Blackfire

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blackfire
Blackfire vuonna 2005.
Blackfire vuonna 2005.
Luoja(t) Marv Wolfman
George Pérez
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen The New Teen Titans nro 22 (elokuu 1982)
Henkilötiedot
Oikea nimi Komand'r
Pituus 188 cm
Paino 64 kg
Henkilöllisyydet Kuningatar Komand'r
Voimat yli-inhimillisen vahva, ampuu käsistään energiasäteitä
Suhteet
Sukulaiset Kuningas Myand'r (isä)
Kuningatar Luand'r (äiti)
Tähtituli (sisko)
Ryand'r (veli)

Blackfire, oikealta nimeltään Komand'r, on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Marv Wolfmanin ja George Pérezin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1982 The New Teen Titans -sarjakuvalehden numerossa 22.[1]

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Komand'r syntyi vanhimpana lapsena Tamaran-planeetan kuninkaalliseen perheeseen. Hänestä tuli ensimmäinen prinsessa yli sataan vuoteen, mutta syntymäpäivänään Tamaran koki verisen takaiskun. Citadel-valtakunta hyökkäsi ja tuhosi läntisen Tamaranin kaupungin Kysarrin, jossa kuoli kolme tuhatta asukasta. Myöhemmin Komand'rin kasvettua aikuisemmaksi hänen todettiin olevan tamaranilaisten mittapuun mukaan epäkehittynyt, oltuaan kykenemätön haalimaan auringon energiaa voidakseen lentää, kuten monet muut Tamaranin asukkaat. Komand'r kasvoi lapsuutensa vihan kohteena, kun Tamaranin asukkaat kielsivät häntä tulemasta uudeksi prinsessaksi veristen tapahtumien johdosta syntymähetkenään. Myöhemmin kuningaskunta päätti antaa prinsessan valtuudet, oikeudet ja kruunajaiset Komand'rin nuoremmalle siskolle Koriand'rille. Tämä sai Komand'rin raivostumaan planeetalleen ja erityisesti siskolleen.

Komand'rin kilpailuhenki jatkui vielä pitkään ja intensiivisesti, kun sisarukset lähetettiin harjoittelemaan taistelua Okaaran sotapäälliköiden luokse. Harjoitusten aikana Komand'rin raivo yltyi, kun hän yritti tappaa siskonsa kesken kaksinkamppailuharjoittelun. Tilanteen jälkeen hänet karkotettiin ja Komand'r vannoi kostoa. Hän liittyi Citadeliin, jotka vuosia sitten tuhosivat Kysarrin kaupungin. Komand'r nousi nopeasti Citadelin sotajoukon arvoasteikossa johtoasemaan ja petti planeettaansa antamalla vihollisille yksityiskohtaisia tietoja planeetan puolustuksesta. Citadelin joukot valloittivatkin helposti Tamaranin Komand'rin tietojen avulla. Citadel vaati samalla luovutusvaatimuksia joihin kuulu Koriand'rin tappaminen. Planeetan prinsessa jouduttiin tämän myötä karkottamaan planeetaltaan.

Vuosia myöhemmin hän kuitenkin palasi ja Komand'r yritti tappaa siskonsa, mutta ei saanut tilaisuutta, kun Psion tiedemiehet sieppasivat siskokset tehdäkseen kokeita heillä. Tiedemiehet halusivat selvittää, kuinka paljon he voisivat imeä itseensä auringon energiaa ennen kuin he räjähtäisivät. Ennen kuin he saivat aloitettua kokeet Citadelin joukot hyökkäsivät Psionien alukseen pelastaakseen Komand'rin. Sillä välin Koriand'r vapautti itsensä kahleista energiasäteillään ja päätti kaikesta huolimatta vapauttaa siskonsa. Tämä osoittautui virheeksi, kun Komand'r ampui samaisilla energiasäteillä Koriand'ria, joka kuitenkin pakeni paikalta varastettuaan avaruusaluksen ja matkasi Maahan.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teen Titans[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blackfire esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa vuonna 2003 Teen Titans animaatiosarjassa. Hahmon äänenä toimi Hynden Walch, joka oli myös Tähtitulen äänenä.

Sarjassa hahmo tunnetaan galaktisena rikollisena, joka poikkeuksellisesti sarjakuviin nähden omasi samat voimat kuten siskonsa, muun muassa kyvyn lentää. Hän saapui ensi kerran Maahan tapaamaan siskoaan ja yritti samalla lavastaa rikoksensa siskonsa, Tähtitulen syyksi. Centauri-poliisit ja Teinititaanit kuitenkin pidättivät hänet. Myöhemmin Blackfire karkasi vankilasta ja palasi kotiplaneetalleen Tamaraniin. Hän nousi planeetan hallitsijaksi ja yritti kostoksi naittaa siskonsa suo-olennon kanssa, joka lupautui antamaan hänelle Chartan jalokiven, jonka avulla Blackfire saisi rajattoman määrän supervoimia. Suunnitelma ei kuitenkaan onnistunut Robinin epäiltyä ja pitäessä häitä epäreiluna Tähtitulea kohtaan Tamaranin kulttuurista huolimatta. Tähtituli kieltäytyi lopulta häistä ja taisteli planeetan hallitsijan asemasta. Taistelun aikana jalokivi tuhoutui ja Tähtituli karkotti voitokkaan taistelun päätteeksi sisarensa Tamaranista.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat
2003–2004 Hynden Walch Teen Titans

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Blackfire (comic book character) Comic Vine Viitattu 12.1.2011 (englanniksi)