Abra Kadabra

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Abra Kadabra (oikealta nimeltään Citizen Abra) on maagisia voimia omaava superroisto, joka esiintyy DC Comicsin julkaisemissa amerikkalaisissa sarjakuvissa. Hahmo esiintyi ensimmäisen kerran The Flash #128 tarinassa toukokuussa 1962 ja hänet loivat John Broome ja Carmine Infantino. Hahmo on tullut tunnetuksi Salaman vihollisena.

Citizen Abra on peräisin 6400-luvulta, ajalta, jolloin tiede on tehnyt näyttämön taikuuden vanhentuneeksi. Hän kuitenkin haluaa uran esiintyvänä taikurina, joten hän palaa ajassa taaksepäin löytääkseen itselleen viihdytettävän yleisön varastettuaan aikakoneen ja keksittyään vartijat lamaannuttavan laitteen, ja kohtaa pian Salaman (Barry Allen). Hänellä on hypnoottinen laite, joka saa ihmiset taputtamaan ajatuksistaan ​​​​riippumatta ja jolla hän pakottaa yleisön aplodeihin, vaikka he eivät taputtaisi hänen taikatempuilleen. Abra huomaa, että hänen taikuutensa jätetään huomiotta, joten hän päättää osallistua tärkeisiin tapahtumiin. Kun Salama yrittää estää hänen tekemänsä rikoksen, hän saa tämän taputtamaan, jolloin hän pääsee pakenemaan. Hän pystyy lähettämään Salaman avaruuteen haastettuaan hänet taisteluun teatterissa, mutta Salama pystyy muuttamaan planeetan kulkua, jolla hän on, joten hänet lähetetään takaisin Maahan ja huomaa, että Kadabra otti hänen jättämänsä puvun, mikä tarkoittaa, että hän voi seurata impulsseja, ja Kadabra joutuu vankilaan. Mutta hän hypnotisoi kuvernöörin kattiloista ja pannuista tehdyn laitteen säteen avulla päästääkseen hänet ulos ja alkaa esittämään nukketeatteria, jossa Captain Cream-Puff -niminen nukke kukistaa Salaman. Kun Salama ohittaa Kadabraa mainostavan julisteen, hän muuttuu nukeksi ja häntä käytetään esityksessä. Mutta Scarlet Speedster pystyy palauttamaan itsensä hieman normaaliksi käyttämällä aivojensa orgaanista ainetta, joka ei muuttunut, ja kääntää sitten Kadabran säteen, jotta hän palautuu kokonaan entiselleen. Hän tämän jälkeen voittaa jälleen Kadabran yhteenotossa.

Yhdessä hänen monista yhteenotoistaan Salaman kanssa Abra Kadabran tekniikka vaurioituu ja hänen kehostaan ​​tulee merkityksetön ja haamumainen. Kun hänen ruumiinsa on palautunut normaaliksi, Peregrine-niminen palkkionmetsästäjä vangitsee hänet ja palauttaa hänet tämän omaan aikaansa kärsimään kuolemantuomion, vaikka Salama pelastaa hänet ennen kuin hänet voidaan teloittaa. Pian 2000-luvulle palattuaan Underworld Unleashed -tarinassa hän luopuu teknisistä laitteistaan ​​ja huijaa viisi Konnaa myymään sielunsa Neronille, jotta tämä voi saada aitoja taikavoimia. Myöhemmin Abra Kadabra kidnappasi Linda Parkin, Wally Westin (Barry Allenin suojatin ja seuraajan) tyttöystävän heidän häissään ja pyyhkii hänet pois historiasta, vaikka lopulta hänet voitetaan Walter Westin, Wallyn vastineen vaihtoehtoisesta ulottuvuudesta, avulla.

Infinite Crisisissä Abra Kadabrasta tuli Superrikollisten Salaisen Yhteisön jäsen. "One Year Later" -tarinassa Inertia lähestyy häntä ja useita muita Konnia suunnitelmalla tappaa Salama (Bart Allen). Vaikka Inertia on voitettu, Kadabra ja muut Konnat voittivat onnistuen hakkaamaan Bartin kuoliaaksi, mutta vasta ennen kuin Kadabra huomaa, että Bart on liian nuori ollakseen se Salama, jonka kanssa he ovat tottuneet olemaan tekemisissä.

Abra Kadabra on yksi Salvation Run -tarinassa esiintyvistä maanpaossa olevista roistoista yhdessä Konnatovereidensa Kapteeni Pakkasen, Helleaallon, Säävelhon ja Peilimestarin kanssa. Kun Abra Kadabra törmää planeetan paikallisiin kääpiöihin, hän tulkitsee heidän kielensä ja käyttää sitä paikantaakseen "turvavyöhykkeen" itselleen ja muille Konnille ennen kuin johdattaa paikkaan lähetetyt roistot sinne. Hän oli Konnien jäsen, joka liittyi Libra's Secret Society of Super Villains -yhdistykseen; muut Konnat jättivät kuitenkin seuran.

Hänet nähtiin viimeksi The Flash: Rebirth -tarinassa paneelin ulkopuolella, ja Professori Zoom eli Negatiivi-Salama hyökkäsi hänen kimppuunsa. Minisarjan viimeisessä numerossa Kadabran nähdään selvinneen Zoomin hyökkäyksestä ja sanoo, että Zoomin olisi pitänyt varmistaa, että hän oli kuollut.

Abra Kadabra tekee debyyttinsä Post-DC Rebirth -tarinassa Titans-sarjassa. Hän esiintyy ensin hämmentävänä ja kauheana juhlataikurina, joka tunnetaan nimellä Mister Hocus Pocus. Kun Lilith Clay muodostaa psionisen linkin Wally Westin kanssa yrittääkseen paljastaa kuka tai mikä on poistanut 10 vuoden historian kaikkien muistoista, hän herättää vahingossa Abra Kadabran Mister Hocus Pocuksen sisältä. Abra Kadabra paljastaa, että hän oli se, joka sai Wallyn katoamaan, ja nyt hän tuhoaa hänet. Abra Kadabra luo nuorempia nukkekopioita Titaaneista ja saa heidät taistelemaan Titaaneja vastaan. Kun nukke Lilith löytää Linda Parkin ja kertoo Abra Kadabralle hänen merkityksestään Wallylle, Abra Kadabra tajuaa, että historia on hajalla, koska hän tietää, etteivät Wally ja Linda tapaa vuosien kuluttua. Abra Kadabra tajuaa, että hänen suunnitelmiaan on vauhditettava, ja Garth hyökkää hänen kimppuunsa ennen kuin hän voi pohtia tätä enempää. Abra yrittää tappaa hänet, mutta onnistuu vain vahingoittamaan Garthia Wallyn puuttuessa asiaan. Abra Kadabra paljastaa Wallylle jättäneensä jälkimmäisen pois ajasta ja muistoistaan, koska hän onnistui aina estämään Abra Kadabran suunnitelmat ja katoaa nukketitaanien kanssa jälkeenpäin. Teatterissa Abra Kadabra yrittää saada nukeiltaan arvioita Titaaneista. Abra Kadabra paljastaa alkuperänsä (joka on samanlainen kuin hänen Pre-Flashpoint-alkuperänsä) nukeilleen paljastaen, että hän on tulevaisuudesta ja matkusti ajassa taaksepäin tullakseen kuuluisaksi, mutta hänen suunnitelmansa esti aina salama (Barry Allen) ja Poika Salama (Wally West). Abra Kadabra käytti sitten lähes kaiken voimansa heittääkseen Wallyn aikavirtaan, mutta se poisti hänen muistonsa samalla. Innostuneena siitä, miksi historia on vääristynyt, koska Wally tuntee Lindan (jopa vihjaa, että hän tietää todellisen tekijän), Abra Kadabra alkaa suunnitella vielä suurempaa temppua ja sieppaa Lindan Wallyn silmien edestä.

Sitten hän yrittää pakottaa Wallyn tilanteeseen, jossa Wally törmää Speed ​​Forceen uskoen, että Wally ei pysty palaamaan ilman Lindaa tämän toimiessa hänen "ukkosenjohdattimenaan", mutta Wally pystyy palaamaan käyttämällä Titaaneja omana salamasauvanaan keskusteltuaan hänen muistoistaan Lindasta Speed ​​Forcessa, mikä vakuuttaa hänelle, että hän voi silti voittaa Lindan takaisin. Kun Abra Kadabra voitettiin ja lähetettiin aikavirtaan, Lilith toteaa, ettei hän voi ymmärtää Abra Kadabran hulluutta, mutta poimi hänen ajatuksiinsa avainsanan "Manhattan", mikä viittasi Tohtori Manhattaniin.

Abra Kadabra on voimakas velho ja voi tehdä loitsuillaan lähes minkä tahansa saavutuksen. Alun perin hänen valtuutensa annettiin hänelle käyttämällä 6400-luvun tekniikkaa, joka vaikutti taianomaiselta suhteellisen primitiivisen 1900-luvun asukkaiden silmissä. Myöhemmin Kadabran kykyjä täydennetään todellisella noituudella, kun hän tekee sopimuksen Neronin kanssa tullakseen oikeaksi velhoksi.

Muussa mediassa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Abra Kadabra esiintyi vuoden 2014 The Flash -televisiosarjassa, jossa häntä esitti David Dastmalchian. Tämä versio, alias Phillipe, on kyborgi 6400-luvulta, joka käyttää nanoteknologiaa antaakseen itselleen laajan valikoiman kykyjä, joita ei voi melkein erottaa taikuudesta. Hän väittää myös olevansa yksi Salaman suurimmista vihollisista.

Videopeleissä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]