Ihmetyttö (Cassie Sandsmark)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmetyttö
Luoja(t) John Byrne
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Wonder Woman (vol. 2) nro 105 (tammikuu 1996)
Henkilötiedot
Oikea nimi Cassandra Sandsmark
Status aktiivinen
Pituus 160 cm
Paino 52 kg
Ryhmäsidokset Teinititaanit
Edelliset ryhmäsidokset Young Justice
Henkilöllisyydet Cassie Sandsmark
Ihmetyttö II
Voimat Yli-inhimillisen vahva, lentäminen
Suhteet
Sukulaiset Helena Sandsmark (äiti)

Ihmetyttö (engl. Wonder Girl), oikealta nimeltään Cassandra "Cassie" Sandsmark, on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä supersankari. John Byrnen luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1996 Wonder Woman -sarjakuvalehden toisen osan numerossa 105. Myöhemmin hahmo seikkaili Ihmetyttönä heinäkuusta 1996 lähtien Wonder Woman -sarjakuvan numeron 111 myötä.

Cassie Sandsmark on kolmas ja varsinaisesti toinen Ihmetytön nimeä kantanut hahmo. Edelliset olivat Ihmenainen ja Donna Troy, joista Ihmenaista kutsuttiin nuorempana kyseisellä nimellä. Troy aloitti varsinaisesti Ihmetytön perinnön.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassien äiti on arkeologi Helena Sandsmark, joka työskenteli Ihmenaisen kanssa Gateway Cityssä. Cassie ihaili nuorena toista Ihmenaista Donna Troyta ja sittemmin myös Ihmenaista. Cassie auttoi Ihmenaista, joka asui hetkellisesti Gateway Cityssä, sankarittaren taisteluissa Tuomiopäivää ja Decayta vastaan lainaamalla Hermeksen sandaaleja ja Atlasin taisteluhansikkaita, joiden avulla hän sai väliaikaiset supervoimat. Sittemmin Cassie sai tilaisuuden pyytää Zeukselta pysyviä supervoimia. Zeus hyväksyi tytön pyynnön ja antoi tälle supervoimat, mutta antoi samalla Cassien äidille kyvyn viedä voimat hetkellisesti pois mikäli Cassie käyttäisi niitä väärin.

Uusien voimiensa myötä Cassiesta tuli toinen Ihmetyttö. Hän käytti tummaa peruukkia ihailemaansa Donna Troyta jäljitellen. Cassie harjoitteli taistelemista Artemisin kanssa, ennen kuin hänestä tuli uusi Ihmetyttö Donna Troyn tilalle. Hän liittyi aluksi Young Justiceen, jossa Cassie ystävystyi Arrowetten, Secretin ja Empressin kanssa. Tuona aikana hän muun muassa paljasti ensimmäistä kertaa salaisen henkilöllisyytensä maailmalle, kun Artemis käski Cassieta auttamaan ihmisjoukkojen hallinnassa Ihmenaisen taistelun keskellä ja jättämään ajantuhlausta pukeutuakseen Ihmetytöksi. Suostuessaan Artemisin komennukseen Cassie syöksyi auttamaan ihmisjoukkoja ja näytti superkykynsä uutiskameroiden edessä.[1] Myöhemmin Cassiesta tuli Young Justicen johtaja voitettuaan Robinin äänestyksen perusteella. Ryhmä kuitenkin hajosi Teinititaanien ja Young Justicen yhteistaistelussa Teräsmiehen androidia vastaan, joka tappoi Donna Troyn.

Vuosia myöhemmin Cassie liittyi Kyborgin organisoimaan Teinititaaneihin[2], jota Ihmenainen ei aluksi hyväksynyt. Cassie sai heti alussa Aresilta lasson[3], joka on samankaltainen kuin Ihmenaisella. Cassie alkoi myös seurustella ihastuksen kohteensa Teräspojan kanssa.

Syyskuussa 2011 The New 52 käynnisti uudelleen DC:n jatkuvuuden. Tällä uudella aikajanalla Cassie Sandsmark otetaan uudelleen käyttöön Teen Titans -sarjassa. Tämä versio Cassiesta, joka ei pidä siitä, että häntä kutsutaan nimellä "Wonder Girl", sai alkunsa teini-ikäisenä varkaana, joka aloitti 16-vuotiaana ja menetti yhteyden äitiinsä, joka varasti parin lumottuja rannekoruja temppelistä ennen kuin tapasi Red Robinin. Hän asui Hollywoodissa, selviytyi rikosmatkasta ja osti ansaitsemillaan rahoilla pienen talon. Hän kohtasi ensimmäisen kerran Red Robinin sen jälkeen, kun hänet pelastettiin N.O.W.H.E.R.E-nimisestä organisaatiosta, joka vangitsi nuoria teini-ikäisiä, jotka kehittivät metainhimillisiä kykyjä omiin pahoin tarkoituksiinsa. Hän kiinnitti organisaation huomion, kun hänen hyödyllisyytensä kiinnittivät häneen huomiota mediasta, jossa he kutsuivat häntä "ihmetytökseen". Hän varasti auton, mutta poliisit pysäyttivät hänet myöhemmin Pacific Coast Highwayllä, jälkimmäinen paljastui N.O.W.H.E.R.E.:n agentiksi ja yritti saada hänet kiinni, mutta Red Robin puuttui asiaan. Red Robin jäljitti N.O.W.H.E.R.E:tä ja uutisointia kykyisistä teini-ikäisistä ja heidän toimistaan ​​Lex Luthorin luennossa maan avaruusolioista. Myöhemmin hänet paljastetaan arkeologi Helenin tyttäreksi, jonka maine tuhoutui, kun Cassie varasti rannerenkaat, mikä johti Helenin kollegan, joka oli Cassandran rakkaudenkohde ja varastamisen mentori, ja Lennox Sandsmarkin kuolemaan. Lennox oli brittiläinen supersotilas, joka jätti perheen, kun Cassie oli vain neljävuotias. Koska Lennox on Zeuksen puolijumalapoika ja myös Ihmenaisen velipuoli, Cassie on ensimmäistä kertaa sukua Ihmenaiselle.

Uuden 52:n uudelleenkäynnistyksen jälkeen Cassien voimat ovat jälleen muuttuneet. Hänen voimansa ovat nyt peräisin hänen käyttämästäsä Silent Armorista, joka on taottu auringon sydämessä ja joka ilmeisesti liittyy demoniin, joka tunnetaan nimellä Trigon. Panssari on näkymätön, ellei hän kutsu sitä tai ole taistelutilanteessa, mutta hän pystyy aina käyttämään voimiaan. Panssari näkyy yleensä kimaltelevana punaisena bodyna, kultaisina käsineinä ja toisinaan huppuna. Panssari antaa hänelle samanlaisia ​​voimia kuin hänen uudelleenkäynnistystä edeltävälle vastineelle, kuten yli-inhimillinen voima (riittää, että hän on Superboyn tasolla ja taistelee sitä vastaan ​​jonkin aikaa), kestävyys (vaikka hän on edelleen alttiina lävistyksille), yli-inhimilliset refleksit, yli-inhimillinen nopeus, yli-inhimilliset aistit ja voima lentää suurilla nopeuksilla. Panssari antaa hänelle myös hehkuvan punaisen lasson, joka näyttää samanlaiselta kuin piikkilanka. Lasso on äärettömän pitkä, käytännöllisesti katsoen tuhoutumaton ja voi tyhjentää elinvoiman sen rajoille kietoutuneista. Cassien haarniskassa näyttää myös olevan oma mieli ja se on muutaman kerran vallannut hänen mielensä ja ruumiinsa. Myöhemmin paljastettiin, että Cassiellä on myös jumalallista perintöä, sillä hänen isänsä paljastui Ihmenaisen vanhemmaksi veljeksi Lennoxiksi. Cassie huomasi olevansa Zeuksen tyttärentytär ja että hänellä oli edelleen voimansa ilman Hiljaista Panssaria. Jumalallisen perinnön ansiosta hän pystyi vastustamaan Silent Armorin vaikutusta.

Super Sons of Tomorrow -crossoverissa Titans Tomorrow future -sarjan Cassie Sandmarkin versio saapui hetkeksi Rebirthin nykyiselle aikajanalle muiden Titans of Tomorrow -jäsenten rinnalla.

Teoksessa Young Justice #2 Zeus viittaa Cassieen "jumalien panteonin tulevaisuutena". Osana esikoisoikeuttaan Zeus tarjoaa hänelle kaulakorun, jonka sanotaan sisältävän valtavia voimia. Cassie kuitenkin päättää pidätellä tämän lahjan ottamista, kunnes hän tekee jotain ansaitakseen sen todella. Zeus kutsuu häntä "jättiläiseksi kivuksi, aivan kuten hänen äitinsä".

Cassie Sandsmark esiintyy seuraavaksi Yara Florin uudessa sarjassa Wonder Girl Volume 3 Issue 2, jossa kuningatar Hippolyta antaa hänelle tehtäväksi löytää Yara Flor, koska Yara Flor on osa ennustusta amatsonien tuhoamisesta.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wonder Woman (Vol. 2), numerot 140 ja 141
  2. Teen Titans (vol. 3) numero 1 (2003)
  3. Teen Titans (vol. 3) numero 2 (2003)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.