Ihmetyttö (Cassie Sandsmark)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmetyttö
Wondergirl-1.jpg
Luoja(t) John Byrne
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Wonder Woman (vol. 2) nro 105 (tammikuu 1996)
Oikea nimi Cassandra Sandsmark
Status aktiivinen
Pituus 160 cm
Paino 52 kg
Ryhmäsidokset Teinititaanit
Edelliset ryhmäsidokset Young Justice
Henkilöllisyydet Cassie Sandsmark
Ihmetyttö II
Voimat Yli-inhimillisen vahva, lentäminen
Suhteet
Sukulaiset Helena Sandsmark (äiti)

Ihmetyttö (engl. Wonder Girl), oikealta nimeltään Cassie Sandsmark, on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä supersankari. John Byrnen luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1996 Wonder Woman -sarjakuvalehden toisen osan numerossa 105. Myöhemmin hahmo seikkaili Ihmetyttönä heinäkuusta 1996 lähtien Wonder Woman -sarjakuvan numeron 111 myötä.

Sandsmark on kolmas ja varsinaisesti toinen Ihmetytön nimeä kantanut hahmo. Edelliset olivat Ihmenainen ja Donna Troy, joista Ihmenaista kutsuttiin nuorempana kyseisellä nimellä. Troy aloitti varsinaisesti Ihmetytön perinnön.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cassien äiti on arkeologi Helena Sandsmark, joka työskenteli Ihmenaisen kanssa Gateway Cityssä. Cassie ihaili nuorena toista Ihmenaista Donna Troyta ja sittemmin myös Ihmenaista. Cassie auttoi Ihmenaista, joka asui hetkellisesti Gateway Cityssä, sankarittaren taisteluissa Tuomiopäivää ja Decayta vastaan lainaamalla Hermeksen sandaaleja ja Atlasin taisteluhansikkaita, joiden avulla hän sai väliaikaiset supervoimat. Sittemmin Cassie sai tilaisuuden pyytää Zeusilta pysyviä supervoimia. Zeus hyväksyi tytön pyynnön ja antoi tälle supervoimat, mutta antoi samalla Cassien äidille kyvyn viedä voimat hetkellisesti pois mikäli Cassie käyttäisi niitä väärin.

Uusien voimiensa myötä Cassiesta tuli toinen Ihmetyttö. Hän käytti tummaa peruukkia ihailemaansa Donna Troyta jäljitellen. Cassie harjoitteli taistelemista Artemisin kanssa, ennen kuin hänestä tuli uusi Ihmetyttö Donna Troyn tilalle. Hän liittyi aluksi Yong Justiceen, jossa Cassie ystävystyi Arrowetten, Secretin ja Empressin kanssa. Tuona aikana hän muun muassa paljasti ensimmäistä kertaa salaisen henkilöllisyytensä maailmalle, kun Artemis käski Cassieta auttamaan ihmisjoukkojen hallinnassa Ihmenaisen taistelun keskellä ja jättämään ajantuhlausta pukeutuakseen Ihmetytöksi. Suostuessaan Artemisin komennukseen Cassie syöksyi auttamaan ihmisjoukkoja ja näytti superkykynsä uutiskameroiden edessä.[1] Myöhemmin Cassiesta tuli Young Justicen johtaja voitettuaan Robinin äänestyksen perusteella. Ryhmä kuitenkin hajosi kun Teinititaanien ja Young Justicen yhteistaistelussa Teräsmiehen androidia vastaan, joka tappoi Donna Troyn.

Vuosia myöhemmin Cassie liittyi Kyborgin organisoimaan Teinititaaneihin[2], jota Ihmenainen ei aluksi hyväksynyt. Cassie sai heti alussa Aresilta lasson[3], joka on samankaltainen kuin Ihmenaisella. Cassie alkoi myös seurustella ihastuksen kohteensa Teräspojan kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wonder Woman (Vol. 2), numerot 140 ja 141
  2. Teen Titans (vol. 3) numero 1 (2003)
  3. Teen Titans (vol. 3) numero 2 (2003)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.