Fallen (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Megatronus / Fallen
Fallen sarjakuvassa The War Within
Fallen sarjakuvassa The War Within
Ensiesiintyminen Transformers: The War Within (sarjakuva, 2003)
Henkilötiedot
Koko nimi Megatronus
Asema Decepticonien perustaja (Kaatuneiden kosto)
Ryhmäsidokset Primet, Unicron
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Cybertronilainen panssarivaunu
Cybertronilainen hävittäjä
Näyttelijä(t) Tony Todd (2009)
James Arnold Taylor (2009)
Gil Gerard (2015)

Fallen (engl. The Fallen) on Transformers-universumissa esiintyvä Blendtron. Simon Furmanin luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2003 Transformers: The War Within: The Dark Ages -sarjakuvalehden ensimmäisessä numerossa. Fallen on yksi 13 alkuperäisestä Primesta, jotka asuttivat planeetta Cybertronia. Fallen oli ensimmäisiä pahoja transformereita. Hänen oikea nimensä on ilmoitettu olevan Megatronus.

The War Within: The Dark Ages

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Optimus Prime ja Megatron katosivat avaruussillan läpi toiseen paikkaan universumissa, samalla avaruussilta avasi tien paikkaan, jonne Fallen oli kauan sitten vangittu. Fallen pääsi palaamaan Cybertronille ja värväsi kolme avukseen Decepticonia nimeltä Bludgeon, Mindwipe ja Bugly, jotka täten muodostivat Kaaoskolmikon. Fallen tavoitteli potentiaalisten transformerien kipinöitä. Ja nämä potentiaaliset ovat Jetfire, Grimlock, Hot Spot ja Blitzwing. Fallen yritti herättää niillä transformerien jumalan, Primusin, voidakseen tuoda Cybertronille jotain äärettömän pahaa. Suunnitelma kuitenkin epäonnistui, kun Primus yhtäkkiä heräsi ja tuhosi Fallenin.

Transformers: Kaatuneiden kosto

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kostossa Fallen oli alun perin yksi seitsemästä Primesta, jotka Allspark loi ensimmäisenä ja jotka hallitsivat Cybertronia. Mutta sitten Fallen petti heidät ja halusi tuhota Maan auringon. Toisin kuin muissa Transformers-jatkumoissa, Fallen olikin Decepticonien perustaja Megatronin sijasta ja Megatron Fallenin oppipoika, joka auttoi tätä kokoamaan uusia palvelijoita. Kaksi vuotta Mission Cityssä käydyn taistelun jälkeen, Fallen näyttäytyi Autoboteille ja ihmisille ensimmäistä kertaa. Fallen kuoli, kun Optimus repi häneltä kasvot ja kipinän irti Egyptissä käydyssä taistelussa.

Fallen ja muut kuusi alkuperäistä Primea eivät muuntaudu miksikään, mutta Fallenin leluversio muuntautuu cybertronilaiseksi hävittäjäksi.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Exodus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjassa Transformers: Exodus Megatron muokkasi nykyisen nimensä Megatronuksen nimestä.

Transformers: Exiles

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjan Transformers: Exiles mukaan Megatronus pakotti yhden tovereistaan, naispuolisen aseseppä Solus Primen, takomaan Tuomionpäivän tykin (engl. Requiem Blaster), joka tappaa transformerin yhdellä laukauksella. Myöhemmin hän käytti sitä Soluksen tappamiseen.

Tuomionpäivän tykki oli tuntemattomalla tavalla päätynyt pois Megatronuksen käsistä ja muodostunut planeetta Junkionin ytimeksi suuren painovoimavaikutuksensa vuoksi.

The Covenant of Primus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirja Transformers: The Covenant of Primus selitti tarkemmin Megatronuksen elämäntarinan. Alun perin Megatronus ja Solus Prime "rakastivat" toisiaan huolimatta Tuomionpäivän tykin olemassaolosta. Mutta nämä välit joutuivat koetukselle, kun Liege Maximo paljasti Megatronukselle tämän olevan epäiltynä yhdeksi Unicronin saastuttamista Primeista. Maximo käski Quintus Primen luoda eräänlaisia mekaanisia petoja, joiden hän uskotteli uhkaavan Cybertronia. Niiden kautta hän yritti saada Solus Primelta uusia taisteluvarusteita. Solus kieltäytyi, vaikka ottikin vastaan tältä yhden pienen robotin lemmikikseen. Maximo käski Megatronusta suostutella Solusta muuttamaan mielensä. Mutta Megatronus tajusi Maximon huijanneen häntä ja yritti vakuuttaa Solukselle tämän lemmikin olevan vakooja. Solus ei uskonut häntä ja alkoi vaatia Fallenia palauttamaan Tuomionpäivän tykin. Siitä hyvästä Megatronus kuvitteli "rakkauttensa" olleen pelkkä harhaa ja tappoi Soluksen saaden samalla muiden Primejen vihat niskaansa. Lopulta Megatronus tajusi virheensä ja tapettuaan Maximon uudelleennimesi itsensä "Falleniksi" ja lähti Cybertronilta.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisellä kaudella Starscreamin pyytäessä Autoboteilta lupaa liittyä heihin, Bulkhead sarkastisesti kuvaili, että Starscreamin liittyminen heihin tuntuisi "siltä kuin lobbaisi Fallenin kanssa".[1] Lisäksi Ratchet mainitsi kauden lopulla kuinka Megatron oli nimennyt itsensä Fallenin alkuperäisen nimen (Megatronus) mukaan.[2]

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2009 Tony Todd Transformers: Kaatuneiden kosto
2009 James Arnold Taylor Transformers: Revenge of the Fallen
2015 Gil Gerard Transformers: Robots in Disguise
2018 Mark Hamill Transformers: Power of the Primes
  1. Transformers: Prime jakso 20, "Kumppanit"
  2. Transformers: Prime jakso 26, "Yksi nousee, osa 3"

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]