Jeff Bennett

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jeff Bennett
Henkilötiedot
Koko nimi Jeffrey Glenn Bennett
Syntynyt2. lokakuuta 1962 (ikä 61)
Yhdysvallat Houston, Texas
Näyttelijä
Taiteilijanimet Jeff Glenn Bennett
Jeff Glen Bennett
Jeff Glenn Bennet
Jeff Glen Bennet
Jeff Bennet
Jess Bennett
Aktiivisena 1991–
Merkittävät roolit Brooklyn
(Gargoyles)
Dexterin isä
(Dexterin laboratorio)
Johnny Bravo
(Johnny Bravo)
Viiksi-Vallu
(Looney Tunes: Taas kehissä)
Raj
(Camp Lazlo)
Prowl
(Transformers: Animated)
Kowalski
(Madagascarin pingviinit)
Palkinnot

Annie

Daytime Emmy

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Jeffrey Glenn ”Jeff” Bennett (s. 2. lokakuuta 1962 Houston, Texas, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen Annie- ja Emmy -palkittu ääninäyttelijä. Hän sai 1990-luvulla Johnny Bravon roolista Annie-ehdokkuuden vuosina 1995 ja 1997.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bennett syntyi Houstonissa, Texasissa vuonna 1962. Valmistuttuaan high schoolista hän opiskeli teatteria Texasin kristillisessä yliopistossa Fort Worthissa. Valmistumisensa jälkeen Bennett palasi takaisin Houstoniin, jossa hän esiintyi Alley-teatterissa 1980-luvun puolessa välissä. Bennett lopulta muutti 1980-luvun lopulla Los Angelesiin, jossa hän päätyi ääninäyttelijäksi. Bennett oli jo yliopistoaikanaan imitaattori ja koomikko.

Bennett asuu Los Angelesissa vaimonsa ja tyttärensä kanssa[1].

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bennett pyrki aluksi television ja elokuvien pariin. Huomattuaan sen olleen liian hankalaa Bennett onnistui tutustumaan henkilöihin, jotka auttoivat häntä pääsemään ääninäyttelemisen pariin.[2] Luotuaan ääninauhan äänistään ääninäyttelijöiden agentti Linda Bearman otti Bennettin asiakkaakseen, jonka kautta hän alkoi saamaan koe-esiintymisiä eri projekteihin.[2] Hän aloitti ääninäyttelemisen mainosten parissa 1980-luvun lopulla muutettuaan Los Angelesiin, jolloin hän imitoi useita animaatiohahmoja mainoksiin, kuten Kippari-Kallea, Kukko Koppavaa, Lurppaa ja Viiksi-Vallua.

Sittemmin vuodesta 1991 lähtien Bennett on tehnyt äänirooleja animaatioihin mainosjuontojen ohella. Hän teki ensimmäisen ääniroolinsa The Legend of Prince Valiant -animaatiosarjassa vuonna 1991[2], jossa Bennett esitti Lordi Maldonia. Samaan aikaan Bennett oli mukana pääosassa Corey Burtonin esittämässä James Bond Juniorissa IQ:n äänenä. Tuolloin Bennett kävi Bob Bergenin pitämillä ääninäyttelemisen kursseilla. Vuotta myöhemmin Bennett jatkoi pääosien esittämistä muun muassa Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesassa (1992–1994) ja Maa aikojen alussa 2 (1992). Näiden myötä hän sai lisää töitä Warner Bros. Animationin tuottamista animaatiosarjoista, kuten Tiny Toons (1992), jossa Bennett imitoi Kevin Costneria, Batman (1992–1993), Animaaniset (1993–1996) ja Bittipää (1995–1996), josta hän tuli tunnetuksi vuonna 1995 Candle Jackin roolista hahmon nimikkojaksossa.

Ennen sitä Bennett työskenteli myös samaan aikaan Walt Disney Television Animationin tuottamissa animaatioissa, joista ensimmäinen sarja oli Pieni merenneito, johon hän teki kaksi vierasesiintymistä prinssi Ericinä vuosina 1992 ja 1994. Pian Bennett sai uransa ensimmäisen merkittävän roolin Annie-palkitusta animaatiosarjasta Gargoyles vuonna 1994. Hän toimi sarjan aikana pääasiassa Brooklynin äänenä ja teki muita sivurooleja läpi sarjan aina vuoteen 1997 asti. Samaan aikaan Bennett oli mukana Prätkähiirissä pääasiassa Ylipäällikkö Camembertin roolissa vuosien 1993–1996 aikana, sekä Aladdin-animaatiosarjassa Amin Dimoolan roolissa vuonna 1994. Vuotta myöhemmin hän oli Hanna-Barberan kehittämässä ja tuottamassa What a Cartoon Show -ohjelmassa esitetyssä lyhytanimaatiossa Johnny Bravon roolissa vuonna 1995. Animaatio menestyi varsin hyvin ja se huomioitiin kahdella Annie-ehdokkuudella parhaasta lyhytanimaatiosta, sekä ääninäyttelemisestä Bennettin kohdalla. Roolista tuli erityisesti hänen tunnetuin rooli vuonna 1997, kun Johnny Bravo päätyi animaatiosarjaksi. Myös vuonna 1997 Jeff Bennett teki pienen ääniroolin suurta suosiota saavuttaneessa Fallout: A Post Nuclear Role Playing Game -videopelissä erään varasliigan johtajana. Samaan aikaan Bennett oli muun muassa neljä kertaa Emmy-ehdokkuudella huomioidussa Dexterin laboratoriossa -sarjan päähahmon Dexterin isän roolissa vuosien 1996–2003 aikana. Sarja oli Johnny Bravon tapaan What a Cartoon Show’ssa vuonna 1995 lyhytanimaationa, jolloin se palkittiin Anniella parhaana lyhytanimaationa. Bennett kuitenkin tuli mukaan varsinaiseen sarjaan. Näiden lisäksi hän oli myös mukana kolmannessa Cartoon Network Studiosin tuottamassa menestyneessä piirrossarjassa Tehotytöt. Bennett ei kuitenkaan toiminut edellisten sarjojen tavoin pääroolissa, mutta oli säännöllinen vierasesiintyjä ollessaan Tehotyttöjen vihollisryhmän Kalmankoplan jäsenistä Ässän, Pömpelin ja Nökön ääninä. Hän on myös ollut mukana Maa aikojen alussa -elokuvasarjassa Petrin äänenä Maa aikojen alussa 2 lähtien aina Maa aikojen alussa 14 asti.

2000-vuosikymmenellä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oltuaan varsin menestyksekäs ääninäyttelijä koko 1990-luvun hänen roolinsa vain lisääntyivät entisestään erityisesti Disneyn tuottamien piirrettyjen parissa. Bennett oli muun muassa Ben Affleckin ja Mark Hamillin tähdittämässä animaatioelokuvassa Joosef – unten kuningas (2000) ja esiintyi animaatiosarjoissa Mikin klubi (2001–2002), Disneyn Tarzanin legenda (2001–2003), jossa hän toimi Professori Porterin äänenä, sekä suositussa Kim Possiblessa (2002–2007). Bennett oli myös varsin merkittävässä roolissa Jake Long – amerikkalaisessa lohikäärmeessä toimiessaan sarjan päähahmon Jake Longin päävihollisen Huntsmanin, sekä Jaken isän ääninä. Vuoteen 2005 mennessä hän oli ollut 2000-luvulla noin kymmenessä Disneyn piirretyissä sarjoissa. Samalla Bennett teki pieniä rooleja Disneyn animaatioelokuviin, kuten Viidakkokirja 2, Atlantis: Milon paluu, Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata ja Mulan II.

Hän teki Disneyn ohella äänirooleja myös Warnerille ja Cartoon Networkille, joista Cartoon Networkilta tarjoutui enemmän isompia rooleja kuin Warner Brosilta. Warnerilla Bennett pääsi mukaan Scooby-Doon animaatioihin, joita on tuotettu jo vuodesta 1969 lähtien. Hän oli mukana elokuvissa Scooby-Doo and the Alien Invaders (2000), Scooby-Doo ja vampyyri (2003), Scooby Doo ja Loch Nessin hirviö (2004), sekä Chill Out, Scooby-Doo! (2007). Lisäksi Bennett teki vierasesiintymisiä What’s New, Scooby-Doo? sarjaan vuosien 2003–2005 aikana, sekä oli mukana pääosassa viimeisimmässä Scooby-Doo-sarjassa Shaggy & Scooby-Doo Get a Clue! (2006–2008). Warnerilla hän oli mukana Duck Dodgersissa, Teen Titansissa, Loonatics Unleashedissa, sekä Batmanissa, jossa Bennett oli 1990-luvun Batman-animaatiosarjan tavoin robotin roolissa. Tuolloin hän toimi H.A.R.D.A.C.-nimisen robotin äänenä, kun taas The Batmanissa Bennett toimi D.A.V.E:n äänenä, sekä kahden muun rikollisen Ragdollin ja Killer Mothin ääninä. Xiaolin Showdownissa Bennett sai ensi kerran pääroolin Warnerin tuotannossa. Warnerilta tarjoutui myös kaksi merkittävää roolia, kun vuonna 2002 hän ääninäytteli elokuvassa Tom ja Jerry: Taikasormus Tom-kissaa ja sai roolistaan DVD Premiere -ehdokkuuden vuonna 2003. Samana vuonna ilmestyi näytelmäelokuva Looney Tunes: Taas kehissä, jossa Bennett toimi Viiksi-Vallun, Kukko Koppavan ja Nasty Canastan ääninä. Hän sai kuitenkin kritiikkiä Viiksi-Vallun roolista, kun taas Kukko Koppavan suorituksesta Bennett sai paremmat arviot.

Cartoon Networkilla hän sai isompia rooleja ja usein Bennettin vierasesiintymiset olivat pidempiaikaisia, kuten Codename: Kids Next Doorissa, jossa hänen pääroolinsa oli lähinnä Mr. Boss muiden sivuroolien ohella, kuten Numero 4:n isän rooli.[3] Bennettillä oli sivurooleja myös Megas XLR:ssä ja kolme kertaa Emmy-palkitussa Foster's Home for Imaginary Friendsissä. Vuonna 2005 animaatiosarja Camp Lazlon myötä hänen roolinsa intialaisena norsuna nimeltä Raj nousi Bennettin uran merkittävien roolien listalle huolimatta siitä, ettei hän saanut minkäänlaista ehdokkuutta roolista. Sitä vastoin itse sarja palkittiin vuonna 2007 Emmylla parhaana animaatiosarjana. Sarjassa oli mukana Tom Kenny, jonka kanssa Bennett työskenteli uransa alkuvaiheessa muun muassa Johnny Bravossa ja Tehotytöissä. Camp Lazlo päättyi keväällä 2008. Class of 3000 oli lyhytkestoinen animaatiosarja, mikä kuitenkin palkittiin Emmyllä vuonna 2007. Sarjassa hän toimi espanjalaisaksentilla puhuvan rehtori Lunan äänenä. Useiden sarjojen päättyessä vuonna 2007 Bennettille tarjoutui tilaisuus koe-esiintyä juuri ennen sarjojen päättymistä muun muassa Ben 10: Alien Forceen, jota esitetään edelleen Cartoon Networkilla. Hän esiintyi kuitenkin vain ensimmäisen kauden ensimmäisissä jaksoissa.

Sen sijaan epäselvien julkaisupäivien myötä joulukuussa 2007 julkaistu Transformers: Animated antoi Bennettille tilaisuuden olla osana 1980-luvulla Yhdysvalloissa suosioon nousseessa Transformers-universumissa. Uuden sarjan tuotti Cartoon Network Studios, jossa hänellä on ollut useita rooleja. Pääasiassa Bennett on ollut moottoripyöräksi muuntautuvan ninjarobotin Prowlin, sekä säännöllisesti vierailevan poliisin kapteeni Fanzonen äänenä. Lisäksi hän on Ultra Magnusin roolissa muiden sivuhahmojen ohella. Transformers: Animatedissa Bennett on työskennellyt muutamien tuttujen ääninäyttelijöiden kanssa, kuten Corey Burtonin, Tara Strongin ja Tom Kennyn kanssa, jotka olivat usein samoissa animaatioissa uransa alkuvaiheessa, sekä viimeksi 1990-luvulla Gargoylesissa Bill Fagerbakken kanssa. Vuonna 2008 ilmestyneessä Hämmästyttävässä Hämähäkkimiehessä Bennett on Tärisyttäjän äänenä[4] ja esiintyi sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella yhteensä kolme kertaa. Edellisen kerran saman hahmon äänenä animaatiossa toimi Jim Cummings suositussa 1990-luvun Hämähäkkimies-sarjassa.

Vuonna 2009 Bennett toimi Batman: The Brave and the Boldissa sarjakuvarikollisen Jokerin roolissa, jota hänelle oli ehdotettu edelliseen Batmanin animaatiosarjaan Batmaniin vuonna 2004. Tuolloin Bennett kertoi olleensa ylityöllistetty ettei voinut koe-esiintyä roolia varten, jolloin rooli meni Kevin Michael Richardson.[5]

2010-luvulla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bennett aloitti uuden vuosikymmenen esiintymällä muun muassa Scooby-Doo! Mystery Incorporated ja The Looney Tunes Show -sarjoissa sivurooleissa. Hän teki myös pieniä rooleja elokuviin DC Showcase: The Spectre ja Batman: Year One, jossa hän toimi Alfred Pennyworthin äänenä. Bennett oli myös Azmuthin roolissa Ben 10: Ultimate Alienissa, sekä Red Tornadon roolissa Young Justicessa. Bennett uusi myös Johnny Bravon roolinsa televisioelokuvassa Johnny Bravo Goes to Bollywood vuonna 2011. Samana vuonna hänellä oli sivurooli elokuvassa Scooby Doo! Music of the Vampire. Bennett palkittiin vuonna 2012 Annie-palkinnolla Kowalskin roolista animaatiosarjassa Madagascarin pingviinit. Se oli samalla hänen ensimmäinen palkintonsa ääninäyttelijänä.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Animaatiosarja Rooli
1991 James Bond Junior IQ, Nick Nack
1991-1992 Where’s Waldo?
1992 Tiny Toons
1992-1993 Wild West C.O.W.-Boys of Moo Mesa Cowlorado Kid
Batman H.A.R.D.A.C., Sivuroolit
1993-1996 Animaaniset Baloney, Lee, eversti, kertoja, sivuäänet
Prätkähiiret Marsista Camembert
1994 Aladdin Amin Damoola
1994-1997 Gargoyles Brooklyn, The Magus, Owen Burnett, Vinnie
1995-1996 Bittipää Luolamies, The Huntsman, Candle Jack, Mike
1995-1997 The Mask Eddie / Fish Guy
1995-1998 Äly ja Väläys Chris, Castro-type, Tom Caljones, Leonard Shelton, sivuäänet
1996 The Real Adventures of Jonny Quest
1996-2003 Dexterin laboratorio Dexterin isä
1997 Tosi viilee haamujengi
1997-1998 The New Batman Adventures Jack Ryder
1997-2004 Johnny Bravo Johnny Bravo
1998 Olen Näätä Ranskan pääministeri, amiraali Luotila
1999-2000 Batman of the Future
2000 Family Guy
Buzz Lightyear of Star Command
2001 The Zeta Project Cody Koala
2001-2002 Jackie Chan seikkailee Wesley Rank, Magister #1, poliisi Magister
Mikin klubi
2001-2003 Disneyn Tarzanin legenda
The Proud Family
2001-2017 Samurai Jack apinapoika, avaruusolio, sivuäänet
2002 Spies-tytöt
2002-2004 Ozzy & Drix Drix
2002-2006 Codename: Kids Next Door Herra Pomo, sivuäänet
2002-2007 Kim Possible oikea Pohjoisnapa, esittäjä, visaohjelman juontaja, professori Acari, virkailija, selostaja, leivänpaahdin, tehosekoitin, Haamuauton kertoja, Jerry, Adrena Lynnin kameramies, Bates, sivuäänet
2003-2005 Scooby-Doo Mister B, Scar, Sam, Earnest Bailey, Tailor
Duck Dodgers Count Muerte, sivuäänet
Lilo & Stitch tohtori Johannes von Hamsteri, Myyntimies/020
2003-2006 Roni Neutroni
Xiaolin Showdown Clay, Master Monk Guan, Cyclops
2004 Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! roboapina Alfa
2004-2005 Dave the Barbarian
Megas XLR Zarek, Drallag, Skalgar
2004-2006 Foster's Home for Imaginary Friends sivuäänet
Batman Ragdoll, Tappajakoi, D.A.V.E., uutisankkuri, reportteri, Jim
2005 Teen Titans
Brandy ja Herra Whiskers
Paljon Melua Maggiesta
The Life and Times of Juniper Lee
American Dad! Mahmood
Stroker and Hoop
2005-2006 Loonatics Unleashed professori Zane, eversti Trench, Fidel Chroniker
2005-2007 Jake Long – amerikkalainen lohikäärme Jaken isä, metsästäjä, opinto-ohjaaja Kulde, viestintuojakeiju, leprekauni McBreen, poliisikonstaapeli, metsästyskoulun opettaja, kuningas Vasara, karkinkerjääjä, Spritet, Jaren MacArthur, uutisreportteri, Fun isoäiti, jalkapallo Jock, oppilas, mokkapala #1, vartija, keittiömestari, Imp, TV-selostaja, karjusoittaja, peikko, kaiutin
2005-2008 Camp Lazlo Raj, Samson, Hoo-Ha, Pierre
2006 Justice League Unlimited
Shorty McShorts’ Shorts
2006-2007 Class of 3000 rehtori Luna, talonmies Jan, Sunnyn manageri, herra Lawrence
2006-2008 Vaihdokit
Shaggy & Scooby-Doo Get a Clue! tri Phineus Phibes, agentti #2, Techie #2, tri Eisenhorn, sivuäänet
The Boondocks Regis Philbin, eksperttityyppi, sivuäänet
2007 Afro Samurai
Saul of the Mole Men
Chowder
2007-2008 Tak & the Power of Juju
Maa aikojen alussa Petri, Pitkäkaula, Milo, Skip, Mutt
2007-2009 Transformers: Animated Prowl, Ultra Magnus, kapteeni Fanzone, vihainen jousiampuja, Soundwave, Mixmaster, Grandus
2008-2009 Hämmästyttävä Hämähäkkimies Herman Schultz / Tärisyttäjä, Pyhä John Devereaux, Bernard Houseman
2008-2010 Ben 10: Alien Force Azmuth, Ghostfreak, Magister Labrid, ikuinen ritari #1, poliisimies, Kraab, avaruusoliovartija #2, sininen johtaja, punainen johtaja, Ultimo, DNAvaruusolio #2, avaruusolioisä
The Secret Saturdays tohtori Beeman, uutistenlukija, vanhin munkki, Bantington
2008-2011 Tallipihan bilehileet pormestari, mies, lapsi, Eddie, bovinaattori, Psyko, Nuoriveri, hevonen, Don, Eric, rosvo #1, käärme, robottipuhelin, Fripplehoot, juontaja, hullu setä, lammas #3
2008-2015 Madagascarin pingviinit Kowalski, Chuck Charles, tietokone, kameleontit, rotat, miehet, Frankie, Punakurre, hummerit, Amarillo-lapsi, reportteri, Puhu & kirjoita, kuski, Lunacorn-lelu, Don, näyttelijä, leopardihylje #1, myyjä, tekno-ääni, professori, turvajärjestelmän ääni, asejärjestelmän ääni, toimistotyöntekijä, Jim, valokuvaaja, Gregor, blondi tyyppi, tohtori Peary, selostaja #1, kyyhky, kertoja, väkijoukon tyyppi, haamulammas
2009-2011 Batman: The Brave and the Bold Jokeri, Kapteeni Ihme, Abra Kadabra, Punahuppu, presidentti, Ultra-Humaniitti, Tähtimies, El Gaucho, Rubin, Scooby-Doo-pingviini, mafioso, Otto, Kuminiska, Bruce Wayne / Batman, Buddy, OMAC
2010-2012 Scooby-Doo! Mystery Incorporated Doogle McGuinness, Gary, Blaine LeFranc, Ruma Jimmy, professori Emmanuel Raffalo, miesturisti
Ben 10: Ultimate Alien Azmuth, sivuäänet
2010-2017 Adventure Time ruohoinen velho, ruohohirviö, peto, oppilasmato #1, ritari #1, lintu, Zeldronin henki, sivuäänet
2011-2012 Dan Vs. tuomari, ensihoitaja, Buddy Starr, Tony Minestrone, herra Bambridge, Prescott Richman IV, Jeff, poliisikonstaapeli, Bernard, George Washington, vartija, Jiro Kushigi, kirjastonhoitaja
2011-2016 Kung Fu Panda - Taianomaiset tarut Tong Fo, myyjä, härkä, kani, puhvelikovis #3, sarvikuonovartija #3, vanki #3
2011-2017 Timmy ja haltijakummit Kissamies, kuningas Neptunus, Poof, reilu karhu, Koiramies, Perhospoika, merenhaltija, punainen johtajakoira, vanhin haltija #1, Isä Aika, Iso Willy
2011-2019 Young Justice Punainen Tornado, Casey Klebba, John Smith, Abra Kadabra, Punainen Tulivuori, T.O. Morrow, David Wilcox, Bernell Jones, Wade Eiling, Jason Bard, Punainen Torpedo, Nuidis Vulko, Alfred Pennyworth, TV-selostaja
2012-2015 Gravity Falls rehtori, kesäinen petkuttaja, sivuäänet
2013-2015 Ultimate Spider-Man Taneleer Tivan / Keräilijä, En Dwi Gast / Suurmestari, Slam Adams, Bostonin pormestari, museokuraattori
Turbo FAST Ässägekko, Brandhi
2014 Ben 10: Omniverse Kundo, Bryk, lääkintämies
2014-2017 Kauan eläköön kuningas Julien Horst, Willie, Hector, tohtori S, Salvia, krokoassistentti, Ringo, DJ Glitterbunz, Wigman Wildebeest, urheiluselostaja, Universumimme, Stanislav, Taika-Steve
2015-2017 Be Cool, Scooby-Doo! Cutler, kuningas Ladon, Morly, Iso Earl, tohtori Mezmit, Alistair Leventhal, kiertuebussin opas
Pig Goat Banana Cricket virkailija McGirk, rastarotta, likainen majava, sarvikuonovartija, Calvin-simpukka, herra Manelli, lääkäri, miehet, pyörrelintu, Arnold Fartzenegger, Kattonaama, yleisön jäsen, rabbi Frogstein, tuomarit, banaanin veljekset, teline, Drago Seatkovich, Jhorts-ankka, Dracula-maha, satunnainen koira, Gorf, lehdistöhenkilö #1, TV-selostaja, marsilaiset, vanki, kulkurit, talenttikuutio, teatterin työntekijä, appelsiini, zombie #3, merirosvo, erotuomari, räkä, Pää-Dumble, Dwayne, juontaja, keksi, ukki, naamioitunut sekopää, maalaukset, snobi, tarjoilija, piparkakku-ukko, skunkataurus #2, aikadonitsi, onkikala, maskotti
2015-2019 Guardians of the Galaxy Rhomann Dey, Wraith, rehtori Philbin, pyöveli, nauhoitettu ääni, selostaja, avaruusoliot, kuulutus, kallusialainen kapteeni
2016 Transformers: Robots in Disguise Theorem, Axiom
Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat Screwloose
2016-2018 Saapasjalkakissan seikkailut hyvä miekka, Liukas Jim, varkaat, Euclenides, Tom, Roberto, pässit, Bonky
2016-2019 Leijonakaarti Zazu
2016-2020 Ben 10: Reboot Hail-O, Gust-O, Shock-O, Hullulehmä, susinen lammas, nörtti #2

Videopelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Peli Rooli
1997 Fallout: A Post Nuclear Role Playing Game Loxley
2002 Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast Kyle Katarn
2003 Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
2006 Kingdom Hearts II Merlin, Lumiere, Barrel
Cartoon Network Racing Johnny Bravo, Dexterin isä
The Legend of Spyro: A New Beginning Cyril, Flash, Mole-Yair, sivuäänet
Xiaolin Showdown Clay
2007 World of Warcraft: The Burning Crusade Illidan Stormrage
The Legend of Spyro: The Eternal Night Cyril, Mole-Yair, Scratch, Skabb, sivuäänet
2008 The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon Cyril, sivuäänet
Transformers Animated: The Game Prowl, Ultra Magnus

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuva Rooli
2011 Batman: Year One Alfred Pennyworth
2010 DC Showcase: The Spectre Foster Brenner, Peter McCoy, Flemming
2009 Eläintohtori 5 Prinsessa, Rocco, sammakko, hevonen
2008 Bolt Lloyd
Helinä-keiju Clank
Pieni merenneito 3: Arielin tarina Benjamin, vartijat
Oikeuden Puolustajat: Uusi rintama Urheiluselostaja
2007 Maa aikojen alussa 13 - Viisaat ystävät Petri
Lumottu Pip in Andalasia
Chill Out, Scooby-Doo! Dell Chillman, Pilot
TMNT sivuäänet
2006 Maa aikojen alussa 12 – Lentoliskojen päivä Petri
Topi ja Tessu 2 sivuäänet
Karhuveljeni Koda 2 Atka
Queer Duck: The Movie Rev. Vandergelding, sivuäänet
Utelias Vili myyjä
2005 The Batman vs. Dracula sivuäänet
Tom and Jerry: The Fast and the Furry Steed
Tom ja Jerry: Raketilla Marsiin tohtori Gluckman
Kaze no tani no Naushika Gikuri
2004 Mulan II sivuäänet
Mikki, Aku, Hessu – kolme muskettisoturia Karhukopla
Scooby Doo ja Loch Nessin hirviö Del Chillman, Sir Ian Locksley
Leijonakuningas 3 – Hakuna Matata sivuäänet
Maa aikojen alussa 11 – Pikkusaurusten matkassa Petri
Kenguru-Jack Las Vegasissa
2003 Maa aikojen alussa 10 – Suuri vaellus Petri
Looney Tunes: Taas kehissä Viiksi-Vallu, Kukko Koppava, Nasty Canasta
Stitch: Avaruuskoe 626 tohtori Johannes von Hamsteri
Atlantis: Milon paluu Sam McKeane
Viidakkokirja 2 sivuäänet
Punainen sika sivuäänet
2002 Maa aikojen alussa 9 – Matka veden ääreen Petri
Powerpuff Girls – elokuva Ässä, Big Billy, Grubber, Baboon Kaboom
Go-Go Patrol, Hacha Chacha
Peter Pan ja paluu MikäMikäMaahan Smee, Pirates
2001 The Flintstones: On the Rocks Xavier the Villain, klubin kuuluttaja
Maa aikojen alussa 8 – Valkea maa Petri
Kaunotar ja Kulkuri II – Pepin seikkailut Kulkuri, Jalo, Tupsu, Rankkuri
Tom ja Jerry: Taikasormus Tom, Lurppa
2000 Scooby-Doo and the Alien Invaders Lester
Hessu Hopo – rampin rämäpää Bradley Aatelinen III, työnvälitysnainen
Maa aikojen alussa 7 – Kylmän tulen kivi Petri
Joosef – unten kuningas Levi
1998 Maa aikojen alussa 6 – Sauruskallion salaisuus Petri
Kikin lähettipalvelu Kikin isä
1997 Maa aikojen alussa 5 – Salaperäinen saari Petri
1996 Maa aikojen alussa 4 – Matka sumujen maahan Petri, Ichy
1995 Aladdin ja varkaiden kuningas sivuäänet
Maa aikojen alussa 3 Petri, Mutt, Iguanadon
1994 Jafarin paluu varas
Maa aikojen alussa 2 Petri, Ozzy
1993 Batman – Mustan kostajan paluu sivuäänet

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Disney Channel MediaNet disneychannelmedianet.com. Viitattu 21.11.2008. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  2. a b c VA Interview Show: Jeff Bennett[vanhentunut linkki] freeradiosaic.org 10.11.2010 Viitattu 25.11.2010 (englanniksi)
  3. William C. Maune: Codename: Kids Next Door": Special Agents Not So Special Toon Zone. 26.9.2003. Viitattu 18.3.2009. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  4. New LOSH, Spider-Man Episodes on Saturday Toon Zone. 21.3.2008. Viitattu 18.3.2009. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  5. Bennett leaves 'em laughing as The Joker Toon Zone. 26.9.2003. Jennifer M. Contino. Viitattu 18.3.2009. (englanniksi)[vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]