Jezebelle

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jezebelle tunnetaan myös nimellä Jezebelle of the Fiery Eyes on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä supersankaritar. Gerry Conwayn ja Don Newtonin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran New Gods #12:ssa heinäkuussa 1977. Hän oli sarjan toinen naishahmo Big Bardan jälkeen. Hän esiintyi tarinoissa New Gods #12-19 ja Adventure Comics #459-460, jotka jatkoivat tarinaa sen jälkeen, kun New Gods peruutettiin. Nämä julkaisut olivat lähes kokonaan Gerry Conwayn ja Don Newtonin kirjoittamia. Hahmo esiintyi viimeisen kerran Death of the New Gods #2 tarinassa joulukuussa 2007.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jezebelle on yksi Uusista Jumalista ja Apokolipsilla syntynyt mutantti. Hän oli kerran Granny Goodnessin oppilaita, mutta ei Female Furiesin jäsen. Ulkonäöltään kaunis sini-ihoinen, keltasilmäinen ja purppuranpunahiuksinen Jezebelle kuvattiin aina olleen haluton tappamaan, joten kun hänet vangittiin taistelussa New Genesiksen kanssa, hän loikkasi mielellään heidän puolelleen. Ylivertaisten fyysisten ominaisuuksien ja taistelutaitojen lisäksi Jezebelle voi laukaista lämpösäteitä silmistään, lentää ja selviytyä suojaamattomana kylmässä, ilmattomassa avaruudessa. Hänestä tuli myöhemmin Orionin ystävä ja liittolainen.

New Gods vol. 3 #1 esitteli hänen kuolemansa, jonka aiheutti yksi Necrominan "huomisen lohkoista", mutta myöhemmin hänet nähtiin muiden oletettavasti kuolleiden Uusien Jumalten Foragerin ja Highfatherin rinnalla Seven Soldiers: Mister Miraclen rajoitetussa sarjassa vuodelta 2006.