Metron (DC Comics)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Metron on kuvitteellinen antisankari, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran New Gods #1 tarinassa maaliskuussa 1971 ja hänet loi Jack Kirby. Hahmo pohjautui Star Trek sarjan Spockiin.

Metron on yksi Uusista Jumalista ja tutkija, tiedemies ja seikkailija. Vaikka Metronilla on jumalan voimat, hänet kuvataan tyypillisesti passiivisena tarkkailijana DC-universumissa eikä aktiivisena osallistujana. Hän vaeltelee etsiessään suurempaa tietoa omansa ulkopuolelta ratsastaen Mobius-tuolillaan, joka voi kulkea ajan ja tilan läpi välittömästi. Metron ei ole New Genesisin eikä Apokolipsin asukkaita, ja yleensä välttää taistelun kahden maailman välillä lähes kokonaan. Kuten hän toteaa kirjassa New Gods #7, "The Pact": "Minulla ei ole yhteyttä vanhoihin jumaliin -- tai uusiin!! Olen jotain erilaista! Jotain, mikä oli odottamatonta!! -- New Genesisissä -- tai täällä! !"

Metron keksi "Boom Tube" -tekniikan, jota Uudet Jumalat käyttävät siirtyäkseen suuria matkoja eteenpäin. Vuoden 1989 Legend-minisarjassa Metron tunnustaa Darkseidille elämänvastaisen yhtälön olemassaolon. Ilmeisesti Metronilla on avain elämänvastaiseen yhtälöön. Hän on kuitenkin tiedon etsijä, joten hän ei kerro tiedoistaan ​​kenellekään. Metron auttoi ottamaan yhteyttä useimpiin Maan supersankareihin kerätäkseen heidät yhteen Zero Hour kriisin aikana. Extantin paluun aikana hän taisteli Amerikan Justice Societyn kanssa kukistaessaan Extantin saatuaan hallintaansa kaikkivoivan Worlogogin.

Vuoden 2005 Mister Miracle -minisarjassa Metron ottaa yhteyttä Shilo Normaniin (nykyinen Mister Miracle) epäonnistuneen tempun aikana, mikä saa hänet tietoiseksi neljännestä maailmasta. Ensimmäisellä esiintymisellään kirjassa hän näyttää samalta kuin ennenkin, mutta myöhemmin hän naamioituu pyörätuolissa istuvaksi epileptiseksi mieheksi.

Death of the New Gods -tapahtumien aikana, jolloin koko neljännen maailman mystiset kuolemat kiihtyivät, Metron jäljitti ja löysi päämiehen: itse Lähteen, joka on itse asiassa väijynyt taustalla vuosituhansien ajan yrittäessään saada takaisin alkuperäisiä voimiaan ja yhdistyä toisen puolisonsa kanssa: Elämänvastaisen entiteetin kanssa. Todellisessa muodossaan Metron ei pyrkinyt pysäyttämään Lähdettä, vaan pikemminkin seisomaan Lähteen rinnalla katsomaan ja oppimaan, kun uusien jumalien neljäs maailma oli päättymässä.

Lopulta, Mister Miraclen kuoleman jälkeen Lähteen käsissä, Metron inhosi tilannetta ja vaatii omaa kuolemaansa. Lähde noudattaa vaatimuksia ja tappaa Metronin ennen kuin tämä lähtee kohtaamaan Darkseidin. Myöhemmin Teräsmies sai haltuunsa Mobius-tuolin saadakseen arvokkaan Elementin X:n, joka tarvitaan Ihmekoneen käynnistämiseen tarpeeksi palauttamaan Multiversumin ja kumoamaan kaikki pimeyden jumalan Darkseidin aiheuttamat vahingot; uudessa maailmankaikkeudessa paljastetaan, että jokaisen toisen Apokolipsin ja New Genesiksen asukkaan, Darkseidia lukuun ottamatta, on määrä syntyä uudelleen (mukaan lukien Metron). Metron ilmaantuu kuolemaa lähellä olevaan hallusinaatioon, jonka Bruce Wayne koki palattuaan nykyhetkeen ja rohkaisee Waynea vastustamaan Darkseidin tarjousta omaksua elämänvastaisuus rohkaisemalla häntä tunnistamaan Batmanin ensimmäinen totuus: että huolimatta hänen päinvastaisista väitteistään hän ei ole koskaan ollut yksin.

Vuonna 2011 The New 52 käynnisti DC-universumin uudelleen. Metron neuvottelee Highfatherin kanssa Lantern-sormusten eri käyttötavoista. Noin kaksikymmentä tähtienvälisten poliisivoimien jäsentä, Green Lantern Corpsit, kohtaa Highfatherin ja hänen armeijansa. He yrittävät saada takaisin voimasormuksen, joka kuuluu tuntevalle planeetalle Mogolle, joka tarvitsee sitä pysyäkseen tuntevana ja elinkelpoisena. Highfather jättää asian alaisilleen, jotka teurastavat suurimman osan lyhdyistä, mitä Highfather myöhemmin katui.

Metron kohtaa Anti-Monitorin Earth 3:n maailmassa yrittääkseen ohjata sotaa Anti-Monitorin ja Darkseidin välillä. Keskustelu Metronin ja Anti-Monitorin välillä viittaa siihen, että hän kerran istui itse Mobius-tuolissa ennen Metronia. Metron sanoo, että kun hän istuu Mobius-tuolilla, Anti-Monitor ei pysty satuttamaan häntä. Toisaalta hän ei ole immuuni muiden hyökkäyksiltä, ​​sillä Grail, Darkseidin Amazonin tytär, iskee Metronia takaapäin, ja oletettavasti jättää hänet kuolleeksi rikossyndikaatin universumiin. Tästä huolimatta Metron palaa myöhemmin kohtaamaan Justice Leaguen ja varoittamaan heitä, että heidän pitäisi evakuoida Maa, koska on mahdotonta voittaa taistelua Anti-Monitoria ja Darkseidia vastaan. Ihmenainen kuitenkin käyttää Totuuden Lassoa saadakseen Metronin myöntämään, että he voivat löytää vastaukset, jos he ottavat tuolin häneltä, mikä saa Dianan nostamaan hänet pois tuolista ja Batmanin istumaan tuolille, mikä antaa hänelle pääsyn kaikkeen Metronin keräämään tietoon.

Kun Anti-Monitor ja Darkseid on tuhottu taistelussa, Metron ilmestyy kuuhun, jossa hän kouluttaa Owlmania, joka nyt hallitsee Mobius-tuolia Batmanin erottua siitä ja varoittaa häntä olemaan etsimättä liian monia vastauksia, koska hänen mielestä Owlmanin mieli ei kestäisi sitä. Kun Owlman vaatii tuntemaan universumin salaisuudet, salaperäinen olento, joka myöhemmin paljastui Tohtori Manhattaniksi höyrystää hänet ja Metronin välittömästi sinisessä valossa, ja vain Mobius-tuoli on säilynyt ehjänä ja verisenä. Oikeusliigan ja Graalin välisen taistelun aikana Batman käytti Metronin Mobius-tuolia saadakseen selville Jokerin todellisen henkilöllisyyden. Tuoli kertoi hänelle, että "on kolme Jokeria", ​​jonka hän myöhemmin paljasti Hal Jordanille. Tämä saattaa olla viittaus Batman: Three Jokers tarinan tapahtumiin.

"Dark Nights: Death Metal" -tarinassa Chronicler-niminen olento seuraa taistelua Perpetuan ja Darkest Knightin välillä. Sitten hän elvyttää Metronin, joka totesi, että heillä on samanlaiset motiivit elämässä, kuten halu tarkkailla ja pelastaa Multiversumi. Kun Metronilta kysyttiin, mikä teki hänen multiversumistaan ​​erityisen kuin aiemmat, jossa hän oli, hän vastasi, että vuosikausia tiedon Jumalana oleminen sai hänet ymmärtämään kaiken kauneuden. Metron uskoo tähän universumiin ja sen hahmoihin ja siihen, että samassa uskossa he elävät ikuisesti. Metron antoi sitten Chroniclerin katsoa mieleensä, jotta tämä ymmärtäisi häntä.

Kuten useimmat uudet jumalat, Metron on immuuni kaikille sairauksille, koska hän on käytännössä kuolematon. Hänen edistynyt fysiologiansa tarjoaa yli-inhimillistä voimaa ja kestävyyttä missä tahansa fyysisessä toiminnassa. Metron on osoittanut lukuisia jumalan kaltaisia ​​kykyjä hieman epäjohdonmukaisesti historiansa aikana. Metron on supernero, joka on tutkinut maailmankaikkeutta ja saanut valtavasti tietoa. Vaikka uusi jumala Himon on ylivoimainen tieteellisten teorioiden laatimisessa, Metron ylittää hänet tieteellisiin teorioihin perustuvien keksintöjen luojana. Metron on myös luonut uskomattomia teknologisia ihmeitä, joita on liian monta mainittavaksi tässä. Metron matkustaa lentävässä Mobius-tuolissaan, jonka avulla hän voi matkustaa ajassa, ulkoavaruudessa ja muissa ulottuvuuksissa. Sen vetosäteet ovat tarpeeksi voimakkaita kantamaan planeetan tuolin takana ja voivat luoda läpäisemättömiä energiaseiniä.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Metron esiintyi cameo-roolissa Teräsmies animaatiosarjan jaksossa "Apokolips... Now!", jossa hän tarkkaili taustalla Orionin kerättyä New Genesisin joukot Darkseidia vastaan.
  • Metron esiintyi Justice League Unlimited -sarjan jaksoissa "Alive!" ja "Destroyer", joissa häntä ääninäytteli Daniel Dae Kim. Hän yrittää varoittaa Lex Luthoria, ettei hänen pidä yrittää Brainiacin henkiinherätystä, väittäen, että Lexin tekemät asiat vaikuttavat maailmankaikkeuteen. Kun Luthor jättää Metronin huomiotta ja menee eteenpäin, Darkseid herää henkiin Brainiacin tehostetulla tekniikalla. Darkseidin hyökkäyksen aikana Maan päälle Lex Luthor huomaa Metronin katsovan, kun Metron varoitti häntä hänen toimistaan. Metron tarjoaa myöhemmin Lexille keinot voittaa Darkseid viemällä Luthorin Lähdemuurin luo saadakseen elämänvastaisen yhtälön.
  • Metron esiintyi Young Justice animaatiosarjassa, jossa häntä ääninäytteli Phil LaMarr.
  • Animaatioelokuvassa Justice League: Gods and Monsters rampautuneesta ja halvaantuneesta Lex Luthorista tuli kyseisen universumin versio Metronista Ihmenaisen toimittaman Boom Tube teknologian avulla.
  • Animaatioelokuvassa Justice League Dark: Apokolips War Batmanin nähdään istuvan Metronin käyttämässä Mobius-tuolissa tämän jouduttua Darkseidin mielenhallinnan alle.