Steve Trevor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Steve Trevor
Luoja(t) William Moulton Marston
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen All Star Comics nro 8 (tammikuu 1942)
Henkilötiedot
Oikea nimi Steven Rockwell Trevor
Status aktiivinen
Pituus 185 cm
Paino 89 kg
Ryhmäsidokset Yhdysvaltain ilmavoimat
Henkilöllisyydet Steve Howard
Voimat Ei yli-inhimillisiä kykyjä
Suhteet
Sukulaiset Ihmenainen (vaimo)

Steven Rockwell "Steve" Trevor on DC Comicsin kustantama sarjakuvahahmo, jonka loi William Moulton Marston. Hahmo teki ensiesiintymisensä All Star Comics sarjakuvan numerossa 8, vuonna 1942. Steve Trevor tunnetaan Yhdysvaltain ilmavoimien lentäjänä ja Ihmenaisen liittolaisena. Hahmon historiaa uudistettiin vuonna 1985, jonka myötä hän oli vanhempi kuin Ihmenainen, eikä ollut romanttisessa suhteessa häneen.

Sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvien kulta-aikana Trevor oli älykäs ilmavoimien upseeri toisen maailmansodan aikana. Hänen koneensa törmäsi paratiisisaarelle, jossa amazonilaiset asustivat. Prinsessa Diana hoiti miehen kuntoon ja lopulta seurasi Trevorin perässä hänen maailmaansa, jossa Dianasta tuli Ihmenainen. Molemmat taistelivat useimmiten rinnakkain toisen maailmansodan aikana. Trevor ei kuitenkaan koskaan tiennyt prinsessa Dianan ja Ihmenaisen olleen yksi ja sama henkilö.[1]

Hahmon luojan Marstonin kuoleman jälkeen Ihmenaisen sarjakuvan hahmot lähes unohdettiin ja jäljelle jäivät Ihmenaisen lisäksi Hippolyta ja Steve Trevor. Sittemmin Ihmenainen luovutti voimansa ja jätti amazonilaiset ollakseen Trevorin kanssa, joka kuitenkin kuoli 1960-luvulla. Myöhemmin 1970-luvun puolivälissä Aphrodite toi Trevorin takaisin henkiin ja Ihmenainen sai voimansa takaisin. Samalla Trevor sai uudeksi nimekseen Steve Howard. Vuonna 1978 mies tapettiin toistamiseen, mutta palasi takaisin elävien kirjoihin 1980-luvun alussa.

Uudemmissa kuvauksissa ja varsinkin DC:n vuoden 2011 uudelleenkäynnistyksen jälkeen Steve Trevor on kuvattu vanhempana hallituksen agenttina ja supervakoilijana, jonka läheinen yhteys Ihmenaiseen tekee hänestä Yhdysvaltojen yhteyshenkilön Oikeuden Puolustajiin. Tässä jatkuvuudessa Steve Trevor on pitkäaikainen amatsonien puolestapuhuja, joka on lobbannut Yhdysvaltain hallitusta rauhan puolesta amatsonien kanssa väittäen, että he ovat hyväntahtoisia. Stevestä tulee sitten Ihmenaisen YK-yhteyshenkilö hänen oleskelunsa aikana Washington DC:ssä ja myöhemmin hänestä tulee äskettäin perustetun A.R.G.U.S.:n (Advanced Research Group for Uniting Super-Humans) johtaja sekä YK:n yhteyshenkilö juuri perustetussa Justice Leaguessa. Vuonna 2013 ammattitaitoisena hallituksen agenttina Steve itse ryhtyi Justice League of America:n uuden inkarnaation jäseneksi. Hänet on myös ylennetty kenraaliksi.

Injustice-maailmaan pohjautuvassa Injustice 2 -sarjakuvassa Steve Trevor on natsien agentti, joka tunkeuduttuaan Themysciraan tappoi salaa Amazonin nimeltä Calliope ennen kuin huijasi Ihmenaisen lähtemään mukanaan tekosyynä pysäyttää natsi-Saksan. Huolimatta rakkaudestaan ​​Ihmenaista kohtaan, hän ei pysty rakastamaan Dianaa enemmän kuin maataan, mikä johtaa hänen tappamiseen ja Ihmenaisen armottoman etiikan omaksumiseen. Juuri Steven petos oli osasyynä siihen, että kyseisen maailman Ihmenainen muuttui myöhemmin pahaksi.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wonder Woman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Trevor oli yksi päähahmoista Ihmenaiseen perustuvassa televisiosarjassa Wonder Woman vuosina 1975–1979. Sarjassa miehen sotilasarvo oli Majuri ja häntä näytteli Lyle Waggoner.

The Super Powers Team: Galactic Guardians[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trevorilla oli pieni rooli The Super Powers Team: Galactic Guardians piirrossarjassa vuonna 1985, jossa hänen paljastettiin olevan astronautti.

Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Trevor Justice Leaguessa.

Trevorilla oli sivurooli vuonna 2002 Justice League -piirrossarjan ensimmäisen tuotantokauden kolmiosaisessa päätösjaksossa ”The Savage Time”. Jaksossa sankarit matkustivat ajassa taaksepäin estääkseen Vandal Savagea muuttamasta historian kulkua. Matkalla sankarit ja erityisesti Ihmenainen tapaavat Trevorin, joka on liittolaisten salainen agentti ja yrittämässä saada tärkeää tietoa Natseilta. Ihmenainen pelastaa Trevorin lento-onnettomuudesta, jonka myötä Trevor kutsuu Ihmenaista enkeliksi. Hahmoa ääninäytteli Patrick Duffy.

Batman: The Brave and the Bold[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Trevor esiintyi animaatiosarjassa Batman: The Brave and the Bold, jossa häntä ääninäytteli Sean Donnellan. Yhdessä sarjan jaksossa Batman ihmetteli mitä Ihmenainen oikein näkee hänessä.

DC Super Hero Girls[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Trevor esiintyi vuoden 2015 nettisarjassa DC Super Hero Girls, jossa häntä ääninäytteli Josh Keaton. Sarjassa Steve Trevor työskenteli isänsä omistaman Capes and Cowls Cafe kahvilan tarjoilijana. Vuoden 2019 sarjassa teini-ikäinen Steve Trevor siirtyi Metropolisin lukion oppilaaksi, kun häntä ei hyväksytty sotilasakatemiaan. Steven läsnäolo aiheutti Ihmenaiselle jatkuvasti ongelmia tämän rakastuttua häneen tulisesti. Myöhemmin Stevesta tuli Invincibros-ryhmän johtohahmo muiden uskottua hänen viisauteensa vaikka hänellä ei ollut kokemusta ja voimia muihin verrattuna. Häntä ääninäytteli sarjassa Yuri Lowenthal.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wonder Woman (1974)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaz Garas esitti Steve Trevoria vuonna 1974, ensimmäisessä näytelmäelokuvassa Wonder Woman.

Wonder Woman (2009)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trevorilla oli merkittävä rooli vuoden 2009 animaatioelokuvassa Wonder Woman, jossa hän toimii Yhdysvaltojen taistelijapilottina. Sodan aikana hänen taistelijaparinsa ammuttiin alas meren yllä, jonka myötä Trevor joutui myös itse tulituksen kohteeksi. Hän onnistui kuitenkin ampumaan viholliset alas, mutta oli saanut sen verran osumaa että joutui tekemään hätälaskun. Sattumoisin Trevor huomaa saaren keskellä merta, jota ei aikaisemmin näkynyt. Hän laskeutuu saarelle ja huomaa saapuneensa saarelle, jossa on vain naisia. Amazonilaiset ottavat miehen kiinni ja kuulustelevat häntä. Pian he saavat selville Trevorin olevan aivan tietämätön amazonilaisten saaresta ja sen asukkaista, jonka myötä heidän johtajansa Hippolyta järjestää turnajaiset, jonka voittaja veisi Trevorin takaisin Yhdysvaltoihin. Turnauksen voittaakin Ihmenainen, joka vie näkymättömällä hävittäjällä Trevorin takaisin Yhdysvaltoihin, jossa heidän on saatava kiinni vapaaksi päässyt Ares. Elokuvan aikana Trevor ihastui Ihmenaiseen hetki hetkellä enemmän ja Ihmenaisen onnistuttua kukistamaan Aresin, naissankari päätti jäädä asumaan Yhdysvaltoihin Trevorin kanssa. Hahmon äänenä toimi Nathan Fillion.

Justice League: The Flashpoint Paradox[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flashpoint-maailman versio Steve Trevorista esiintyi animaatioelokuvassa Justice League: The Flashpoint Paradox, jossa häntä ääninäytteli James Patrick Stuart.

Justice League: War[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Trevor esiintyi animaatioelokuvassa Justice League: War, jossa häntä ääninäytteli George Newbern. Tämä versio on hallituksen yhteyshenkilö Ihmenaiselle ja myöhemmin Justice Leaguelle.

Justice League: Throne of Atlantis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Trevor esiintyi animaatioelokuvassa Justice League: Throne of Atlantis, jossa häntä ääninäytteli George Newbern. Tällä versiolla hahmosta oli parta.

Justice League: Gods and Monsters[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtomaailman versio Steve Trevorista esiintyi animaatioelokuvassa Justice League: Gods and Monsters, jossa häntä ääninäytteli Tahmoh Penikett. Elokuvassa Steve Trevor oli kyseisen maailman Ihmenaisen Bekkan yhteyshenkilö ja rakastaja.

Wonder Woman: Bloodlines[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Trevor esiintyi animaatioelokuvassa Wonder Woman: Bloodlines, jossa häntä ääninäytteli Jeffrey Donovan.

Justice Society: World War II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaihtoehtomaailman versio Steve Trevorista esiintyi animaatioelokuvassa Justice Society: World War II, jossa häntä ääninäytteli Chris Diamantopoulos. Tämä versio on eversti ja Justice Society of American (JSA) jäsen, joka on kotoisin Earth-2:sta. Myöhemmin Steve sai surmansa Psyko-Piraatin toimesta.

DC Extended Universe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Steve Trevor esiintyi DC Extended Universeen kuuluvassa vuoden 2017 Wonder Woman -elokuvassa, näyttelijänään Chris Pine.[2] Steve Trevor esiintyi myös elokuvan vuoden 2020 jatko-osassa Wonder Woman 1984, jossa Pine jatkoi Trevorin roolissa.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1974 Kaz Garas Wonder Woman
1975–1979 Lyle Waggoner Wonder Woman
2002 Patrick Duffy Justice League
2009 Nathan Fillion Wonder Woman
2017, 2020 Chris Pine Wonder Woman
Wonder Woman 1984

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Steve Trevor (comic book character) comicvine.com Viitattu 6.12.2009 (englanniksi)
  2. Sneider, Jeff: Chris Pine Closes Deal to Star Opposite Gal Gadot in 'Wonder Woman' (Exclusive) 28.7.2015. The Wrap. Viitattu 29.7.2015. (englanniksi)