Bekka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Bekka on supersankaritar, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa sarjakuvissa, pääasiassa tarinoissa, jotka sijoittuvat Jack Kirbyn neljänteen maailmaan ja DC:n pääuniversumiin, joka tunnetaan nimellä DC Universe. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran DC Graphic Novel #4: The Hunger Dogs tarinassa vuonna 1985 ja hänet loi Jack Kirby. Bekka on tullut tunnetuksi supersankari Orionin vaimona ja Oikeuden Puolustajien satunnaisena liittolaisena.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bekka on New Genesis planeetan asukkaan Himonin tytär, yksi Uusista Jumalista, jonka saavutuksiin kuuluu älykkäiden Mother Box -tietokoneiden keksiminen ja "x-elementin" löytäminen, joka vauhditti hänen yhteisluomistaan Metronin telesiirtämisessä. Monien vuosien ajan Bekka asui isänsä kanssa salassa Apokolipsilla, kun Himon järjesti maanalaisen kapinan Darkseidin tyrannimaista hallintoa vastaan. Hänen rooliaan tässä suunnitellussa kapinassa metsästettynä Himon piti erityistä huolta suojellakseen Bekkaa Darkseidin huomiolta. Himon ei koskaan uskonut, että Bekka rakastuisi Orioniin, Darkseidin omaan poikaan, kun tämä sattumoisin törmäsi heidän elämäänsä. Parantaessaan haavoittuneen Sotakoiran, Himon ja Bekka auttoivat Orionia vapauttamaan hänen äitinsä Tigran vankeudesta. Tämän teon vuoksi Darkseid ilmeisesti tappoi Himonin. Bekka seuraa Orionin ja Tigran mukana New Genesisiin, jossa hänen rakkautensa rauhoittaa edelleen Dog of Warin sisällä piilevää julmuutta.

Superman/Batman #37–42 (elokuu 2007–tammikuu 2008) tarinassa "Torment" Bekka ja Batman auttavat Teräsmiestä pakenemaan fiktiiviseltä planeetalta nimeltä Tartaros, jossa DeSaad pitää Teräsmiestä vankina. Pelastusoperaation aikana hän ja Batman rakastuvat ja hänen kiintymyksensä saa Batmanin pohtimaan rakkauden puutetta, jota hän on pakottanut itsensä kestämään. Bekka vertaa haluloitsuaan seireenin huutoon, mutta kertoo sen vaikuttavan myös häneen. Lopulta hän lähtee Orionin kanssa, kun tämä tulee hakemaan häntä. Hänen kotonaan, kun hän ajattelee, että jäädessään Orionin luo hän unohtaa Batmanin, joku tuntematon henkilö lähestyy häntä, ja hänet sitten ilmeisesti tapetaan osana Death of the New Gods -tapahtumaa. Death of the New Gods -kirjassa paljastetaan aluksi, että hänen tappajansa ja kaikkien Uusien Jumalien tappaja ei ole kukaan muu kuin hänen isänsä Himon. Myöhemmin murhaajan on kuitenkin osoitettu olevan Himoniksi naamioitunut Infinity Man.

Syyskuussa 2011 DC Comics käynnisti uudelleen kirjojensa jatkuvuuden The New 52 -nimisessä aloitteessa. Tällä uudella aikajanalla Bekka syntyi Genesisialaisen tiedemiehen Himonin tyttärenä ja hänellä oli alitajuinen valta muiden emotionaaliseen vetovoimaan, joka oli niin voimakas, että ihmiset eivät vain taistele hallitsemattomasti hänen kiintymyksistään tai seuraisivat häntä, johtaisi virheeseen; niin miehet kuin naisetkin pystyivät ja tekisivät mitä tahansa, mitä hän heiltä pyysi, tehden vahingossa hänen elämästään melko ankaraa. Lopulta tämä viehätys kiinnitti Izayan, Uusien Jumalien nykyisen ja pitkäaikaisen johtajan huomion. Tämä viehätysvoima oli niin voimakas, että vaikka hän vastusti sitä, hän näki sen potentiaalin taistelukentällä. Viehätys, joka hioutuisi, jalostuisi ja muuttuisi keskittyneemmäksi iän myötä, kun lopulta kasvoi voimana ja suuruutena, niin että se olisi auttanut häntä vahvistamaan armeijaansa ja mahdollisesti saamaan hänen valtaistuimensa hallinnan, jos sitä testattaisiin. Myöhemmin Bekka valittiin Yellow Lantern Corps joukon jäseneksi Sinestron toimesta, koska hän hallitsee riittävästi kykyä herättää pelkoa.

Kuten kaikilla uusilla jumalilla, Bekkalla on ylivoimaiset voimat, nopeus, kestävyys, kuolemattomuus ja on lähes läpäisemätön fyysisille vaivoille, mukaan lukien immuniteetti sairauksia vastaan. Hän on myös lahjakas tiedemies, aivan kuten hänen isänsä. Hän on oppinut ulkoa, kuinka käyttää ja luoda omia Mother Boxeja sekä keksiä monia muita New Genesis -laitteita, kuten pukuun sisäänrakennetun vaiheensiirtimen, jonka avulla hänestä tulee näkymätön ja aineeton sekä peittää muiden läsnäolo hänen ympärillään. Hän on myös taitava soturi ja taitava käsitaisteluissa, ja hän pystyy hyödyntämään sekä uusia Genesisialaisia ​​että apokoliptisia aseita. Hänen jumalavoimansa, joka on eräänlainen rakkauden jumalatar, pyörii emotionaalisen manipuloinnin ja pakotuksen ympärillä, ja se pystyy tuomaan esiin ja vahvistamaan lepääviä tai tukahdutettuja tunteita ympärillään olevissa yksittäisissä olennoissa ja saamaan heidät toimimaan sen mukaan, kuten Orionin ja Batmanin tapauksessa. Kaksi suurelta osin emotionaalisesti tukahdutettua olentoa, jotka kielsivät itseltään rakkauden tai myötätunnon syleilyn sen kaikissa muodoissaan. Ainoa tapa murtaa hänen houkuttelevan pakonsa loitsu on toteuttaa se fyysisessä liitossa. Hänellä on myös jonkinlainen voimaprojektio, joka kaatoi parademonien lauman tai järkytti mielenhallinnan vallassa ollutta Teräsmiestä. Bekkalla on myös parantava kosketus, jonka avulla hän voi nopeuttaa kuolettavasti haavoittuneen lajikkeen uusiutumisprosessia. The New 52 versiossa hänen empaattiset kykynsä ovat kasvaneet siihen pisteeseen, että hän voi liikuttaa lukemattomia kymmeniä ellei tuhansia ihmisiä oikkujensa mukaisesti, jos hän parhaaksi näkee, ja hänestä tulee eräänlainen empaattinen majakka, joka voi liikkua ja heikentää häntä kohtaan suunnattua rakkautta ja omistautumista ja saada aikaan omahyväistä tottelevaisuutta. Lukemattomien muiden seuraaminen hänen esimerkkiään epäilemättä saa heidät vahingossa tappelemaan hänen kiintymyksistään. Hän pystyy myös lentämään omalla voimallaan ja selviytymään helposti vihamielisissä ympäristöissä, kuten avaruuden tyhjiössä.

New Genesis -soturina Bekka on taitava miekkailija ja käyttää taistelussa Mother Boxin kaksoisteriä, jotka voivat heijastaa aivotärähdyksen säteitä, avata Boom Tubes -putkia ja leikata hyvin läpi kaiken, mitä niiden reunat kohtaavat. Hänellä on myös keltainen voimasormus, joka on toiminnallisesti samanlainen kuin vihreiden lyhtyjen - antaa hänelle lentokyvyn, kyvyn selviytyä missä tahansa ympäristössä ja kyvyn luoda minkä tahansa muotoisia ja kokoisia rakenteita. Kuten kaikki voimasormukset, se on ladattava säännöllisesti lyhdyn muotoisen akun avulla.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vaihtoehtomaailman versio Bekkasta esiintyi animaatioelokuvassa Justice League: Gods and Monsters, jossa häntä ääninäytteli Tamara Taylor. Tämä versio on Orionin vaimo, ja heidän avioliittoaan käytetään rauhansopimuksena heidän perheidensä ja New Genesiksen ja Apokolips planeettojen välillä. Bekkan perhe kuitenkin teurasti Orionin ja hänen perheensä pakottaen tämän pakenemaan käyttämällä Orionin hänelle lahjoittamaa emolaatikkoa. Maahan saavuttuaan hänestä tuli universuminsa versio Ihmenaisesta ja hän perusti Justice Leaguen yhdessä Batmanin ja Teräsmiehen kanssa ennen kuin palasi lopulta avaruuteen kohtaamaan menneisyytensä. Tämä Bekka-versio esiintyy myös Justice League: Gods and Monsters Chronicles nettisarjan kolmannessa jaksossa, jossa hänet lähetetään pelastamaan Steve Trevor Kobralta, kun he valmistelivat androidiaan Gigantaa murhaamaan vaaleilla valittu presidentti Amanda Waller.