Trigon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Trigon
Luoja(t) Marv Wolfman
George Pérez
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen The New Teen Titans nro 4 (helmikuu 1981)
Henkilötiedot
Oikea nimi Trigon
Status aktiivinen
Ryhmäsidokset Veren kirkko
Voimat Empatia, lentäminen, teleportaaminen, varjojen hallitseminen
Suhteet
Sukulaiset Raven (tytär), Arella Roth (vaimo, kuollut), Belial (poika, kuollut), Ruskoff (poika), Suge (poika)

Trigon (/ˈtraɪɡən/) on DC Comicsin julkaisema superroisto. Hän on yksi DC-universumin tehokkaimmista olennoista, joka on orjuuttanut monia maailmoja. Hän on Teen Titansin ja Justice Leaguen vastustaja, supersankari Ravenin isä, verivihollinen sekä ihmis-Arellan aviomies. Trigon esiintyi ensimmäisen kerran cameo-roolissa New Teen Titans #2:ssa (joulukuu 1980) ja hänen ensimmäinen täysi esiintymisensä on New Teen Titans #4 tarinassa. Hänet loivat Marv Wolfman ja George Pérez.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trigon on sadistinen, julma, vaarallinen ja voimakas demoni, joka on peräisin moniulotteisesta ja ulkoisesta ulottuvuudesta. Hän on seurausta mystisen lahkon naisjäsenen ja heidän palvoman jumalansa pariutumisesta. Tämän parin sivuvaikutuksena on, että heidän lapsensa täyttyi Azarathin asukkaiden hylätyistä pahoista energioista, mikä teki hänestä heidän persoonallisuutensa. Syntyessään Trigon tappoi kaikki ympärillään (mukaan lukien oman äitinsä); vuoden iässä hän hallitsi kokonaista planeettaa, ja kuuden vuoden iässä hän tuhosi kokonaisen planeetan. 30-vuotiaana hän hallitsi miljoonia maailmoja ulottuvuudessaan. Trigonin alkuperästä on epäselvyyttä, sillä hän väittää olleen olemassa muodottomana energiana oman universuminsa alusta lähtien, kun taas Azarin ja Azarathin hylkäämät energiat yksinkertaisesti mahdollistivat hänen ottaa fyysisen muodon noin tuhat vuotta ennen DC:n nykypäivää.

Arella oli masentunut nainen, joka päätti liittyä verenkirkkona tunnettuun kulttiin, joka yritti tappaa Trigonin. Kun rituaali suoritettiin, komeaksi mieheksi naamioitunut Trigon ilmestyi ja meni naimisiin Arellan kanssa. Rakastuttuaan Arella löysi Trigonin todellisen luonteen nähtyään hänen todellisen muodonsa. Trigon lähettää Arellan takaisin maan päälle, ja Arella on raskaana ja on itsemurhan partaalla, kun ekstraulotteinen kultti löytää hänet ja hänet tuodaan Azarathiin, missä hän synnyttää heidän tyttärensä Ravenin. Raven kasvatetaan "hallitsemaan tunteitaan" tukahduttamaan ja hallitsemaan Trigonilta perimiä demonisia voimia. Tänä aikana Trigon oli tietoinen tyttärensä olinpaikasta, mutta puuttui asiaan harvoin, paitsi kun Juris-niminen luopiomunkki yritti heittää Ravenin lapsena toiseen ulottuvuuteen välttääkseen tämän mahdollisen uhan; Trigon löi hänet maahan teon hetkellä ja antoi kultin pitää hänet turvassa toistaiseksi.

Raven sai tietää Trigonin aikeista valloittaa maa ja vannoi pysäyttävänsä hänet; hän kääntyi alun perin Oikeuden Puolustajien puoleen, mutta he kieltäytyivät Zatannan neuvosta, joka aisti hänen demonisen sukujuurensa. Epätoivoissaan hän uudisti Teinititaanit useilla uusilla jäsenillä taistellakseen isäänsä vastaan. Ryhmä onnistui lopulta kukistamaan Trigonin ja sulkemaan hänet moniulotteiseen vankilaan. Ravenin oli kuitenkin vielä taisteltava isänsä vaikutusvaltaa vastaan, koska hän ei tuhoutunut kokonaan.

Lopulta Trigon pakeni ja tuli maan päälle ottamalla Ravenin hallintaansa ja tuhoten samalla Azarathin. Titaanit kokoontuivat ja yrittivät taistella Trigonia vastaan, mutta hänen demoninen vaikutus saastutti heidät ja sai heidät tappamaan Ravenin; tämä antoi Azarathin sieluille mahdollisuuden hallita häntä ja käyttää häntä kanavana tappaakseen Trigonin - demoninen riivaus oli osa suunnitelmaa Trigonin kukistamiseksi, koska titaanit eivät olisi koskaan tappaneet Ravenia yksinään - räjäyttivät hänet pois olemassaolosta puhdistavalla valonsäteellä. Vaikka Trigon on poissa, hänen seuraajansa (veli Bloodin johdolla) ovat yrittäneet elvyttää häntä useita kertoja.

Myöhemmin Raven huomaa, että Trigon on palannut ja on vastuussa viimeaikaisista hyökkäyksistä Teinititaanien entisiä ja nykyisiä jäseniä vastaan. Syytä hänen ylösnousemukseensa kuolleista ei ole paljastettu, mutta näiden uusien hyökkäysten motiivi on se, että sota kilpailevien demonien kanssa on levittänyt Trigonin voimat liian ohueksi ja jättänyt hänet epätoivoisen heikoksi, mikä pakottaa hänet kääntämään huomionsa Maahan toivona uuden voimapohjan luomisesta.

The New 52:ssa paljastetaan, että Trigonilla on vähintään neljä lasta, joista Raven on nuorin. Hänen vanhemmat veljensä ovat nimeltään Belial, Ruskoff ja Suge; Belial on hänen mukaansa kolmesta veljestä vanhin ja sivistynein.

DC Rebirth -tapahtuman aikana Bizarro tappoi Trigonin.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]