Petopoika

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Petopoika
Luoja(t) Arnold Drake
Bob Brown
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Petopoika
The Doom Patrol nro 99 (marraskuu 1965)
Vaihdokas
DC Comics Presents nro 26 (lokakuu 1980)
Henkilötiedot
Oikea nimi Garfield Mark Logan
Status Aktiivinen
Pituus 173 cm
Paino 68 kg
Ryhmäsidokset Teinititaanit
Edelliset ryhmäsidokset Doom Patrol
Teen Titans III
Titans LA
Henkilöllisyydet Gar Logan
Voimat Kyky muuntautua miksi tahansa eläimeksi.
Suhteet
Sukulaiset Mark Logan (isä; kuollut)
Marie Logan (äiti; kuollut)
Steve Dayton (adoptioisä)
Rita Farr (adoptioäiti)
Matt Logan (serkku)

Petopoika (engl. Beast Boy) oikealta nimeltään Garfield Logan on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä muotoaan muuttava supersankari. Arnold Draken ja Bob Brownin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1965 Doom Patrol -sarjakuvalehden numerossa 99.[1] Petopoika tunnetaan myös nimellä Vaihdokas (engl. Changeling). Petopoika on tullut tunnetuksi Doom Patrolin entisenä jäsenenä ja Teinititaanien vakiojäsenenä.

Sarjakuvassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Garfield Mark Logan on genetiikkaan erikoistuneiden tiedemiesten Mark ja Marie Loganin poika. Garfield sairastui harvinaiseen Sakutia-tautiin saatuaan tartunnan eräältä vanhempiensa koehenkilöltä. Mark ja Marie yrittivät parantaa poikansa vihreästä apinasta tehdyn seerumin avulla ja onnistuivatkin siinä, mutta Garfieldin ihon ja hiusten pigmentti muuttui vihreäksi. Hän myös pystyi muuttamaan olomuotoaan miksi tahansa eläimeksi[2]. Myöhemmin ilmeni, että hän saattoi muuttua myös avaruusolennon hahmoon, esimerkiksi Darkseidin Parademoniksi - tosin ilman näiden erikoisvoimia ja väriltään edelleen kokovihreänä.

Garfieldin vanhemmat kuolivat veneonnettomuudessa pojan ollessa vasta 10-vuotias, ja sen jälkeen hän vietti elämänsä useissa eri sijaisperheissä. Myöhemmin Doom Patrollin Rita Farr adoptoi Garfieldin ja teki hänestä osa-aikaisen jäsenen ryhmässään, joka käytti hänestä nimeä Petopoika[3]. Doom Patrollin tuhouduttua Petopojasta tuli hetkeksi näyttelijä Space Trek 2002 TV-sarjassa, jossa hänellä oli avaruusolion rooli. Sarjan jälkeen Garfield vaihtoi nimensä Petopojasta Vaihdokkaaksi ja liittyi Teinititaaneihin[4]. Garfieldista tuli läheinen ystävä ryhmän jäsenten kanssa, varsinkin Kyborgin. Samoihin aikoihin hän asui Hollywoodissa samassa asunnossa serkkunsa Mattin ja sankaritar Flamebirdin kanssa, joka pakotti Garfieldin perustamaan uuden ryhmän länsirannikon Titaanit.

Myöhemmin Petopoika aloitti suhteen Ravenin kanssa, mutta suhde päättyi Ravenin lähdettyä ryhmästä. Titaanien ryhmän hajottua Donna Troyn näennäisen kuoleman jälkeen, palattuaan San Franciscoon Kyborgi, Tähtituli ja Petopoika päättävät muodostaa uuden Teen Titans -tiimin, joka toimii mentoreina Young Justicen entisille jäsenille. Petopoika on läsnä joukkueen jäsenenä vuosien 2005–2006 tarinan "Infinite Crisis" tapahtumissa, jonka aikana Petopoika kokoaa joukkueen menneistä ja nykyisistä Titaaneista taistelemaan Superboy-Primea vastaan. Urheasta ponnistelustaan huolimatta mahdottoman voimakas Superboy-Prime voittaa Titaanit helposti.

Kun Titaanit ovat onnistuneet kukistamaan Tuomion Legioonan ja Superboy-Primen, Petopoika tunnustaa Ravenille rakkautensa häntä kohtaan ja tästä liikuttuneena he suutelevat ja aloittavat uudelleen suhteensa[5].

The New 52 sarjakuvissa Petopoika esitetään uuden supersankaritiimin The Ravagers jäsenenä ja hän on väriltään punainen, eikä vihreä[6].

DC Rebirthissä Petopoika liittyi Damian Waynen johtamaan Teinititaaneihin yhdessä Tähtitulen, Ravenin ja Poika Salaman kanssa.

Eräässä Teinititaanien ja Ryhmä-X:n yhteisseikkailussa Garfield vitsailee Wolverinelle:

»Kitty sanoo että sinunkin nimesi on Logan - kuten minunkin....mitä luulet, olemmekohan sukulaisia?»

- mihin Wolverine ärähtää:

»Kitty lörpöttelee aivan liikaa!»

Petopoika esiintyi lyhyesti Injustice: Gods Among Us sarjakuvassa, jossa hän oli yhdessä Teräspojan kanssa Metropolisissa, kun Jokerin räjäyttämä ydinpommi räjähti aivan heidän vieressään olevassa rakennuksessa. Teräspoika yritti suojella Petopoikaa ruumiillaan, mutta Petopoika menehtyi vammoihinsa tämän käsivarsille[7].

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teen Titans[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Petopoika esiintyi vuoden 2018 Titans -televisiosarjassa, jossa häntä esitti Ryan Potter.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Beast Boy (comic book character) Comic Vine Viitattu 13.1.2011 (englanniksi)
  2. Wallace, Dan (2008), "Beast Boy", in Dougall, Alastair (ed.), The DC Comics Encyclopedia, London: Dorling Kindersley, p. 39
  3. Beatty, Scott (2008), "Doom Patrol", in Dougall, Alastair (ed.), The DC Comics Encyclopedia, New York: Dorling Kindersley, p. 109
  4. Wolfman, Marv, George Pérez, Gene Day, "Changeling," Tales of the New Teen Titans #3, Elokuu 1982, DC Comics
  5. Teen Titans vol. 3 #100. DC Comics
  6. "HOWARD MACKIE Talks BEAST BOY, THE RAVAGERS Line-up"
  7. Injustice: Gods Among Us: Year Three Annual #1