Wonder Woman (vuoden 2009 elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wonder Woman
Wonderwomandvd09.jpg
Ohjaaja Lauren Montgomery
Käsikirjoittaja Tarina:
Michael Jelenic
Gail Simone
Käsikirjoitus:
Michael Jelenic
Tuottaja Bruce Timm
Säveltäjä Christopher Drake
Leikkaaja Rob Desales
Pääosat Keri Russell
Nathan Fillion
Alfred Molina
Rosario Dawson
Marg Helgenberger
Oliver Platt
Virginia Madsen
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros. Animation
Ensi-ilta 3. maaliskuuta 2009
Kesto 73 min
Alkuperäiskieli Englanti
Budjetti 3 500 000 dollaria (arvioitu)
Tuotto 7 179 810 dollaria[1]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
AllMovie

Wonder Woman on vuonna 2009 suoraan DVD:lle julkaistu animaatioelokuva, joka perustuu DC Comicsin sarjakuvasankariin Ihmenaiseen. Sen juoni pohjautuu löyhästi George Perezin kirjoittamaan sarjakuvaan ja erityisesti vuoden 1987 "Gods and Mortals" sarjakuvan tarinaan. Elokuvan ohjasi Lauren Montgomery, joka oli vuotta aikaisemmin mukana ohjaamassa Superman: Doomsday elokuvaa. Käsikirjoittajina toimivat Michael Jelenic ja Gail Simone. Pääosissa ovat Keri Russell, Nathan Fillion, Alfred Molina, Rosario Dawson, sekä Virginia Madsen.[2]

Wonder Woman on neljäs peräkkäinen elokuva Warner Premieren ja Warner Bros. Animationin tuottamista DC-universumin alkuperäisistä animaatioelokuvista, jonka aloitti Superman: Doomsday vuonna 2007 muut elokuvat ovat olleet Oikeuden Puolustajat: Uusi rintama (2008) ja Batman: Gotham Knight (2008).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mystisellä Themyscira saarella ylpeä ja tulinen sotilasrotu amazonilaisia ovat kasvattaneet tytön nimeltä Prinsessa Diana, joka on sanoin kuvaamattoman kaunis, ylväs ja vahva. Kun armeijan taistelulentäjä Steve Trevor tekee koneellaan maahansyöksyn saarelle, hän huomaa saaren kauniit asukkaat, mutta joutuu pian heidän hyökkäyksen kohteeksi. Kiinni joutuessaan Hippolyta käyttää totuuden lassoa saadakseen selville Trevorin todelliset aikeet, jotka osoittautuvat vaarattomiksi. Hippolyta järjestää kilpailun vahvimmasta ja taitavimmasta amazonilaisesta, joka veisi heidän kutsumattoman vieraan takaisin ulkomaailmaan. Diana haluaisi osallistua kilpailuihin, jonka hänen äitinsä Hippolyta kieltää. Sitä vastoin Persephone ehdottaa hänet vartijatehtävään Aresin vankilaan. Kirjojen kanssa mielellään viihtyvä Alexa kuitenkin tulee vapauttamaan Dianan vartijatehtävistä päästäkseen tytön mukaan taisteluihin. Dianan ollessa kilpailussa Ares on karkaa vankeudestaan Persephonen ansiosta ja päättää tehdä kostonsa etsien ensin käsiinsä Hadesin, saadakseen pois hänen voimiaan estävät rannekkeet. Tämän avulla hänen on mahdollisuus kasvattaa voimiaan ja herättää kuolleita sotajoukkoja henkiin. Aresin tarkoitus on aloittaa maailmansota mikä ei pelkästään kestä vuosisatoja vaan hävittää jokaisen elävän olennon maaplaneetalta. Kaikki riippuu Prinsessa Dianasta, pelastaakseen maailman hänen on käytettävä lahjojaan ja taitojaan Ihmenaisena.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Keri Russell  Prinsessa Diana / Ihmenainen  
 Nathan Fillion  Steve Trevor  
 Alfred Molina  Ares  
 Rosario Dawson  Artemis  
 Marg Helgenberger  Hera  
 Oliver Platt  Hades  
 Virginia Madsen  Hippolyta  
 Skye Arens  pikkutyttö  
 John DiMaggio  Deimos, koditonmies  
 Julianne Grossman  Etta Candy  
 Vicki Lewis  Persephone  
 David McCallum  Zeus  
 Jason Miller  Thrax, jengin johtaja  
 Rick Overton  Slick, presidentti  
 Andrea Romano  presidentin neuvonantaja  
 Tara Strong  Alexa  
 Bruce Timm  hyökkääjä  

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmojen suunnittelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmojen suunnittelusta vastasi elokuvan ohjannut Montgomery, joka yritti luoda uudenlaisen ilmeen hahmoille, jotta ne eivät näyttäisi Bruce Timmin vanhoilta DC-animaatiouniversumin sarjojen hahmoilta. Montgomery yritti samalla välttää Disney vaikutteista piirrostyyliään. Timmin mukaan naishahmojen ja erityisesti amazonilaisten naishahmojen kasvot oli hankalia piirtää erinäköisiksi, koska niille ei voinut lisätä viivoja naamaan tai silmien alle, kuten mieshahmoille, koska ne muuten näyttäisivät rumilta. Montgomery loi myös amazonilaisten asut enemmän muinaisroomalaisten mukaan, koska kreikkalaisten asut olivat hyvin yksinkertaisia, eikä niistä saanut laajempaa valikoimaa.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva sai enimmäkseen positiivisia arvosteluja aina Wonderconissa ja New Yorkissa pidetyn Comic Conin ensi-illassa DVD:n julkaisuun saakka. Myös internetsivu Ain't It Cool News antoi positiivisen arvostelun kehumalla elokuvan ohjannutta Lauren Montgomerya, sekä sen yllättävän väkivaltaisia taistelukohtia.[3] IGN-sivusto puolestaan kehui elokuvan huumoria, toimintaa ja ääninäyttelemistä, erityisesti Nathan Fillionin suoristusta.[4] UGO.comissa kehuttiin elokuvan dialogia ja aikuismaisesti kuvailtua naisten suhdetta sovinismiin.[5] Comic Book Resources sivusto sen sijaan kritisoi Ihmenaisen näkymätöntä alusta, jonka näkymättömyyttä ei selitetty.[6]

The Numbers.com sivuston mukaan Wonder Woman elokuva sijoittui viidenneksi DVD myynnissä ajalta 3.8. maaliskuuta 2009.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wonder Woman 2009 - DVD Sales - The Numbers Viitattu 23.8.2011 (englanniksi)
  2. Comics Continuum 26.6.2008. Rob Allstetter. Viitattu 12.7.2008. (englanniksi)
  3. Harry says that the new animated WONDER WOMAN is a wonder! Ain't It Cool News 30.1.2009 Viitattu 4.7.2009 (englanniksi)
  4. NYCC 09: Wonder Woman Review IGN 6.2.2009 Viitattu 4.7.2009 (englanniksi)
  5. Wonder Woman Review (Arkistoitu – Internet Archive) UGO 8.2.2009 Viitattu 4.7.2009 (englanniksi)
  6. NYCC REVIEW: "Wonder Woman" Comic Book Resources Viitattu 4.7.2009 (englanniksi)