Gorilla Grodd

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gorilla Grodd
Grodd, Salaman vaarallisin vastustaja
Grodd, Salaman vaarallisin vastustaja
Luoja(t) John Broome ja Carmine Infantino
Kustantamo DC Comics
Ensiesiintyminen The Flash nro 106 (Toukokuu 1959)
Henkilötiedot
Oikea nimi Grodd
Status Aktiivinen
Pituus 198 cm
Paino 272 kg
Ryhmäsidokset Superrikollisten salainen yhteisö
Tartarus
Voimat Gorillan voimat ja psyykkiset voimat joilla hän voi esimerkiksi hallita toisten mieliä ja lähettää psyykkisiä hyökkäyksiä

Gorilla Grodd on DC Comicsin kustantama superroisto ja supersankari Salaman vihollinen. Gorilla Groddin ensiesiintyminen oli lehdessä The Flash #106.

Gorilla Grodd oli listattu sijalle 35 vuonna 2009 IGN-sivuston laatimassa listassa kaikkien aikojen sadasta suurimmasta sarjakuvarikollisesta.[1]

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superystävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grodd esiintyi vierailevana hahmona Superystävät-sarjassa, jossa hahmon äänenä toimi Stanley Ralph Ross. Grodd oli mukana Lex Luthorin johtamassa Tuomion Legioonassa ja yritti saada valtaansa Gorilla Cityä ja käyttää sen asukkaita hyväksi vallatakseen maailman. Sarjassa Grodd oli huippuälykäs, mutta ei omannut telepaattisia kykyjä.

Justice League[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grodd esiintyi Justice Leaguen kaksiosaisessa jaksossa "The Brave and the Bold" vuonna 2002, sekä "The Secret Society" vuonna 2003, jossa hahmon äänenä oli Powers Boothe.

Hahmo esiintyi sarjassa Gorilla Cityn vihollisena, joka karkotettiin kaupungista yrittäessään hallita sen asukkaita mielenhallintakypärällä. Grodd vannoi kostoa ja pakeni lopulta Central Cityyn, jossa Grodd kohtasi sähköpostin kautta tapaamansa tiedemies Sarah Corwinin. Grodd päättää luoda kaupungin ylle samanlaisen suojakentän, kuin kotikaupungissaan Gorilla Cityssä, jonka ansiosta kaupunki näyttää kadonneen. Grodd ottaa samalla hallintaansa kaupungin asukkaat mielenhallintakypärällä, jonka avulla hän uskottelee ihmisille heidän olevan alhaisia olentoja. Lopulta Grodd suuntaa paikalliselle ydinohjusasemalle. Hän suunnitteli tuhoavansa Gorilla Cityn sen ohjuksilla. Grodd onnistui laukaisemaan ohjukset, mutta paikalla olleet sankarit Salama ja Solovar estävät Groddin aikeet, kun Salama onnistui sotkemaan Groddin mielenhallintakypärän johdot, jonka seurauksena Groddin yrittäessä käyttää kypärää se sekoitti Groddin mielen ja hän menetti tajuntansa. Samaan aikaan Vihreä Lyhty, Ihmenainen ja Haukkatyttö tuhosivat ohjukset.

Grodd esiintyi toisen kerran jaksossa "The Secret Society", jossa se kasasi oman rikosryhmän salainen yhteisö, jossa olivat mukana Giganta, Killer Frost, Parasiitti, Varjo, Sinestro ja Savinaama. Grodd yritti tällä kertaa ryhmän avulla pääsemään eroon Oikeuden Puolustajista. Samalla kävi ilmi että mielenhallintakypärä onnettomuuden myötä hän sai telepaattisia kykyjä, jonka avulla Grodd vaikutti Oikeuden Puolustajien mieliin. Tämän seurauksena he puhuivat toisilleen liiankin suoraan, jonka avulla Grodd yritti saada heidän joukkuehengen rikkonaiseksi. Hän teki myös satunnaisia hyökkäyksiä kokeillakseen ryhmänsä valmiutta. Sittemmin Grodd yritti järjestää näyttävän voiton Oikeuden Puolustajista saatuaan heidät kiinni edellisessä hyökkäyksessä. Metsästäjä Marsista kuitenkin onnistui huijaamaan Groddia muuntautumalla viime kohtaamisessa Savinaamaksi, jonka myötä oikea Savinaama olikin muiden Oikeuden Puolustajien kanssa kiinnitettynä. Marsilainen vapautti sankarit, jonka jälkeen he taistelivat toisiaan vastaan amerikkalaisen jalkapallon kentällä. Teräsmies kukistaa lopulta Groddin jakson lopussa.

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1978 Stanley Ralph Ross Superystävät
2002–2006
2010
Powers Boothe Justice League
Justice League Unlimited
DC Universe Online
2006 Neil Kaplan Justice League Heroes
2008–2010 John DiMaggio Batman – pelottomat Batman: The Brave and the Bold – The Videogame
2009 Brian George Superman/Batman: Public Enemies
2010 Phil LaMarr DC Super Friends
2011 Jens Anderson DC Universe Online
2017 Charles Halford Injustice 2

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Gorilla Grodd is number 35 IGN Viitattu 6.12.2009 (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.