Laserbeak

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Laserbeak
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Asema Vakooja
Ryhmäsidokset Decepticonit
Muuntautumismuodot C-kasetti
Videokamera
Gibson Flying V
Näyttelijä(t) Frank Welker (1984-1986)
Keith Szarabajka (2011)

Laserbeak on kuvitteellinen robotti Transformers-universumissa. Hän esiintyy jokaisessa jatkumossa mekaanisena lintuna. Hän toimi lähes kaikissa jatkumoissa Soundwaven apurina.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laserbeak on Soundwaven parhaimpia vakoojia. Yksikään Autobotti ei ole koskaan huomannut häntä. Hän muuntautuu Soundwaven rintakoteloon mahtuvaksi c-kasetiksi.

Unicron-trilogia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armada

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armadassa Laserbeak on pieni videokameraksi muuntautuva robotti, jonka Red Alert rakensi Radin, Carlosin ja Alexisin käyttöön, kun nämä auttoivat Autobotteja Mini-Conien etsinnässä.

Transformers: Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cybertronissa Laserbeak on Planeetta X:ltä kotoisin oleva robotti, joka työskentelee Soundwavelle. Jaksossa "Guardian" esiinty useita Laserbeakin näköisiä robotteja, jotka ilmestyivät portaalista, joka oli avattu Atlantiksen, Ogygian ja Lemurian moottoreiden tehostamalla generaattorilla.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Animatedissa Laserbeak muuntautuu Gibson Flying V-sähkökitaraksi.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

War for Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videopelissä Transformers: War for Cybertron Laserbeakia vastaan voi taistella Autobottikamppanjan toisessa tasossa, jossa yritetään pelastaa Zeta Prime Decepticoneilta.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Prime Laserbeak esiintyy muutamassa jaksossa Soundwaven työläisenä. Hänet nähtiin ensi kertaa jaksossa "Pimeys nousee, osa 3", kun hänet lähetettiin sieppaamaan agentti Fowler. Myöhemmissä jaksoissa Laserbeak tarkkaili Starscreamia, jotta Soundwave voisi paljastaa tämän petturuuden Megatronille.

Lasserbeak on muutamaan otteseen myös joutunut tappiolle. Jaksossa "Prioriteetit" Ratchet onnistui lataamaan Laserbeakiin viruksen, jotta Iaconin tietokannan data päätyisi Autobottien haltuun. Jaksossa "Darkmount, Nevada" hän melkein kuoli Arcee aiheuttamassa räjähdyksessä. Ja jaksossa "Miinus yksi" Smokescreen onnistui ampumaan irti Laserbeakin transponderin antaen Autoboteille mahdollisuuden jäljittää sen avulla Decepticonien aluksen sijainnin.

Transformers: Kuun pimeä puoli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Laserbeak on mekaaninen korppikotka, joka toimii Soundwaven apurina. Hän ja Soundwave olivat olleet Maassa jo 70-luvulta asti ja saaneet liittolaisikseen Gould-nimisen miehen ja muutaman muun NASAn työntekijän. Kun Autobotit löysivät Arkin hylyn, Laserbeak lähetettiin salamurhaamaan heidät kaikki. Ainoastaan Gouldin poika, Dylan, jätettiin henkiin. Sam Witwickyn yrittäessä pelastaa tyttöystävänsä, Carly Spencerin, Dylanin kynsistä, Laserbeak yritti tappaa Samin. Mutta Sam putosikin Bumblebeen ohjamaan Decepticoneilta varastetun hävittäjän päälle. Kun Carly hyppäsi kyytiin, Laserbeak seurasi heitä ja yritti jälleen tappaa Samin. Mutta Bumblebee tappoi Laserbeakin ampumalla hänen päänsä irti.

Laserbeak on useita erilaisia muuntautumismuotoja. Hän naamioituu elokuvassa ainakin LCD -televisioksi, Canan Color ImageClass MF8350Cdn -kopiokoneeksi, seinään asetettavaksi Bang & Olufsen BeoSound 9000 -CD-soittimeksi sekä pieneksi pinkiksi Bumblebeeta muistuttavaksi Autobotiksi. Laserbeakin äänenä elokuvassa on Keith Szarabajka.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat
1984-1986 Frank Welker The Transformers
2011 Keith Szarabajka Transformers: Kuun pimeä puoli

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]