi. Kentit eivät tiedä, että vauva, joka löydettiin hylättynä metsästä, on itse asiassa nuori Kal-El, jonka hänen isänsä Jor-El lähetti Maahan hetkeä ennen kuin Krypton-planeetta tuhoutui, kun sen punainen aurinko muuttui supernovaksi. Hänen vanhempansa eivät kyenneet pakenemaan samalla tavalla, koska Kryptonin neuvoston jäsen ryntäsi huoneeseen ja käytti laitetta, vaikka ei tiedetä, mitä hänelle tapahtui.

Nuori Clark elää ensimmäiset viisitoista vuotta elämästään tavallisena poikana. Eräänä iltana, kun hän osallistuu Halloween-juhliin pukeutuneena Teräspojaksi, Halleyn komeetan kulku hänen päänsä ylitse aktivoi hänen kryptoniset voimansa. Samaan aikaan Earth-One maailman Teräsmies löytää tiensä Earth-Primeen ja kaksi supermiestä kohtaavat. Superboy-Prime käyttää voimiaan hyökyaallon pysäyttämiseen[1].

Superboy-Prime joutui osalliseksi Crisis on Infinite Earths tapahtumaan, kun Anti-Monitorin lähettämä valoaalto tuhosi hänen universuminsa. Vaikka kaiken hänen tuntemansa menettäminen aiheuttaa hänelle tuskaa, hän löytää rauhan tiedosta, että hän taistelee hyvän puolesta taistellen muiden sankarien rinnalla[2]. Viimeisessä taistelussa Anti-Monitoria vastaan ​​Kal-L, Earth Two maailman Teräsmies, käskee häntä pakenemaan Alexander Luthor Jr.:n ja muiden sankareiden kanssa. Peläten Kal-L:n kuolevan taistelussa ja tietäen, että uusi maailma ei ole hänen todellinen kotinsa, Superboy-Prime liittyy Kal-L:n kanssa taisteluun Anti-Monitoria vastaan[3].

Sen jälkeen kun Kal-L tuhosi Anti-Monitorin, Superboy-Prime lähtee Maa 3 universumin Alexander Luthor Jr.n, Kal-L:n ja hänen vaimonsa Lois Lanen kanssa "paratiisiulottuvuuteen"[4]. Tässä ulottuvuudessa Superboy-Prime eristäytyy muista ja käyttää kristalleja toistaakseen tapahtumia elämästään Earth-Primessä. Superboy-Prime muuttuu turhautuneeksi ja vihaiseksi. Hän yrittää tavoittaa Kal-L:n, jonka huomio on keskittynyt Loisin terveyteen. Alexander uskoo, että syy Loisin heikentyneen terveyden takana on itse paratiisiulottuvuus, ja hän suostuttelee Superboy-Primen auttamaan häntä palaamaan todellisuuteen näyttämällä Superboy-Primen kriisin jälkeisen Maan negatiiviset puolet. Superboy-Prime epäröi, kunnes hän kuulee Kal-L:n sanovan: "Toivon, että tämä maailma antaisi hänen kasvaa aikuiseksi. Hänestä ei koskaan tule Teräsmiestä tässä maailmassa". Lopulta Alexander näyttää hänelle vanhempiensa ja tyttöystävänsä kuoleman auto-onnettomuudessa kriisin jälkeisellä maapallolla[5]. Tästä raivostuneena Superboy-Prime törmäsi todellisuuden rajaan. Tämä hyökkäys aiheutti aaltoilua, joka meni päällekkäin rinnakkaisilla aikajanalla (Hypertime), jota käytettiin selityksenä hahmojen muutoksille, virheille ja DC-jatkuvuuden toistoille. Lopulta Alexander paljastaa Superboy-Primelle, että hänen voimansa ovat palaamassa, ja molemmat yhdistävät voimansa murtaakseen muurin. Yhdessä he käynnistävät tapahtumat, jotka huipentuvat äärettömään kriisiin.

Kun Earth Two maailman Teräsmies avaa portaalin DC-universumiin, sen seurauksena paratiisiulottuvuuden neljä asukasta, mukaanlukien Superboy-Prime palaavat ja esittäytyvät Power Girlille ja Batmanille[6]. Esittäytyessään Power Girlille hän kutsui itseään ensimmäistä kertaa Superboy-Primeksi. Superboy-Prime on kateellinen Conner Kentille, nykyiselle Teräspojalle, uskoen tämän elävän elämää, jota hänen itsensä olisi pitänyt elää, vaikka hän ei taistele sen puolesta. Hän uskoo myös, että Maan sankarit toimivat enemmän kuin roistot. Superboy-Prime kohtaa Teräspojan ja kertoo hänelle, että hän (Superboy-Prime) on ainoa Superboy, jota maapallo tarvitsee. Superboy-Prime hyökkää julmasti Connerin kimppuun, mutta ei ennen kuin Conner aktivoi Titans-lähetyssignaalinsa. Teinititaanit, Doom Patrol ja Justice Society of America saapuvat auttamaan Conneria. Tapettuaan Panthan vahingossa tappavalla lyönnillä, Superboy-Prime järkyttyy ja kauhistuu, kun sankarit yrittävät hillitä Superboy-Primea, joka tappaa Wildebeestin ja Bushidon ja repi Riskin käsivarren irti ja kukisti suurimman osan muista sankareista haavoittaen heitä pahasti.

Jay Garrick, Wally West ja Bart Allen ajavat Superboy-Primen Speed ​​Forceen, karkottavat hänet rinnakkaismaailmaan ja vangitsevat hänet keinotekoiseen punaisessa auringonvalossa kylpevään laitokseen, jossa hän pysyy neljän vuoden ajan[7]. Myöhemmin ikääntynyt Bart Allen ilmestyi Speed Forcesta ja käski Tohtori Valoa ilmoittamaan muille Superboy-Primen pakenemisesta[8].

Taistelun aikana Alexander Luthorin ja hänen tornistaan ​​vapautettujen sankarien välillä Superboy-Prime ilmestyy pukeutuneena Anti-Monitorin panssariin mallinnettuun pukuun, joka ruokkii häntä jatkuvasti keltaisella aurinkoenergialla ja lisää hänen voimatasojaan. Taistelun aikana Musta Adam huomaa, että taikuudella on vain vähän vaikutusta Superboy-Primeen. Superboy-Prime iskee Adamin pois tornista, ja hänen vastustajansa kuljetetaan Earth-S:ään. Superboy-Prime vaatii, että Luthor palauttaa Earth Primen ainoaksi olemassa olevaksi maapalloksi. Kun Superboy-Prime yrittää tappaa Ihmetytön (Cassie Sandsmark), raivostunut Conner Kent hyökkää hänen kimppuunsa. Connerin ja Superboy-Primen taistelu lähettää heidät molemmat päätä myöten Alexander Luthorin värähtelyhaarukkaan, jonka tehosteet saavat koneen räjähtämään ja jolloin vaihtoehtoiset maapallot sulautuvat yhdeksi. Conner kuolee räjähdyksen aikana saamiinsa vammoihin ja muut supersankarit järkyttyvät tapahtuneesta[9].

Alexander ja Superboy-Prime liittyvät Metropolisin taisteluun ja riitelevät valmiussuunnitelmastaan. Koska heidän torninsa on tuhoutunut, Aleksander on valmis tyytymään uuden maan valtaamiseen sen sijaan, että loisi täydellisen Maan. Kuultuaan uudesta suunnitelmasta Superboy-Prime kieltäytyy auttamasta häntä, koska hän uskoo New Earthin olevan toivottomasti huonompi.

Kun Batman, Ihmenainen, Kal-El ja Kal-L saapuvat pelastamaan Metropolisin, Kal-L kohtaa Alexin hänen roolistaan ​​tuhossa ja hävityksessä. Samaan aikaan Bart Allen, joka on ollut raivoissaan Connerin kuolemasta hyökkää Superboy-Primen kimppuun. Superboy-Prime pakenee Bartia ja lentää kohti Oa-planeettaa aikoen tuhota sen ja laukaista uuden alkuräjähdyksen, joka loisi maailmankaikkeuden uudelleen hänen toimiessa ainoana sankarina. Vaikka suurin osa Maan sankareista jahtaavat häntä, Superboy-Prime välttää vangitsemisen. Superboy-Prime murtautuu läpi Vihreiden Lyhtyjen joukon luoman muurin läpi ja tappaa 32 Vihreää Lyhtyä taistelussa. Kahden Teräsmiehen saavuttua paikalle he lennättävät Superboy-Primen Kryptonin punaisen auringon Raon läpi. Kuumuus sulattaa pois Superboy-Primen panssarin ja heikentää vakavasti kaikkia kolmea kryptonialaista, jotka sitten törmäävät Mogoon. Superboy-Prime pahoinpitelee Kal-L:n kuoliaaksi, mutta sitten Kal-El hyökkää hänen kimppuunsa. Superboy-Prime väittää olevansa parempi kuin Kal-El ja että hänen Kryptoninsa oli parempi kuin Kal-Elin. Kal-El vastaa: "Kyse ei ole siitä, missä olet syntynyt. Tai mitä voimia sinulla on. Tai mitä käytät rinnassasi. Kyse on siitä, mitä teet... Kyse on toiminnasta." Vaikka Kal-El on lähes voimaton, hän iskee Superboy-Primen maahan ennen kuin hän romahtaa, mutta Vihreän Lyhtyjen joukon jäsenet onnistuvat pelastamaan Kal-Elin.

Superboy-Prime siirretään Universumin Vartijoiden huostaan, joka sijoittaa hänet kvanttieristyskentälle, jota ympäröi punainen auringonsyöjä ja jota vartioi 50 Vihreää Lyhtyä. Ollessaan sellissään hän kaivertaa Superman-symbolin rintaansa ja vannoi pakenevansa[10].

Myöhemmin kun Sinestron johtamat joukot hyökkäsivät Oalle, Superboy-Prime vapautui vankeudestaan ja liittyi heidän rinnalleen taisteluun. Hänestä tulee yksi Anti-Monitorin saarnaajista, ja hän käyttää Sinestro Corpsin univormua sekä muunnelmaa voimapuvusta, jota hän käytti Infinite Crisis -tapahtuman aikana[11]. Hän saapuu maahan käyttäen nimeä Superman-Prime ja taistelee suurta sankarijoukkoa vastaan ​​samalla kun hän palaa takaisin tähänastiseen elämäänsä. Hän paljastaa, ettei hän uskonut Sinestroa, kun tämä sanoi, että Multiversumi on palautettu, ja on vain noudattanut Anti-Monitorin suunnitelmia, jotta hän voisi jonakin päivänä kostaa hänelle Earth Primen tuhoamisen. Teräsmies, Power Girl ja Terästyttö saapuvat ja pysäyttävät hänet, mutta saavat hänet pakenemaan auringon noustessa mikä palauttaa hänen voimansa[12]. Kun Anti-Monitor haavoittuu Universumin Vartijoiden toimesta ja Sotamaailman tuhoutuessa, Superman-Prime lentää kärsimättömästi hänen rintansa läpi ja heittää hänet avaruuteen ja taistelee sitten sekä Sinestron joukkoja että Vihreän Lyhdyn jokkoja vastaan, kunnes yksi Vartijoista uhraa itsensä vapaaehtoisesti tuhotakseen Superman-Primen. Kuitenkin kuoleman sijasta Prime yhdistyy Oan-energian kanssa ja vääristyy takaisin multiversumiin[13].

Sinestro Corpsin sodan päättymisen jälkeisessä Countdown to Final Crisis -tarinassa Superman-Prime on pukeutunut pukuun, joka on samanlainen kuin Teräsmiehen pian ylösnousemuksensa jälkeen käyttämä musta puku, ja hän on löytänyt uuden Multiversumin olemassaolon ja kulkenut sen läpi toivoen löytävänsä Earth Primen. Hän saapuu Maa-15:lle ja hyökkää tuon maailman Lex Luthorin kimppuun ja syyttää häntä Alexander Luthorin epäonnistumisesta tehdä maailmankaikkeudesta "täydellinen". Hän tappaa nopeasti tuon maailman sankarit ja tuhoaa planeetan[14]. Tämän jälkeen hän lentää Lähteen Muurille ja kiduttaa Mister Mxyzptlkiä yrittäen pakottaa hänet auttamaan Earth-Primen luomisessa. Hän myöhemmin tappaa Annataz Aratazin, Zatannan Maa-3 version, joka auttoi Mxyzptlkiä pakenemaan ja päättää luopua taikuuden käyttämisestä tavoitteensa saavuttamisessa[15]. Myöhemmin Monitorina toiminut Solomon kertoo Superboy-Primelle, että Earth-51 on hänen täydellinen maapallonsa, ja se on raunioina Monarkin armeijan, Earth-51-sankarien ja haastajien välisten taistelujen vuoksi. Prime jättää tämän satelliitin aikoen kohdata Monarchin. Superman-Prime taistelee Monarchia vastaan ​​ja saa selville, että tämä on vihollinen, joka on hänen tasollaan Vartijan vahvistamista voimista huolimatta. Nämä kaksi näyttävät olevan tasavertaisia, kunnes Prime loukkaantuu lievästi sen jälkeen, kun Monarch paljastaa osan pukustaan ​​ja vapauttaa osan massiivisista suljetuista energioistaan. Raivostuneena Superman-Prime kaksinkertaistaa hyökkäyksensä Monarchia vastaan ​​ja repii auki Monarchin suojapanssarin rintalevyn, mikä johtaa valtavaan kvanttienergian räjähdykseen, joka näyttää tuhoavan koko Earth-51-universumin[16].

Myöhemmin Time Trapper löysi Superboy-Primen kadonneena aikaan ja toi hänet tulevaisuuteen aikeenaan käyttää häntä Avaruussankarien legioonan tuhoamiseen. Myöhemmin Superboy-Prime kukistumisensa jälkeen taisteli Time Trapperia vastaan luoden paradoksin, joka sai hänet palaamaan Earth-Primeen. Hänen tyrmistyksekseen hänen tyttöystävänsä ja perheensä ovat lukeneet Infinite Crisis-, Sinestro Corps War-, Countdown to Final Crisis- ja Legion of 3 Worlds -julkaisut ja ovat nyt kauhuissaan hänestä. Prime asuu vanhempiensa kellarissa, jotka tukevat häntä ilman pelkoa, mitä hän voisi tehdä heille. Hän viettää päivänsä keräämällä sarjakuvia ja uistellen DC Comicsin ilmoitustauluja huomauttaen, että DCU ei koskaan pääse eroon hänestä ja että hän "selviää aina". Huolimatta hänen voimiensa fyysisestä ehtymisestä, hänen silmänsä alkavat jälleen hehkua punaisina[17].

Taistelun aikana Teinititaanien kanssa nuori konna nimeltä Headcase avaa madonreiän, joka kuljettaa Superboy-Primen vahingossa takaisin Uuteen Maahan. Jouduttuaan eroon Lauriesta raivostunut Superboy-Prime vannoo tuhoavansa Teinititaanit ja löytävänsä mahdollisen tavan palata kotiin. Myöhemmin hän kokoaa joukon nuoria superroistoja, jotka koostuvat Headcasesta, Zookeeperista, Indigosta, Sun Girlistä, Persuaderista (Elise Kimble) ja uudesta Inertiasta, joista jokaisella on henkilökohtainen kauna Teinititaaneja vastaan[18]. Superboy-Prime tuo mukanaan myös kolme Superboyn kloonia (joka on muodostettu Matchin jäännöksistä), ja hän käyttää heitä auttaessaan hyökkäämään Titaaneja vastaan. Superboy-Prime ja hänen tiiminsä yrittävät tuhota Titans Towerin, mutta suuri joukko entisiä Teinititaaneja kohtaa heidät[19]. Superboy-Prime kukistuu Teinititaanien yhteisvoimien vaikutuksesta, ja sitten Teräspoika ja Terästyttö vangitsevat hänet Lähdemuurin sisälle. Mitä hänestä tulee Barry Allenin aiheuttaman paradoksin ja sitä seuranneen multiversumin uudelleenkäynnistyksen jälkeen, jää tuntemattomaksi[20].

Dark Nights: Death Metalin tapahtumien aikana Teräsmies, Batman ja Ihmenainen matkustavat takaisin kolmen suuren kriisin aikoihin pysäyttääkseen Perpetuan yritykset manipuloida näitä tapahtumia. Ihmenainen kohtaa voitokkaan Superboy-Primen Infinite Crisisin vaihtoehtoisessa versiossa. Hän pilkkaa Ihmenaista, että Perpetua on jo muuttanut näiden tapahtumien lopputulosta. Prime on luonut täydellisen universuminsa nuoruutensa sarjakuvien pohjalta perustellen, että se on ainoa tapa säilyttää hyvä Perpetuan uudessa multiversumissa. Erityisesti hän on luonut Teräsmiehen suojelemaan tätä maailmaa sen sijaan, että toimisi itse Teräsmiehenä[21]. Vaikka Anti-Monitor ja Darkseid melkein poistavat Batmanin ja Teräsmiehen muissa kriiseissä, Ihmenainen pystyy keskustelemaan Superboy-Primen kanssa hänen kaunastaan ​​sankareita kohtaan, koska he ovat tulleet synkemmiksi kuin hän muistaa lapsuudestaan, ja pyytää häntä hyväksymään muutoksen olevan vakio, ja lopulta, että tilaa on kaikille universumeille. Superboy-Prime murskaa kriisimaailmat (pelastaa Batmanin ja Teräsmiehen tässä prosessissa) ja ohjaa kaiken energian Wally Westiin. Hänen muutoksensa osoittautuu ilmeisen turhaksi, koska Darkest Knight oli jo muuttanut Mobius-tuolin niin, että se ohjaisi aina voiman itselleen, antaen hänelle mahdollisuuden luoda Multiversumin uudelleen omaksi kuvakseen[22].

Prime odottaa viimeistä taistelua Darkest Knightin "Last 52" -multiversumia vastaan ​​muiden sankarien ja roistojen kanssa. Hän seisoo yksin taistelukentällä, Teräsmiehen perheen ja heidän rikollisjoukkonsa hylkäämänä, ja pohtii elämäänsä ja kaikkien ja kaiken, mistä hän välitti, menettämistä ja sitä, kuinka hän ei koskaan kyennyt olemaan sankari. Masentuneena ja nihilistisena useiden näkemiensä kosmisten uudelleenkäynnistysten ja uudelleenkäsittelyjen jälkeen hän heittäytyy taisteluun vaihtoehtoisten Teräsmiesten armeijan kanssa. Kun hän iskee yhtä heistä, hänellä on näkemys tuon Teräsmiehen maailmasta, joka muuttuu vastaamaan Superboy-Primen omia toiveita. Ymmärtääkseen, että hän pystyy hyödyntämään Darkest Knightin energiaa ja että hänellä on jälleen kyky muokata todellisuutta iskuillaan, hän lentää taistelusta kohdatakseen Pimeimmän Ritarin. Hän on tasavertainen Darkest Knightin kanssa huolimatta toisen valtavista voimista. Superboy-Prime aikoo varastaa Darkest Knightin voimat, tuhota todellisuuden jääneet ja häntä vihaavat ihmiset ja luoda oman täydellisen maailmansa. Kuitenkin Krypton, ainoan, joka osoitti hänelle ystävällisyyttä, saapuminen saa hänet pitämään kätensä. The Darkest Knight tarjoaa hänelle oman maailmansa, jossa hän voi olla rakastettu ja hyväksytty sankari, joka hän aina halusi olla lapsena rakastamiensa hahmojen rinnalla, jos hän liittyy Pimeimmän Ritarin joukkoihin. Prime hylkää hänet ja iskee Pimeimpään Ritariin kaikella voimallaan aiheuttaen massiivisen räjähdyksen, tappaen hänet ja haavoittaen Pimeimpää Ritaria. Hän putoaa taivaalta kuolleena, kun osa 52 viimeisestä maailmasta katoaa, eikä kukaan muu kuin Krypto huomaa hänen uhrautumistaan. Clark huomaa yhtäkkiä olevansa makuuhuoneestaan ​​lukemassa Dark Knights: Death Metal: The Secret Origin #1:tä ja katselee omaa ruumistaan ​​sivulla. Laurie saapuu pyytämään häntä lounaalle. Kun he kävelevät kadulla, Clark tajuaa, että vaikka maailma on muuttunut siitä mitä hän muistaa, hän tietää olevansa todella kotona. Lapsen jahdatessa palloa kadulle auton tielle, Clark juoksee heidän perässään ja nostaa auton päänsä yläpuolelle[23].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. DC Comics Presents #87 (Marraskuu 1985). DC Comics
 2. Crisis on Infinite Earths #10 (Tammikuu 1986). DC Comics
 3. Crisis on Infinite Earths #11 (Helmikuu 1986). DC Comics
 4. Crisis on Infinite Earths #12 (Maaliskuu 1985). DC Comics
 5. Infinite Crisis: Secret Files & Origins (Huhtikuu 2006). DC Comics
 6. Infinite Crisis #1 (Joulukuu 2005). DC Comics
 7. Infinite Crisis #4 (Maaliskuu 2006). DC Comics
 8. Infinite Crisis #5 (Huhtikuu 2006). DC Comics
 9. Infinite Crisis #6 (Toukokuu 2006). DC Comics
 10. Infinite Crisis #7 (Kesäkuu 2006). DC Comics
 11. Green Lantern: Sinestro Corps Special #1 (Elokuu 2007). DC Comics
 12. Tales of the Sinestro Corps Presents: Superman-Prime (Lokakuu 2007). DC Comics
 13. Green Lantern (vol. 4) #25 (Joulukuu 2007). DC Comics
 14. Countdown to Final Crisis #26 (Lokakuu 2007). DC Comics
 15. Countdown to Final Crisis #31 (Syyskuu 2007). DC Comics
 16. Countdown to Final Crisis #14 (January 2008). DC Comics
 17. Final Crisis: Legion of 3 Worlds #5 (Heinäkuu 2009). DC Comics
 18. Teen Titans (vol. 3) #98 (Heinäkuu 2011). DC Comics
 19. Teen Titans (vol. 3) #99 (Elokuu 2011). DC Comics
 20. Teen Titans (vol. 3) #100 (August 2011). DC Comics
 21. Dark Nights: Death Metal: Trinity Crisis #1. DC Comics
 22. Dark Knights: Death Metal #4. DC Comics
 23. Dark Knights: Death Metal: The Secret Origin #1. DC Comics