Dinobot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dinobotit
G1-sarjan Dinobotit robottimuodossaan. Vasemmalta oikealle Sludge, Grimlock, Swoop, Slag ja Snarl
G1-sarjan Dinobotit robottimuodossaan. Vasemmalta oikealle Sludge, Grimlock, Swoop, Slag ja Snarl
Ensiesiintyminen The Transformers
Henkilötiedot
Koko nimi Dinobotit
Asema Autobottien huippusotilaat
Ryhmäsidokset Autobotit

Dinobotit ovat kuvitteellisia hahmoja Transformers-universumissa.

Dinobotit ovat hyvien Autobottien alaryhmä. Dinobotit muuntautuvat roboteista dinosauruksiksi ja ovat myös Autoboteista vahvimpia ja väkivaltaisimpia. Heidän ajatusmaailmansa käsittelee yleensä vain Decepticoneja ja näiden murskaamista. Dinobotit pitävät useasti itseään korkea-arvoisimpina kuin toiset Autobotit. Heidän ylimielinen asenteensa haittaa usein taistelutilanteissa. Ilman johtajaansa Grimlockia, he eivät pysyisi yhtä hillittyinä, kuin ovat. Vaikka Dinobotit suhtautuvat hyvin riitaisasti kaikkiin mahdollisiin henkilöihin, kuten myös toisiinsa, heitä yhdistää suuri yhteinen kunnioitus johtajaansa Grimlockia kohtaan.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Grimlock: Dinobottien komentaja. Hän on vahvin, itsepäisin ja sotaisin Autobotti. Hän ei pidä Optimuksen ajattelevasta taistelutavasta, vaan uskoo puhtaaseen raakaan voimaan. Hän pitää myös ihmisiä naurettavan heikkoina ja voisi tässä suhteessa olla kuin Decepticon. Sitä hän ei kuitenkaan ole, sillä Decepticon on asia, mitä hän eniten vihaa. Kaikesta huolimatta Grimlock on viisas ja huolehtiva johtaja, jonka ego vain useasti sattuu tulemaan tielle. Grimlock muuntautuu Tyrannosaurus rexiksi.
  • Slag: Slag on Dinoboteista itsepäisin ja eläinmuodossaan hänen päänsä on todella kestävä ja hän voi iskeä sillä mitä tahansa. Slagin suurin heikkous on kuitenkin hänen suuri vihansa. Slag muuntautuu Triceratopsiksi.
  • Sludge: Dinoboteista isoin, hitain ja tyhmin. Sludge muuntautuu Apatosaurukseksi.
  • Snarl: Snarl muuntautuu Stegosaurukseksi. Dinosaurusmuodossaan hänen vahvin ja kestävin aseensa on hänen piikitetty häntänsä, mitä hän käyttää vihollisten ja esteiden murskaamiseen.
  • Swoop: Swoop on Dinoboteista ainoa lentotaitoinen, dinosaurusmuodossaan. Hän toimii usein tiedustelijana ja on animaatiosarjassa yksi älykkäimmistä Dinoboteista. Swoop muuntautuu Pteranodoniksi. Swoop on myös Grimlockin jälkeen älykkäin Dinobotti.

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Autobotit Wheeljack ja Ratchet ovat rakentaneet Dinobotit vasta maassa. Autobotit löysivät maanalaisesta luolasta esihistoriallisten hirviöiden luita ja Optimus Prime antoi tiedemiehilleen luvan rakentaa uusia sotureita. Ensimmäisenä rakennettiin Grimlock, Sludge ja Slag. Valitettavasti Autobotit eivät onnistuneet ohjelmoimaan heitä kunnollisesti, vaan Dinobotit hyökkäsivätkin Autobottien kimppuun. Optimus Prime määräsi Dinobotit sammutettaviksi. Autobottien jouduttua Decepticonien vangiksi Wheeljack ja Ratchet rakensivat Dinobottien päihin asennettavat laitteet, jotka tekivät heistä viisaampia. Onnistuneen pelastusoperaation jälkeen Optimus antoi Dinobottien jäädä Autobottien riveihin. Myöhemmin Autobotit rakensivat vielä kaksi muuta Dinobottia, Snarlin ja Swoopin.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa Dinobotit ovat kotoisin Cybertronilta, mutta ovat saapuneet miljoonia vuosia sitten Maahan. Jouduttuaan taisteluun Decepticon Shockwaven kanssa, he jäivät mutaan jumiin, kunnes nykyajassa Autobotti Ratchet löysi heidät ja korjasi heidän kuntoon. Dinoboteilla on jatkuvasti ongelmia muiden Autobottien kanssa. He kannattavat "etsi ja tuhoa" -taktiikkaa, jota Optimus Prime ei pidä parhaimpana vaihtoehtoa. Väliaikaisesti Grimlockista tehtiin kuitenkin Autobottien komentaja Maahan.

Transformers: The War Within[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvatrilogiassa Transformers: The War Within Dinobotit eivät esiityneet. Mutta trilogian kolmannessa osassa, The Age of Wrath, Salamannopean Iskukoalition (engl. Lightning Strike Coalition) entinen johtaja, Grimlock, perusti neljän muun Koalition entisen jäsenen kanssa uuden ryhmän nimeltä Dynobotit, jonka jäsenet ovat samannimisiä kuin Dinobottien jäsenet The Transformers-sarjassa.

Dynobottien lisäksi Salamannopean Iskukoalition entisiä jäseniä olivat myös Inferno, Ironhide, Kup, Smokescreen ja Wheeljack.

Transformers: Animated[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Transformers: Animated Dinobotit olivat alun perin mekaanisia dinosauruksia eräässä Detroitissa sijaitsevassa puistossa. Kun Sumdac Systems sai niiden korjauksen vastuulleen, Isaac Sumdac sai idean tehdä niistä apujoukkoja Autoboteille. Mutta Megatron manipuloi ne Autobotteja ja ihmisiä vastaan. Kun Dinobotit pysäytettiin, Optimus Prime halusi ne tuhottaviksi, mutta Prowl ja Bulkhead piilottivat ne eräälle saarelle, missä kukaan ei häiritsisi niitä. Prowlia, Bulkheadia sekä Decepticon Blackarachniaa lukuun ottamatta ne eivät luottaneet kehenkään muuhun.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Grimlock, Dinobottien johtaja ja niistä ainut puhekykyinen. Muuntautuu Tyrannosaurus rexiksi.
  • Snarl, Dinobottien vahva jäsen. Muuntautuu Triceratopsiksi.
  • Swoop, Dinoboteista ainoa lentokykyinen. Muuntautuu Pteranodoniksi.

Grimlock oli ainut, joka käytti nimeä. Muiden nimet esiintyivät vain leluversioissa, kunnes jaksossa "Human Error, Part 2" Scrapper oli antanut Snarlille tämän nimen. Grimlock oli muista Dinoboteista puhelias kun taas Snarl ja Swoop eivät ole sanoneet yhtäkään sanaa vaan ovat äännelleet mutta he ovat ehkä puhuneet sarjan ulkopuolella.

Aligned-jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aligned-jatkumossa Dinobotit tunnettiin ennen dinosaurusmaisten piirteiden saamista Salamannopeana Iskukoalitiona.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

War for Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grimlock ja Swoop ovat pelattavia hahmoja videopelin Transformers: War for Cybertron Nintendo DS -versiossa.

Fall of Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelissä Transformers: Fall of Cybertron Decepticon Shockwave vangitsi Iskukoalition jäsenet ja muutti heidät Dinoboteiksi. Grimlock ja Swoop ovat jäsenistä ainoat, joilla voi pelata kampanjatilassa. Moninpelitilassa Sludge on ainoa ei-pelattava Dinobotti.

Sarjakuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dinobotit olivat pääosassa kahdessa animaatiosarjaan Transformers: Prime pohjautuvassa sarjakuvassa: Rage of the Dinobots sekä Beast Hunters.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dinobotit tekevät ensiesiintymisensä Transformers-elokuvasarjaan elokuvassa Transformers – Tuhon aikakausi.[1] He ovat muinaisia transformeriritareita, jotka omaksuivat dinosauruksia muistuttavat petomaiset muuntautumismuodot. Useimmilla heistä on kuitenkin huomattava piirre, joka erottaa heidät oikeista dinosauruksista sekä ratsastajana yksi tavallinen Autobotti. Yksikään heistä ei osaa ihmisten kieltä. Heidän nimiään ei myöskään mainita. Ja "Dinobottien" sijaan heitä kutsutaan elokuvassa vain "legendaarisiksi sotureiksi".

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa esiintyneet:

Vain leluina ilmestyneet:

[2][3]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dinobotit olivat matkustaneet jo vuosien ajan ympäri maailmankaikkeutta tutkien sitä ja käyden lukemattomia taisteluita. Yhdessä vaiheessa he olivat joutuneet palkkionmetsästäjä Lockdownin vangeiksi. Autobottien irrotettua niiden vankiosaston sisältäneen osan aluksesta ja tehtyään pakkolaskun Kiinaan, Optimus vapautti heidät ja yritti suostutella heidät auttamaan Galvatronin joukkojen pysäyttämisessä. Grimlock ei kuitenkaan ollut halukas tottelemaan, joten hän taisteli Optimusta vastaan ensin robottimuodossaan ja sitten ryntäsi tätä päin dinosaurusmuodossaan. Optimus löi kilvellään Grimlockin Maahan ja uhkasi tappaa tämän, jos tämä ei tottele. Grimlock alistui ja antoi Optimuksen ratsastaa hänellä. Drift ja Crosshairs kiipesivät Slugin ja Scornin selkiin, ja Hongkongin taistelun aikana Strafe otti selkäänsä Bumblebeen. Kun suurin osa Galvatronin joukoista sekä Harold Attinger ja Lockdown olivat kuolleet, Optimus antoi Dinobottien elää vapaina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]