Alpha Trion

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alpha Trion
Alpha Trion
Alpha Trion
Ensiesiintyminen The Transformers (marraskuu 1985)
Henkilötiedot
Koko nimi Alpha Trion
Asema tietäjä, historioitsija
Ryhmäsidokset Primet, Autobotit
Sukupuoli Mies
Näyttelijä(t) John Stephenson (1985–1987)
Corey Burton (1985)
Tony Pope (1986)
Phil LaMarr (2009)
George Takei (2012–2013)

Alpha Trion on kuvitteellinen hahmo Transformers-universumissa. Hän esiintyi eri jatkumoissa joko vanhana viisaana Autobottina tai yhtenä 13 alkuperäisestä Primesta, mutta ennen kaikkea Optimus Primen mentorina.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alpha Trion teki ensiesiintymisensä animaatiosarjan jaksossa "The Search for Alpha Trion". Siinä hän piti yhteyttä naispuolisen Autobottikomentaja Elita-1:n kanssa salaisesta laboratoriostaan. Samassa jaksossa hän myös korjaa Elitan, kun tämä menetti osan elinvoimastaan käytettyään erikoisvoimaansa Optimus Primen pelastamiseen.

Seuraavan esiintymisensä Alpha Trion teki kaksiosaisessa jaksossa "The Key to Vector Sigma", jossa Decepticonit hyökkäsivät hänen kimppuunsa ja veivät häneltä megatietokone Vector Sigman avaimen. Autettuaan Autobotteja rakentamaan Aerialbotit, hän uhrasi itsensä aktivoidakseen Vector Sigman. Sen jälkeen hänestä tuli ikuisesti osa Vector Sigmaa.

Kun Decepticonit lähettivät Aerialbotit menneisyyteen 9 miljoonan vuoden taakse Cybertronin Kultakauteen, he veivät kahden nuoren robotin, Orion Paxin ja Arielin ruumiit hänelle ja Alpha Trion rakensi heistä Optimus Primen ja Elita-1:n. Näin ilmeni, että Alpha Trion oli Autobotti, joka loi heidät.[1]

Osa seuraavista jaksoista selitti hieman hänen elämäntarinaansa. Alpha Trion oli alun perin nimeltään A3 ja hän oli yksi Quintessonien robottitehtailun ensimmäisen tuotantoerän yksiköistä. Myöhemmin robotit nousivat A3:n johdolla luojiaan vastaan ja karkottivat nämä Cybertronilta.[2] Jossain vaiheessa Cybertronin sisällissodan aikana, kun Megatron surmasi Autobottien johtajan, Alpha Trion otti Johtajuuden Matrixin haltuunsa ja piti sitä piilotettuna, kunnes se saisi uuden kantajan.[3]

John Stephenson oli Alpha Trionin äänenä sarjassa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Jaksossa "War Dawn" hänen äänenään oli Corey Burton ja jaksossa "Forever Is a Long Time Coming" A3:n ääni oli Tony Pope.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Animatedissa Alpha Trion oli yksi Autobottien Suurneuvoston jäsenistä. Hän vastasi Cybertronin siviilien suojelemisesta. Alpha Trionin äänenä sarjassa oli Phil LaMarr.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Exodus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjassa Transformers: Exodus Alpha Trion oli ainut 13 alkuperäisestä Primesta, joka oli vielä Cybertronilla. Muut olivat joko kuolleet tai lähteneet. Alpha Trion oli karkotettu Iaconin arkistoihin, koska vastusti nykyisen Primen, Sentinel Primen kehittämää kastijärjestelmää. Hänestä tuli ennen pitkää arkistoija Orion Paxin (myöhemmin Optimus Prime) mentori. Cybertronin muuttuessa asuinkelvottomaksi Megatronin myrkytettyä planeetan ydin, Alpha Trion oli yksi harvoista, jotka jäivät Cybertronille.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Primessa Alpha Trion on oletettavasti kuollut, mutta ehtinyt lähettää Iaconissa säilytetyt Autobottien reliikit ja Decepticoneilta takavarikoidut sota-aseet Maahan. Hän otti Optimukseen yhteyttä kahdesti. Saatuaan käsiinsä Tähtimiekan, Optimus tulkitsi siihen tallennetun viestin, jossa Alpha Trion kertoi hänelle kuinka oli lähettänyt reliikit Maahan ja että niiden joukossa oli myös neljä Omega-avainta, joilla voitaisiin aktivoida Omegalukko, Cybertronin uudelleenrakentamiseen tarkoitettu laite.[4][5] Alpha Trion ilmestyi Optimukselle näkynä tämän ollessa kuolemaisillaan Autobottien tukikohdan tuhosta kärsittyjen haavojen vuoksi. Mutta Optimuksen henki säästyi Solus Primen Pajan korjatessa hänet.[6]

Alpha Trionin äänenä sarjassa oli George Takei.

Transformers: Cyberverse

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cyberversessä Alpha Trion oli yksi korkeimman neuvoston jäsen. Kun Cybertron ajautui sotaan ja Megatron tuhosi muut korkeimman neuvoston jäsenet, Alpha Trion selvisi Megatronin hyökkäyksestä, mutta hän ei kestänyt kauaa, ja hän pyysi Optimus Primen luokseen hänen kipinänsä sammuessa. Kun Ratchet herätti hänet Optimuksen saavuttua, hän antoi Johtajuuden Matrixin Optimukselle, vaikka Optimus ei ollut valmis johtajaksi.

  1. The Transformers 2. kauden jakso 43, "War Dawn"
  2. The Transformers 3. kauden jakso 11, "Forever Is a Long Time Coming"
  3. The Transformers 3. kauden jakso 4, "Five Faces of Darkness, Part 4"
  4. Transformers: Prime 2. kauden jakso 21, "Alpha/Omega"
  5. Transformers: Prime 2. kauden jakso 25, "Uudistumisia"
  6. Transformers: Prime – Beast Hunters jakso 4, "Kapina"

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]