Scooby-Doo and the Alien Invaders

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scooby-Doo and the Alien Invaders
Ohjaaja Jim Stenstrum
Käsikirjoittaja Davis Doi
Glenn Leopold
Tuottaja Jean MacCurdy
William Hanna
Joseph Barbera
Davis Doi
Säveltäjä Louis Febre
Leikkaaja Rob Desales
Pääosat Scott Innes
Mary Kay Bergman
Frank Welker
B. J. Ward
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Hanna-Barbera Productions
Warner Bros. Animation
Levittäjä Warner Bros. Home Entertainment
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 3. lokakuuta 2000
Kesto 69 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Scooby-Doo ja noidan haamu
Seuraaja Scooby-Doo ja kyberjahti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Scooby-Doo and the Alien Invaders on vuonna 2000 suoraan DVD:lle julkaistu animaatioelokuva. Se oli samalla järjestyksessään kolmas suoraan videolle julkaistu Scooby-Doon elokuvasarjassa, jonka aloitti Scooby-Doo ja saaren zombiet vuonna 1998. Elokuvan ohjasi Jim Stenstrum ja pääosassa ääninäyttelivät Scott Innes, Frank Welker, Mary Kay Bergman ja B. J. Ward. Elokuva palkittiin Golden Reel -palkinnolla parhaasta äänitehosteista.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Shaggy ajaa Mysteeriautoa yöllä läpi aavikkoisen tien, muiden Mysteeripoppoolaiset ollessa nukkumassa. Yhtäkkiä hiekkamyrsky iskee heidän ylleen ja he näkevät vilauksen avaruusaluksesta, minkä seurauksena Shaggy kolaroi auton. Ryhmä huomaa etteivät he pääse jatkamaan matkaansa auton hajottua, kunnes Freddy huomaa kylän olevan lähettyvillä. Kolmikko matkaa kohti kylää kysymään ajo-ohjeita, kun taas Shaggy ja Scooby-Doo jäävät pakettiautolle.

Aikaa myöhemmin Shaggy ja Scooby juoksevat paniikissa kahvilaan, kun he olivat näkevinään avaruusolioita. Samalla vanha Lester-niminen väittää myös nähneensä samat oliot, jotka olivat kaapanneet hänet aikaisemmin. Lester väittää myös pitävänsä hallussaan kuvia olennoista ja vie mysteeripoppoon luokseen. He kuitenkin huomaavat Lesterin kuvien olevan vain hänen tekemiään maalauksia. Lester tarjoaa heille myös yösijan.

Muiden nukkuessa sisällä Shaggy ja Scooby saavat nukkua talon katolla, josta heidän hetkeä myöhemmin siepataan. Kaksikko herää aluksesta huomatakseen vihreiden avaruusolioiden yrittävän tehdä heille kokeita. Rimpuilun jälkeen molemmat menettävät tajuntansa ja heräävät seuraavana päivänä keskeltä autiomaata. Herätessään Shaggy ja Scooby-Doo tapaavat Crystal-nimisen hippitytön ja tämän Amber-koiran. Pojat rakastuvat kaksikkoon ja viettävät tyttöjen kanssa aikaa. Fred, Velma ja Daphne tapaavat yhden SALF-ryhmän jäsenen Maxin, joka työskentelee paikallisen kylän avaruusolioiden etsintäyksikössä. Hän tarjoaa Velman pyynnöstä tutustumiskierroksen heidän laitoksellaan. Velman kuitenkin alkaa kiertueen aikana epäillä laitoksen työntekijöitä.

Myöhemmin kolmikko saa kyydin sattumalta vastaan tulevalta Lesteriltä, joka vie heidät kanjonille. Velman epäilyt saavat aluksi takapakkia, kun kanjoni osoittautuu olevan kuiva. He kuitenkin löytävät kaivoskoneita eksyessään erääseen luolaan, joka on täynnä kultaa. SALF-ryhmä kuitenkin onnistuu kaappaamaan Fredin, Velman ja Daphnen ja pitämään heitä panttivankeinaan sitoen ja suukapuloiden heidät. Samalla he kertovat kuinka Max alun perin löysi kyseisen paikan ja toi työkaverinsa mukanaan tutkimaan luolaa. He löysivät kultaa, mutta koska alue oli valtion omistamalla maalla ryhmä päätti olla ilmoittamatta asiasta ja sen sijaan keskittyivät ostamaan kullalla muun muassa helikopterin, jonka he naamioivat avaruusalukseksi, sekä vanhan Hollywood-lavasteen, jossa SALF-ryhmäläiset pukeutuivat avaruusolennoiksi ja suorittivat niin sanottuja kokeita. Kaiken tämän he tekivät pitääkseen kylän asukkaat poissa luolista.

Samaan aikaan Crystal ja Amber osoittautuvat arvaruusolennoiksi, jotka olivat tulleet maahan 20 valovuotta sitten. Lopuksi SALFin työntekijät pidätettiin, mutta oikeat avaruusolennot pääsivät takaisin planeetalleen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Scott Innes  Scooby-Doo, Shaggy  
 Mary Kay Bergman  Daphne Blake  
 Frank Welker  Fred Jones  
 B. J. Ward  Velma Dinkley  
 Jeff Glen Bennett  Lester  
 Jennifer Hale  Dottie  
 Mark Hamill  Steve  
 Candi Milo  Crystal  
 Kevin Michael Richardson  Max  
 Neil Ross  Sergio  
 Audrey Wasilewski  Laura  
 Jennifer Love Hewitt  Tunnusmusiikin laulaja  

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.