Zoom (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Zoom
Zoom2.jpg
Luoja(t) Geoff Johns ja Scott Kolins
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen Hunter Zolomon
The Flash: Secret Files & Origins nro 3 (marraskuu 2001)
Zoom
The Flash (vol. 2) nro 197 (kesäkuu 2003)
Henkilötiedot
Oikea nimi Hunter Zolomon
Status Rikollinen, entinen FBI-agentti
Pituus 185 cm
Paino 81 kg
Ryhmäsidokset Injustice League
Edelliset ryhmäsidokset FBI
Voimat Ajan manipulointi
Suhteet
Sukulaiset Ashley Zolomon (entinen vaimo)

Zoom, oikealta nimeltään Hunter Zolomon on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Hahmon loivat Geoff Johns ja Scott Kolins. Se teki ensi esiintymisensä Hunter Zolomonina sarjakuvan The Flash: Secret Files & Origins numerossa 3[1] vuonna 2001 ja Zoomina The Flash Volume 2 numerossa 197 vuonna 2003. Zoom on yksi Salaman vihollisista ja kolmas Negatiivi-Salama.

Sarjakuvissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hunter Zolomon kiinnostui nuorena psykologiasta ja kriminologiasta, jota hän opiskeli collegessa. Kaikki sai alkunsa Zolomonin isästä, joka oli sarjamurhaaja. Valmistumisensa jälkeen Zolomon liittyi FBI:hin yhdessä silloisen tyttöystävänsä Ashleyn kanssa, jonka kanssa hän meni myöhemmin naimisiin. Erään tehtävän aikana Zolomon oli arvioinut väärin rikollisen psykologisen kätöstavan olettaen ettei hän käyttäisi asetta. Tilanne johti lopulta Ashleyn isän kuolemaan ja samalla Zolomonin polvi sai vammoja, jonka vuoksi hän joutui kävelemään kävelykepin avulla. Tämän myötä FBI erotti Zolomonin tehtävästään ja hän muutti Keystone Cityyn. Uudessa kaupungissa Zolomon sai töitä paikalliselta poliisilaitokselta, jossa hän teki profiileja metaihmisrikollisista. Tämän ansiosta Zolomon oli usein yhteyksissä Salamaan ja heistä tuli myöhemmin hyviä ystäviä.

Zolomon koki kuitenkin elämässään lisää tragediaa, kun hän loukkaantui pahasti Gorilla Groddin hyökätessä kimppuun Iron Heightsilla. Onnettomuuden seurauksena Zolomon halvaantui vyötäröstä alaspäin. Hän yritti pyytää apua Salamalta käyttämään aikamatkustamista kosmisella juoksumatolla, estääkseen kyseisen onnettomuuden, mutta Salama kieltäytyi, koska se voisi vahingoittaa aikajanaa. Zolomon lopulta murtautui Salaman museoon käyttääkseen juoksumattoa, joka kuitenkin johti räjähdykseen ja museon tuhoamiseen. Se kuitenkin vaikutti Zolomonin kykyyn muuttaa omaa aikaväliä, jonka avulla hän kykenee hidastamaan aikaa. Tämä mahdollisti Zolomonin juosta nopeammin kuin muut, koska ajan hidastuminen ei vaikuttaisi häneen. Zolomon päätti uusien kykyjen ansiosta vaihtaa nimekseen Zoom ja päätti tappaa Wally Westin eli Salaman vaimon Linda Parkin, jotta Westistä tulisi parempi sankari. Koska Zoomin mielestä Wally Westin elämässä ei ole ollut suurta henkilökohtaista onnettomuutta.

Zoom muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zoom ei varsinaisesti esiintynyt omana itsenään, mutta animaatiosarjassa Justice League Unlimited Ergo, Brainiacin ja Luthorin yhteensulautunut olento luo oman mekaanisen version Salamasta, jonka asu muistuttaa suuresti Zoomia.Zoom on myös esiintynyt Flash tv sarjassa Jay Garrickina

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Zoom (comic book character) Comic Vine Viitattu 4.7.2009 (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.