Swoop

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Swoop
Ensiesiintyminen The Transformers (marraskuu 1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Swoop
Asema tiedustelija
Ryhmäsidokset Autobotit, Dinobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Pteranodon
Näyttelijä(t) Michael Bell (1984–1987)
Eric Artell (2010)
Mark Allan Stewart (2012)

Swoop on Transformers-universumissa esiintyvä Dinobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa The Transformers Swoop on yksi kahdesta uudesta Dinobotista, jotka Wheeljack rakensi alkuperäisten Dinobottien: Grimlockin, Slagin ja Sludgen tueksi. Swoopin ohella toinen uusi Dinobotti oli Snarl, joka muuntautuu Stegosaurukseksi.[1] Hän on myös Dinoboteista älykkäimpiä.

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energon -sarjaan pohjautuvissa leluissa Swoop ja Grimlock olivat kaksi dinosauruksiksi muuntautuvaa Autobottia, jotka olivat myytävänä samassa paketissa.

Swoopin oli tarkoitus esiintyä myös Transformers: Energoniin pohjautuvassa sarjakuvassa, mutta Dreamwave ehti päätyä konkurssiin ennen tätä.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Transformers: Animated Swoop oli yks kolmesta Isaac Sumbacin luomista robottidinosauruksista, jotka syntyivät Ikikipinän voimaa sisältävällä Sarin avaimella. Swoop muuttuu Pteranodoniksi ja on muiden Dinobottien lisäksi ihastunut Decepticon Blackarachniaan.

  1. The Transformers 1. kauden jakso 10, "War of the Dinobots"
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.