Mirage (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mirage
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Mirage
Asema vakooja
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Ligier JS11-Ford Formula 1-auto,
Ferrari 458 Italia
Näyttelijä(t) Frank Welker (1984-1986),
Wally Wingert (2000-2001),
Doug Parker (2004),
Dave Wittenberg (2011)
Francesco Quinn (2011)

Mirage on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä sarjassa Mirage oli yksi Optimus Primen joukkoihin kuuluneista Autoboteista, jotka tekivät Maahan pakkolaskun 4 miljoonaa vuotta sitten. Mirage on erikoistunut hologrammeihin ja näkymättömäksi muuttumiseen. Vuoden 1985 alussa näytetyissä jaksoissa Cliffjumper epäili häntä Decepticonien vakoojaksi, mutta myöhemmin epäily osoittautui täysin turhaksi.

Beast Machines[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Beast Machines Mirage on yksi Predaconien Vehiconeista.

Robots in Disguise[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Transformers: Robots in Disguise Mirage on yksi Spy Changereista.

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armadassa Mirage oli yksi Taivaankilven (engl. Skyboom Shield) muodostavista Mini-Coneista. Mirage muuntautuu Formula-autoksi.

Transformers: Energonissa, kun Decepticon Tidal Wave jäi jaksossa Jokainen taistelee... energontornin alle, hän haavoittui pahasti. Mutta seuraavassa jaksossa hän tuli takaisin uudessa haarniskassa nimellä "Mirage". Mirage muuntautuu cybertronilaiseksi tykkiveneeksi.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Mirage esiintyy punaiseksi Ferrari 458 Italia -urheiluautoksi muuntautuvana ja italialaisella aksentilla puhuvana Autobottitiedustelijana. Tosin itse elokuvassa hahmoa kutsutaan nimellä Dino. Nimi viittaa Ferrari-autotehtaan perustajan, Enzo Ferrarin, poikaan Alfredo "Dino" Ferrariin

Elokuvan alussa Dino osallistui Bumblebeen, Sideswipen ja Quen ohella Iranissa sijaitsevan laittoman ydinvoimalan pysäyttämiseen. Myöhemmin hän saapui Sideswipen kanssa Samin, Simmonsin, Dutchin ja Bumblebeen avuksi. Hän auttoi myös suojelemaan Sentinel Primea Dreadeilta, joista hän ja Bumblebee tappoivat yhden, Hatchetin. Chicagon taistelussa hän joutuu myös hetkeksi Soundwaven vangiksi neljän muun Autobotin ohella ja vapautui, kun Soundwaven huomio herpaantui Wheelien ja Brainsin sabotoimasta aluksesta. Dino oli elokuvan lopussa yksi eloonjääneistä Autoboteista.

Elokuvaan pohjautuvassa sarjakuvassa Mirage joutui Soundwaven tappamaksi.

Transformers: Dark of the Moon -videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Dark of the Moon -pelin Xbox 360- ja PlayStation 3-versioissa Mirage on pelattava hahmo kampanjatilan kolmannessa tasossa. Pelissä hän muistuttaa enemmän G1-versiotaan, sillä hänellä on tuttu kykynsä muuttua näkymättömäksi.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Videopelit
1984–1986 Frank Welker The Transformers
2000-2001 Wally Wingert Transformers: Robots in Disguise
2004 Doug Parker Transformers: Energon
2011 Dave Wittenberg Transformers: Dark of the Moon
2011 Francesco Quinn Transformers: Kuun pimeä puoli

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]