Prowl

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Prowl
Prowl G1 sarjakuvassa
Prowl G1 sarjakuvassa
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Prowl
Asema Sotilasstrategisti ja analysoija
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Nissan 280ZX
Acura RSX
Lamborghini Diablo
Näyttelijä(t) Michael Bell (1984–1986)
Wankus (2001–2002)
Alistair Abell (2004–2005)
Jeff Bennett (2007–2009)

Prowl on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa. Prowl on hiljainen ja erittäin lojaali, mutta eniten hänestä löytyy kuitenkin kärsivällisyyttä. Prowl suorittaa jokaisen tehtävänsä alusta loppuun asti huolellisesti. Hän on Maassa olevista Autoboteista korkea-arvoisimpia.

Televisiosarjat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prowl toimii Optimuksen oikeana kätenä, yhdessä Jazzin kanssa. Elokuvassa The Transformers: The Movie Prowl on alussa mukana äänettömässä sivuroolissa. Decepticonien hyökätessä Autobottien sukkulaan, Decepticon Scavenger ampuu Prowlia suoraan kaulaan, tappaen tämän.

Transformers: The Headmasters

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japanilaisessa Transformers: The Headmasters -animaatiosarjassa Prowlin ruumiista rakennetaan nimetön vakoiluun soveltuva Decepticon, joka muuntautuu astianpesukoneeksi.

Transformers: Robots in Disguise

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Prowl on yksi kolmesta urheiluautoveljeksestä. Toiset kaksi ovat X-Brawn ja Side Burn.

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prowl muuntautuu sarjassa urheiluautoksi. Japanilaisessa versiossa Super Link hänen nimensä oli Red Alert.

Prowl oli yksi autoboteista, joka lähti vuosia sitten Cybertronista Rodimus Primen komennossa, kierrellen pitkin avaruutta. Osa Rodimuksen seuraajista kuitenkin asettuivat eri planeetoille, jossa niistä tuli Omniconeja. Prowl jäi kuitenkin yhdessä Landminen kanssa Rodimuksen seuraksi, jotka myöhemmin kohtasivat Alpha Q:n. He saivat selville tämän suunnitelman käyttää Energonin voimaa rakentaakseen Unicronin uudelleen. Kolmikko lupautui Alpha Q:n suunnitelmalle ja palasivat Maahan, jossa he törmäsivät Optimus Primeen ja hänen autobotteihinsa. Optimuksen kuullessa suunnitelman hän onnistui puhumaan järkeä Prowlille ja kumppaneille. Rodimus päätti asettaa kolmihenkisen joukkonsa Optimuksen komennon alle estääkseen Alpha Q:n aikeet.

Alpha Q onnistui kuitenkin suunnitelmassaan luomaan Unicronin avulla tuhotut maailman uudestaan, mutta joutui pian puolustamaan niitä Decepticoneilta ja myös Unicronilta itseltään. He onnistuivat tuhoamaan Unicronin, mutta se sai vallattua Megatronin mielen ja muunsi sen Galvatroniksi. Kaikki Autobotit Prowl mukaan lukien päättivät luoda massiivisen yhdistelmän kipinöistään siirtääkseen energian Optimus Primeen, joka taisteli Galvatronia vastaan, joka tuhosi itsensä päästääkseen Unicronin hallinnasta.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prowl on kyberninja, joka kuuluu Optimus Primen johtamaan ryhmään. Hän kiintyi kovasti Maan luontoon ja eläinten käyttäytymiseen. Jaksossa "Starscreamia jahtaamassa" hänellä oli väliaikaisesti käytössä myös eräänlainen samuraihaarniska, mutta luopui sen käytöstä huomattuaan, että käyttäessään sitä hän aiheutti ympärillään vahinkoa tahtomattaan. Prowl otti sen kuitenkin pysyvästi käyttöönsä uuden version samaisesta haarniskasta jaksossa "Five Servos of Doom", ja tällä kertaa mukanaan kypärä, joka kuului hänen edesmenneelle mestarilleen, Yoketronille.

Prowl muuntautuu poliisimoottoripyöräksi ja käyttää aseenaan heittotähtiä.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa Prowl on alusta asti mukana. Hän kuuluu Optimus Primen lähimpiin miehiin. Myöhemmin Decepticon Starscreamin saatua valtavat voimat, Prowl joutui kymmenien muiden Autobotien ja Decepticonien kanssa deaktivoiduksi ja oli poissa kuvioista hyvin pitkään. Sarjakuvan lopussa Grimlock onnistui herättämään hänet ja useat muut deaktivoidut Autobotit henkiin, juuri Unicronin hyökätessä Cybertronille. Optimus Primen kuoltua hän ja Grimlock ottivat yhdessä muutaman Decepticonin kanssa Transformerien johtajuuden. Britten Transformers -sarjakuvassa Prowl toimii väliaikaisen Maan Autobot-johtajan, Grimlockin apukomentajana.

The War Within

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa The War Within Prowl on yksi Autobottien korkea-arvoisista sotureista ja toimii suoraan Optimus Primen alaisena. Primen ja Megatronin kadottua avaruussillalla hänestä tuli yksi Autobottien johtajista ja myös liittoutui Decepticon Shockwaven johtamien Decepticonien kanssa, pelastaakseen Fallenin sieppaamat Transformerit ja pysäyttääkseen Fallenin suunnitelmat.

Sarjakuvan kolmannessa osassa Prowl toimii Grimlockin ja Ultra Magnuksen johtamien sotilaiden ryhmänjohtajana. Prowl pysäytti johtamillaan joukoilla, yhdessä Soundwaven johtamien joukkojen kanssa Decepticon Motormasterin johtaman hyökkäysryhmän ja vangitsi kaikki hyökkäykseen osallistuneet Decepticonit.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Konsolipelit
1984–1986 Michael Bell The Transformers
2001–2002 Wankus Transformers: Robots in Disguise
2004–2005 Alistair Abell Transformers: Energon
2007–2009 Jeff Bennett Transformers: Animated Transformers Animated: The Game

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]