Ryan Potter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ryan Potter
Henkilötiedot
SyntynytPortland, Oregon, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 2010-
Merkittävät roolit

Gar Logan / beasboy

(Titans)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Ryan Potter (s. 12. syyskuuta 1995) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän debytoi näyttelijänä Nickelodeonin toimintakomediasarjan Supah Ninjas (2011–2013) pääosan esittäjänä. Ääninäyttelijänä hän esiintyi Hiro Hamadan animaatiosupersankarielokuvassa Big Hero 6 (2014) ja sen tv-sarjan jatko-osassa (2017–2021). Potter näyttelee myös Gar Logania / Petopoikaa DC Universumissa / HBO Max -supersankarisarjassa Titans (2018–).

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Potter syntyi Portlandissa, Oregonissa 12. syyskuuta 1995. Hänen äitinsä Jordanna Potter-Lew on juutalainen amerikkalainen ja hänen isänsä on japanilainen. Potter käyttää äitinsä tyttönimeä. Hän varttui Tokiossa, Japanissa, kunnes palasi Yhdysvaltoihin 7-vuotiaana. Hänet kasvatti hänen yksinhuoltajaäitinsä. Potterin äidinkieli on japani, mutta ei enää puhu kieltä sujuvasti. Kahdeksanvuotiaana hän aloitti White Tiger kung fu -lajin opiskelun, jota hän jatkoi koko teini-iän ajan. Muita lapsuuden harrastuksia olivat baseball, rullalautailu ja rumpujen soittaminen.

Hänen isäpuolensa on kamppailulaji ja stunt-legenda James Lew.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2010 Potter aloitti näyttelijänuransa 15-vuotiaana, kun hän sai kung fu -tunnilla lehtisen, jossa kerrottiin, että Nickelodeon etsii teini-ikäisiä näyttelijäksi uuteen taistelulajien teemaohjelmaan nimeltä Supah Ninjas. Harkittuaan muutaman päivän näyttelijänuraa, Potter päätti käydä koe-esiintymisessä ja päätyi lopulta sarjan päärooliin Mike Fukanagaan, tyypilliseen amerikkalaisteiniin, joka huomaa olevansa ninjojen jälkeläinen. Maaliskuussa 2012 Nickelodeon ilmoitti uusineensa Supah Ninjas toiseksi kaudeksi.

Supah Ninjas -elokuvan ensi-illan jälkeen tammikuussa 2011. Hänestä tuli yksi Nickelodeonin suosituista nuorista tähdistä, joka esiintyi useissa teini-lehdissä ja esiintyi henkilökohtaisesti verkoston erityisessä Nickelodeon Worldwide Day of Play -tapahtumassa ja sen Figury It Out -sarjassa. Hän myös esiinty sen sisarverkoston 2011 TeenNick HALO Awards -lähetyksessä. Maaliskuussa 2012 Potter aloitti toistuvan roolin Fred: The Show -elokuvassa esittäen Fredin parasta ystävää.

Myöhemmin Potter äänitti Big Hero 6:n päähenkilön Hiro Hamadan ja esitti roolinsa uudelleen elokuvaan ja Kingdom Hearts III:een perustuvassa animaatiosarjassa.

Potter edusti myös Tim Draken roolia ja loi konseptitaistelukohtauksen käyttämällä hahmon tunnusmerkkiä bō-sauva koe-esiintyjänä. Hän päätti videon pyytämällä Ben Affleckia valitsemaan hänet Robiniksi. Sitten hänet valittiin Petopoika (tai Garfield "Gar" Loganiksi) Warner Brosin live-action Titans -sarjassa.

Potter on ollut vuodesta 2020 lähtien varakkaan leiriläisen Kenji Konin ääni Jurassic World: Liitukauden Leiri tv-sarjassa.

Edunvalvonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2011 Potter perusti Toy Box of Hope -järjestön, hyväntekeväisyysjärjestön, joka järjestää vuosittain lomakeräyskampanjan Los Angelesin alueen kodittomien turvakodeissa ja siirtymäkauden asumislaitoksissa oleville lapsille. Toisessa vuotuisessa tapahtumassa vuonna 2012 Potter puhui organisaation painopisteestä ja totesi: "[Mitä] haluamme tehdä, on tarjota lakanoita, takkeja ja leluja [asunnottomille], joten nämä lapset ovat kuin: "Vau, joku välittää, toivoa on.” Vuonna 2012 Potter aikoi laajentaa Toy Box of Hope -ohjelmaa sisältämään "Birthday Party Box" -ohjelman.

Kesäkuussa 2012 Potterista tuli yksi nuorimmista julkkiksista, jotka ovat antaneet äänensä Kalifornian No H8 -kampanjalle samaa sukupuolta olevien avioliittojen tukemiseksi. Selittäessään osallisuuttaan 16-vuotias Potter sanoi: "Tiedän, miltä tuntuu tulla kiusatuksi. Enkä siedä ajatusta, että ketään mistään syystä joutuu kiusatuksi. Se alkaa nuorista, ja se voi pysähtyä nuoriin. Kun opimme omaksumaan monimuotoisuutemme, meistä tulee vahvempia, suvaitsevaisempia. Erot ovat kauniita. Eroilla on merkitystä. Se tekee elämästä seikkailun."