Helleaalto (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helleaalto
Luoja(t) John Broome
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Flash nro 140 (marraskuu 1963)
Henkilötiedot
Oikea nimi Mick Rory
Status aktiivinen
Pituus 180 cm
Paino 81 kg
Ryhmäsidokset The Rogues
Edelliset ryhmäsidokset The Project
Henkilöllisyydet Rory Calhoun

Helleaalto (engl. Heat Wave), oikealta nimeltään Mick Rory on DC Comics -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. John Broomen luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1963 Flash -sarjakuvalehden numerossa 140.[1] Hahmo tunnetaan Salaman vihollisena.

Sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mick Rory oli kiinnostunut tulesta jo lapsena asuessaan maatilalla Central Cityn ulkopuolella. Hän tuijotti usein liekkejä ja yritti jopa pitää niitä kädessään, vaikka ne polttivat hänen kätensä. Roryn pakkomielle meni lopulta liian pitkälle, kun hän sytytti perheensä talon palamaan ja jäi tuijottamaan liekkejä, eikä mennyt pyytämään naapurilta apua.

Roryn setä kasvatti pojan tulipalon jälkeen, mutta hänen pakkomielteensä tulta kohtaan ei kadonnut. Erään kouluretken aikana Roryn luokkalainen lukitsi hänet vitsinä teurastamon pakkashuoneeseen. Rory onnistui pääsemään ulos ja kosti tempauksen lukitsemalla ystävänsä kotiin ja sytytti sen tuleen. Sittemmin Rory ymmärsi olevansa pyromaani, jolle jäi pakkashuoneesta kylmyyden pelko. Rory karkasi lopulta kotoa ja liittyi sirkukseen tulennielijäksi. Rory ei kuitenkaan pystynyt hillitsemään pyromaanisuuttaan ja poltti myös sirkuksen.

Rory yritti taistella pakkomiellettään vastaan, mutta saikin innoitusta Central Cityn uutisarkistosta, jossa oli aiheita paikallisista rikollisista. Rory keksi käsiaseen kokoisen liekinheittimen ja puki ylleen asbestiasun, jonka jälkeen Rory aloitti rikollistoimintansa Helleaaltona. Hänestä tuli pian Salaman yleisimpiä vihollisia ja yksi Kapteeni Pakkasen kilpailijoista, joka myös esitteli Helleaallon muille paikallisille konnille. Hänen ensiesiintymisensä yhteydessä he liittoutuivat päästäkseen eroon Salamasta kilpaillessaan uutisankkurista, johon he olivat molemmat rakastuneet, ja taistelivat toisiaan vastaan yrittäessään kumpikin suorittaa suuremman rikosharrastuksen, mutta Salama vangitsi heidät molemmat.

Lopulta Mick uudistui johtuen suurelta osin Topin manipulaatioista. Hän ryhtyi työhön palontorjuntakonsulttina hyödyntäen laajaa tietämystään tulipaloista ja kuumuudesta. Hänestä tuli myös hyvä ystävä Barry Allenin kanssa, jonka salaisen henkilöllisyyden Salamana Rory löysi vuosia aiemmin. Myöhemmin Rory myöntyi Abra Kadabran tarjoukseen saada kunnioitusta ja häpeää maailmassa. Hän ja neljä muuta Konna-jäsentä uhrasivat itsensä, aivan tahattomasti päästääkseen demoni Neronin valloilleen. Neron palautti näiden viiden sieluttomat ruumiit Maahan suunnitelmassa pakottaa Salama sopimukseen. Jokaisella viidellä Konnalla oli uskomattomia voimia, ja ne aiheuttivat tuhoa, kuolemaa ja tuhoa ennen kuin Salama pakotti Neronin keskeyttämään toimintansa ja palauttamaan heidän sielunsa kehoihinsa.

Helleaalto palasi vain hetkeksi rikollisille tavoilleen ennen kuin hylkäsi ne opiskellakseen zhutanilaisten munkkien luona. Myöhemmin hän työskenteli Projekti Kadmuksessa vara-agenttina, mutta lopetti lopulta myös sen ja muutti Quad Citiesiin Illinoisiin. Lopulta hän sai työpaikan FBI:sta muiden Konnien uudistuneiden jäsenten kanssa. Tämä oli mahtava epäonnistuminen ja Rorysta tuli jälleen konna sen jälkeen kun Top saapui ja kumosi henkisen ohjelman, joka oli pitänyt hänet uudistuneena. Infinite Crisis tarinassa Helleaalto liittyi Superrikollisten Salaiseen Yhteisöön.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helleaalto sarjassa Justice League Unlimited.

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Justice League Unlimited[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helleaalto esiintyi Justice League Unlimitedissa vierailevana hahmona, jossa hahmon äänenä toimi Lex Lang. Helleaalto oli Gorilla Groddin Legioonan jäsen ja auttoi muun muassa Devil Rayta, Gigantaa ja Killer Frostia hakemaan viikinkilaivan sisällä olleen viikinkiprinssin ruumiin. Hänen tehtävänään oli sulattaa laiva jäästä.

Batman – pelottomat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helleaalto esiintyi vuonna 2010 Batman – pelottomat sarjan jaksossa "Requiem for a Scarlet Speedster", jossa hahmon äänenä oli Steve Blum. Hän oli ryöstänyt pankin kunnes Batman saapui paikalle estämään hänen pakonsa. Pian hänen apuunsa saapuivat Kapteeni Pakkanen ja Säävelho, jonka myötä kolmikko onnistui kukistamaan Batmanin sulattamalla lopuksi pronssia Batmanin päälle. Pian paikalle saapuivat Jay Garrick ja Poika Salama, jotka kukistivat rikolliskolmikon.

Televisiossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helleaalto essiintyi vuoden 2014 The Flash -televisiosarjassa, jossa häntä esitti Dominic Purcell. Tämä versio hahmosta oli pyromaani, jolla oli puolet ruumiistaan palovammojen peitossa. Purcell esitti Helleaaltoa myös DC's Legends of Tomorrow -sarjassa.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2005 Lex Lang Justice League Unlimited
2010 Steve Blum Batman – pelottomat Batman: The Brave and the Bold – The Videogame
2011 David Jennison DC Universe Online
2015–2016 Dominic Purcell The Flash
DC's Legends of Tomorrow
-

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Heat Wave (comic book character) Comic Vine Viitattu 14.5.2010 (englanniksi)