Long Haul

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Long Haul
Ensiesiintyminen The Transformers (joulukuu 1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Long Haul
Ryhmäsidokset Decepticonit
Constructiconit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Kuorma-auto
Näyttelijä(t) Gregg Berger (1984–1986)
Neil Kaplan (2009)

Long Haul on Transformers-universumissa esiintyvä Decepticon. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Long Haul kuului ensimmäisessä Transformers-sarjassa Constructiconien ryhmään, jotka loivat Cybertronissa Crystal Cityn, mutta nykyään ovat osa Megatronin joukkoja. Long Haul toimi lähinnä tavaroiden kuljettajana.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Long Haulin ulkomuoto oli Josh Nizzin suunnittelema fanikuva ja Michael Bay piti siitä niin paljon, että otti sen mukaan Transformers: Kaatuneiden kostoon.

Long Haul oli mukana Megatronin elvytyksessä, sekä Egyptissä käydyssä taistelussa. Hän sai surmansa Operaatio Tulimyrskyssä, kun F-16 Fighting Falcon -hävittäjät tulittavat häntä. Long Haul muuntautuu Caterpillar 773B -kuorma-autoksi. Samanlainen ajoneuvo muuntautuu myös Devastatorin oikeaksi jalaksi.

Transformers: Revenge of the Fallen -videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Long Haul on mukana elokuvaan pohjautuvassa videopelissä Transformers: Revenge of the Fallen, jossa se on pelin yksi viidestä Decepticonkamppanjan pelihahmosta. Long Haul käyttää aseenaan liekinheittimiä ja kranaatinheittimiä. Erikoiskykynä hänellä on parantuminen (Autobottikampanjassa Ratchetilla on sama erikoiskyky).

Hahmon äänenä toimi muun muassa Transformers: Robots in Disguisessa Optimus Primen äänenä toiminut Neil Kaplan.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Igor elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli esiintyy Long Haulin kaltaisia Decepticoneja, joista yksi kuitenkin skannasi ajoneuvomuodokseen Waste Managementin jäteauton.

Elokuvassa esiintyy myös pieni taistelukyvytön Decepticon, jonka ulkomuoto muistuttaa Long Haulin päätä. Tekijäteksteissä tälle Decepticonille on annettu nimi Igor. Uskollisuutensa vuoksi hän hokee jatkuvasti Megatronin nimeä. Igorin ääninäyttelijänä elokuvassa on Greg Berg.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Konsolipelit
1984–1986 Gregg Berger The Transformers
2009 Neil Kaplan Transformers: Revenge of the Fallen

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.