Transformers: Animated

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Transformers: Animated
Tyyli piirrossarja, toiminta, sci-fi, mecha
Kestoaika 22 min.
Luoja(t) Sam Register
Pääosissa David Kaye
Jeff Glen Bennett
Bumper Robinson
Bill Fagerbakke
Tom Kenny
Corey Burton
Tara Strong
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli amerikanenglanti
Verkko Yhdysvallat Cartoon Network
Suomi MTV3
Suomi Nelonen Nappula
Suomi Sub Juniori
Esitetty 26. joulukuuta 2007 – 23. toukokuuta 2009
Tuotantokausia 3
Jaksoja 42
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Sam Register
Brian Goldner
Linjatuottaja Vince Aniceto
Ohjaaja(t) Irineo Maramba
Ben Jones
Matt Youngberg
Shunji Oga
Yutaka Kagawa
Chris Berkeley
Makoto Fuchigami
Ciro Nieli
Kintaro Mizuono
Minoru Yamaoka
Naoto Hashimoto
Yosio Chatani
Hidekazu Oka
Kenji Isoto
Makoto Huchigami
Noboru Huruse
Käsikirjoittaja(t) Marty Isenberg
Michael Ryan
Rich Fogel
Marsha F. Griffin
Andrew Robinson
Todd Casey
Kevin Hopps
Henry Gilroy
Steve Granat
Len Uhley
Stan Berkowitz
Dean Stefan
Tuotantoyhtiö(t) Cartoon Network Studios
Studio 4°C
Palkinnot
Ehdokkuudet Golden Reel (2008)
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Transformers: Animated on yhdysvaltalainen Transformersiin perustuva animaatiosarja, joka alkoi Yhdysvalloissa joulukuussa 2007 Cartoon Networkilla. Sarjan on tuottanut Cartoon Network Studios ja animoinnista vastasi Studio 4°C. Siitä tuotettiin yhteensä 42 jaksoa, joiden esitys päättyi 23. toukokuuta 2009.

Sarjan päähahmo Optimus Prime on nuorempi mitä aikaisemmissa Transformers sarjoissa ja hänen muuntautumismuotonsa on paloauto. Sarjan on suunniteltu kestävän aluksi yhteensä 29. jakson verran kahden tuotantokauden ajan ja se on ensimmäinen täysin yhdysvaltalainen ohjelma. Aluksi sarjan piti alkaa syksyllä 2007, mutta se kuitenkin siirrettiin vuoden 2008 keväälle. Sekin aikataulu kuitenkin muutettiin ja sarja alkoi 26. joulukuuta 2007, 70 minuutin kestoisella elokuvalla, jossa oli yhdistetty sarjan kolme ensimmäistä jaksoa. Kahden tuotantokauden jälkeen sarjasta päätettiin tuottaa 13 jaksoa lisää Entertainment Rightsin myötä. Esitys alkoi Yhdysvalloissa keväällä 2009.[1]

Vaikka sarjasta haluttiin tehdä aivan toisenlainen mitä aikaisemmat Transformers-sarjat niin mukaan on otettu paljon vaikutteita alkuperäisestä The Transformers-sarjasta. Esimerkiksi mukaan on otettu Dinobotteja ja alkuperäisen sarjassa ääninäytelleet John Moschitta Jr. ja Susan Blu uusivat omat roolinsa. Corey Burton uusi ainoastaan yhden roolinsa, Shockwaven äänen. Muun muassa Sentinel Prime teki ensi esiintymisensä animaationa.

Suomessa sarja sai ensi-iltansa MTV3:lla 17. elokuuta 2008. Kolmatta tuotantokautta ei lainkaan esitetty Suomessa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarja sijoittuu lähitulevaisuuteen, kun muukalaiset transformerit saapuvat vahingossa Detroitiin taisteltuaan ensimmäistä kertaa Megatronin johtamia pahoja Decepticoneja vastaan Ikikipinästä. Optimus Prime, Bumblebee, Prowl, Bulkhead ja Ratchet heräävät horroksesta 50 vuoden päästä ja yrittävät olla vuorovaikutuksessa maan asukkaisiin jännittävällä ja humoristisella tavalla. Autoboteilla on nyt uusi tehtävä suojella kaupunkia ja erityisesti Ikikipinää kaikin keinoin, sillä Decepticonit kuten Starscream ja Megatron vaanivat heitä tilaisuuden tullen. Megatron joutuu kuitenkin törmäyksen vuoksi eroon kehostaan ja hänen päänsä joutuu nuoren Sumdacin omaisuudeksi, joka kehittää ainutlaatuisesta teknologiasta menestyksekkään yhtiön ja 50 vuotta myöhemmin koko Detroit on teknologian edelläkävijä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobotit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Optimus Prime
Pienen Autobottiryhmän kokematon ja vielä nuori johtaja, joka yrittää kaikin keinoin oppia tulemaan paremmaksi johtajaksi katselemalla historiallisia videoita. Optimus muuntautuu paloautoksi.
Bumblebee
Ryhmänsä nuorin ja vitsikkäin jäsen. Pienestä koostaan huolimatta hän on nopea. Bumblebee muuntautuu Chevrolet Beatiksi.
Ratchet
Kokenut ja vanha Autobotti, joka toimii lääkintämiehenä. Vanhan ikänsä vuoksi Ratchet on usein kärttyisä ja ärsyyntyy helposti Bumblebeen piikittelyistä. Ratchet muuntautuu ambulanssiksi.
Bulkhead
Isokokoinen Autobotti, joka on erittäin vahva. Hän muuntautuu armeijan henkiseksi panssaroiduksi ajoneuvoksi. Bulkhead on hieman kömpelö. Myöhemmin hän paljastuu, että on tilastollisesti Cybertronin pätevin avaruussiltainsinööri.
Prowl
Hyvin itsenäinen ja itsepäinen Autobotti, joka puhuu harvoin. Viihtyy luonnon helmassa ja on kiinnostunut Maan organismeista. Hän on kyberninja ja muuntautuu moottoripyöräksi. Toisella kaudella hän käytti kerran sivuvaunuksi muuntautuvaa samuraihaarniskaa, mutta ottaa sen kolmannella kaudella käyttöön pysyvästi, kuten myös edesmenneelle mestarilleen Yoketronille kuuluneen kypärän.

Eliittivartiosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ultra Magnus
Autobottien ylin komentaja, joka taisteli Ratchetin kanssa vuosia sitten Decepticoneja vastaan. Hän johtaa myös Cybertronin Eliittivartiostoa, johon kuuluvat muun muassa Sentinel Prime ja Jazz. Ultra Magnus käyttää aseenaan voimakasta asetta nimeltä Magnus-vasara, jonka hän saa tarvittaessa varustettua salamalla. Kolmannella kaudella Decepticon-vakooja Shockwave hyökkäsi paljastuttuaan Ultra Magnuksen kimppuun, haavoitti häntä pahasti ja varasti Magnus-vasaran.
Sentinel Prime
Kuumapäinen nuori Autobotti, joka kuuluu Cybertronin Eliittivartiostoon. Hän ei tule millään toimeen Optimus Primen kanssa, jonka kanssa opiskeli Autobottien akatemiassa. Hän käyttää aseinaan energiakenttää ja seivästä, sekä muuntautuu maastoautoksi lumiauralla.
Jazz
Jazz on Ultra Magnusin oikea käsi Cybertronin Eliittivartiostossa. Hän on Prowlin tavoin kyberninja ja käyttää aseinaan nunchakuja. Jazz on kiinnostunut maaplaneetan kulttuurista ja muuntautuu urheiluautoksi.
Blurr
Eliittivartiostoon kuuluva tiedustelija, joka lähetettiin Optimus Primen ryhmän tietämättä selvittämään mitä Megatron oikein suunnitteli. Joutui hetkellisesti Kapteeni Kaaoksen Ikikipinän sirulla toimivan kauko-ohjaimen uhriksi ja myöhemmin paljasti itsensä Optimukselle, johdattaen heidät Megatronin piilopaikkaan.
Jetfire ja Jetstorm
Kun Eliittivartiosto oli kopioinut tiedon lentämistekniikasta Starscreamin haarniskasta tämän ollessa vankina, he rakensivat nämä kaksoset ensimmäisiksi lentäviksi Autoboteiksi Sentinel Primen ja Jazzin alaisuuteen. Muuntautuvat cybertronilaisiksi suihkukoneiksi ja voivat yhdistyä soturiksi nimeltä Safeguard.
Warpath
Eliittivartioston jäsen, joka sodan aikana pidätti Prowlin toimittaakseen hänet Yoketronin koulutettavaksi. Warpath olisi mieluummin halunnut heittää Prowlin suoraan tyrmään, koska halveksi Autobotteja, jotka eivät haluaa osallistua sotimiseen.

Dinobotit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Grimlock
Dinobottien johtaja ja heistä ainoa puhekykyinen. Käyttää aseenaan tulella varustettua liekkimiekkaa sekä Muuntautuu mekaaniseksi tyrannosaurukseksi.
Snarl
Dinobotti joka on väkivahva. Käyttää aseenaan tulella varustettua suurta pakuista liekkinuijaa sekä Muuntautuu mekaaniseksi triceratopsiksi.
Swoop
Dinoboteista ainoa lentokykyinen. Käyttää aseenaan tulella varustettua liekki ketjukuulanuijaa sekä Muuntautuu mekaaniseksi pteranodoniksi.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arcee
Autobottitiedustelija, joka 4 miljoonaa vuotta sitten menetti muistinsa joutuessaan Ratchetin ohella Lockdownin vangiksi. Hänellä oli hallussaan Omega Supremen aktivointikoodit, jotka myöhemmin kopioituivat Ratchetiin. Kolmannella kaudella Shockwave sieppasi Arceen ja toimitti Megatronille, jotta he voisivat käyttää Omega Supremea Autobotteja vastaan.
Ironhide
Hän opiskeli samalla Autobottien leirillä Bumblebeen ja Bulkheadin kanssa. Ja usein Waspin kanssa kiusasi heitä. Nykyään hän työskentelee Rodimus Primen ryhmässä.
Romuloinen (Wreck-Gar)
Ikikipinän sirun vaikutuksesta syntynyt jäteautoksi muuntautuva transformeri, joka etsi itselleen tarkoitusta.
Omega Supreme
Rodimus Prime
Hot Shot
Brawn
Red Alert
Perceptor
Yoketron
Alpha Trion

Decepticonit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Megatron
Decepticonien julma johtaja, joka etsi Ikikipinää yli 4 miljoonaa vuotta. Hän vaatii täydellistä uskollisuutta alamaisiltaan. Starscreamin takia Megatron hajoaa palasiksi ja putoaa maapallolle, josta hänet löytää nuori poika nimeltä Isaac Sumdac. 50 vuotta myöhemmin Megatron on Sumdacin työpaikalla ja pelkkänä päänä hän ei kykene tekemään mitään. Hänellä on kuitenkin yksi tavoite manipuloida Sumdac korjaamaan hänet jälleen robottimuotoonsa. 1. kauden lopulla Lungut ja Blitzwing saivat Sari Sumdacin avaimen, jonka sisällä oli Ikikipinän energiaa. Saatuaan robottikehonsa korjattua Megatron yritti viedä Ikikipinän ja onnistui asettamaan sen kipinäkammioonsa. Mutta Optimus iski Sarin avaimen suoraan Ikikipinään hajottaen sen sirpaleiksi. Megatron muuntautui alun perin cypertonilaiseksi hävittäjäksi mutta maahan saapuessa muuntautuu futuristiseksi V-22 Osprey -helikopteriksi.
Starscream
Megatronin juonitteleva oikeankäden mies, joka pyrkii vain syrjäyttämään johtajansa pois hänen tieltään tullakseen Decepticonien uudeksi johtajaksi. Starscream on aina elänyt Megatronin varjossa ja kokee tehneensä yhtä paljon ellei enemmänkin Decepticonien hyväksi, kuin Megatron. Starscreamillä ei kuitenkaan ole tarpeeksi karismaa innoittaakseen muita kannattamaan häntä johtajana. Tämän vuoksi Starscream usein valehtelee, manipuloi ja pettää liittolaisiaan. Hän muuntautuu F/A-18 Hornet -hävittäjäksi.
Lugnut
Isokokoinen Decepticon, joka palvelee Megatronia uskollisesti. Megatronin kadottua, hän oli ainoa, joka uskoi tämän olevan yhä elossa. Megatron otti häneen yhteyttä ja neuvoi häntä viemään Sari Sumdacin avaimen, joka sisälsi Ikikipinän energiaa. Avaimen avulla Megatron saisi robottikehonsa korjattua. Lugnut oli niin ylpeä uskollisuudestaan, että kadehti Shockwavea aina, kun Megatron ylisti tätä. Muuntautuu futuristiseksi Bartini Beriev VVA-14 -pommikoneeksi.
Blitzwing
Decepticon, jolla on kolme eri persoonaa. Sinikasvoinen on luonteeltaan jäinen eikä puhu kovin äänekkäästi. Punakasvoinen on luonteeltaan kuumapäinen ja kovistelee erittäin paljon. Mustakasvoinen on luonteeltaan seonnut ja nauraa lähes koko ajan. Blitzwing on kolmimuuntuja ja kykenee muuntautumaan kahteen eri muuntautumismuotoon: panssarivaunuksi ja hävittäjäksi.
Blackarachnia
Alun perin Elita 1, Optimuksen ja Sentinelin opiskelutoveri Autobottien akatemiassa. Kun he olivat etsimässä Decepticonien vanhaa sota-alusta eräältä planeetalta, Elita ei ehtinyt ajoissa ulos, kun luola sortui. Luolassa asuvat jättiläishämähäkit myrkyttivät Elitan muuttaen hänet puoliorgaaniseksi transformeriksi, joka muuntautuu hämähäkiksi. Elita otti käyttöön nimen Blackarachnia ja liittyi Decepticoneihin voidakseen löytää keinon palautua entiselleen.
Shockwave
Decepticonien kaksoisagentti, jolla on hyvin erikoinen muuntautumisjärjestelmä. Hän kykenee muuntautumaan kahteen eri robottimuotoon, joista toinen on hänen valeasunsa, jossa hän esiintyy nimellä Longarm Prime. Shockwaven ollessa vielä vakooja, hän käytti hyväksi sitä, että Bumblebee oli kuullut vakoojan keskustelun ja luullut syylliseksi Autobotin nimeltä Wasp. Autobottien keskuudessa hän yleni Cybertronin tiedustelijoiden johtajaksi. Toisella kaudella hän piti yhteyttä Megatroniin auttaakseen tätä pääsemään Cybertronille, kun suurin osa Eliittivartioston väestä suojeli avaruussiltoja Deceptioneilta ympäri galaksia. Shockwave muuntautuu cybertronilaiseksi panssarivaunuksi.

Constructiconit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scrapper ja Mixmaster
Ikikipinän sirun vaikutuksesta hennkiinheränneitä rakennustyökoneita. Scrapper muuntautuu kaivinkoneeksi ja Mixmaster sementtiautoksi.
Dirt Boss
Syntyi myöhemmin kuin Scrapper ja Mixmaster. Pitää itseään heidän johtajana. Muuntautuu lastaustrukiksi.

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lockdown
Palkkionmetsästäjä, joka keräilee itselleen muilta transformereilta kuuluneita aseita ja varusteita. Hän aiheutti Ratchetille tämän arvet ja varasti tältä vuosia sitten EMP-generaattorin. Lockdown on vanginnut myös Optimuksen ja Prowlin, jota vastaan hän taisteli kolmesti. Myöhemmin selvisi, että Lockdown oli Prowlin tavoin ennen kyberninja ja oli myös vastuussa heidän mestarinsa Yoketronin kuolemasta. Lockdown muuntautuu muskeliautoksi.
Soundwave
Oli alun perin Megatronin luomus jonka hän ehdotti Isaac Sumdacille antamaan sen syntymäpäivälahjaksi tyttärelleen Sari Sumdacille. Sarin käyttäessään avaintaan joka kerta Soundwaweviin jonka aikana avaimen energia muutti Soundwawen oman tahdon herraksi. Megatron sai hänet uskomaan että Autobotit ovat hänen vihollisiaan, jonka jälkeen Soundwawe käytti selässään äänistereoita, jotka saivat robotit sulautumaan Soundwaveen, joka muutti hänen robottikehonsa suureksi ja itsestään Decepticoniksi. Kolmannella kaudella Soundwawe kokosi itsensä uudelleen ja yritti aivopestä Autobotit Decepticoneiksi pitäessään näitä vankina virtuaalitodellisuudessa. Soundwave oli saanut myös luotua kaksi pikku apulaista, Laserbeakin ja Ratbatin. Soundwawe muuntautuu Scion xB-autoksi.
Swindle
Asekauppias, joka alun perin haavitteli ihmissuperrikollisen Slo-Mo hallussa olevaa Ikikipinän sirua osaksi asetta, jolla jähmettää kaikki sen kantaman sisäpuolelle osuvat Autobotit. Hän päätyi staasiin, kun Bumblebee käytti asetta Swindleä itseään vastaan. Kolmannella kaudella Eliittivartiosto otti Swindlen huostaansa, mutta matkalla Cybertronille, Swindle heräsi jälleen staasistaan. Swindle muuntautuu maastoautoksi.
Strika
Cyclonus
Oil Slick
Spittor
Blackout
Waspinator

Ihmiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sari Sumdac
Isaac Sumdacin 8-vuotias ”tytär” ja Autobottien lähin liittolainen. Hän saa Ikikipinältä avaimen, jolla korjata haavoittuneita transformereita tai muuten kehittää sähkölaitteiden toimintakykyä. Toisella tuotantokaudella kuitenkin paljastuu, ettei hänestä ole olemassa minkäänlaista syntymätodistusta. Syy tähän on, että Sari oli todellisuudessa tekno-orgaaninen transformeri, joka oli syntynyt pienestä protoformista, joka oli skannannut professori Sumdacin DNA:n. Kolmannen kauden alussa hän käyttää avaintaan itseensä, päibittyen teini-ikäisen kehoon ja saaden kyvyn muuntautua.
Isaac Sumdac
Nuorena poikana hän löysi Megatronin pään, joka oli pudonnut Maahan samaan aikaan, kun Autobotit tekivät pakkolaskun Maahan. 50 vuoden ajan Isaac oli opiskellut Megatronin teknologiaa ja perustanut yhtiön nimeltä Sumdac Systems, joka valmisti robotteja. Kun Megatron tulee tajuihinsa, hän yrittää huijata professori Sumdacin korjaamaan hänen robottikehonsa. Toisella kaudella Megatron piti häntä vankina ja pakotti auttamaan avaruussillan rakentamisessa.
kapteeni Fanzone
Detroitin poliisivoimien kapteeni, joka ei pidä koneista, varsinkaan sellaisista, jotka eivät toimi kunnolla. Välillä hän myös moittii Autobotteja siitä kuinka näiden käymät taistelut aiheuttavat tuhoa Detroitille.
pormestari Edsel
Detroitin pormestari, joka ei koskaan puhu. Hänen neuvonantajansa, neiti Adrias, hoitaa yleensä puhumisen hänen puolestaan.
Aaron A. Archer/Häijy Hood (Angry Archer)
Robin Hoodista mallia ottava rikollinen jousiampuja, joka käyttää tehostettuja nuolia toteuttaakseen ryöstöjä.
Nino Sexton/Nanosec
Alun perin pikkurikollinen, jonka Autobotit pidättivät. Pääsi vapaaksi takuita vastaan ja sai Megatronilta puvun, jolla liikkua yliluonnollisen nopeasti.
Prometheus Black/Meltdown
Isaac Sumdacin kilpailija, jonka yhtiö kehittyi bioteknologiaan. Hän yritti alun perin suostutella Detroitin poliisivoimat korvaamaan Sumdacin kehittämät robotit biotehostetuilla ihmisillä. Blackin koekaniinina toimi vanhus nimeltä Cyrus "Colossus" Rhodes. Rhodesin riehaantumisella ja siitä aiheutuneilla tuhoilla oli kuitenkin ikävät seuraukset Blackin liiketoiminnalle. Kostaakseen Sumdacille ja Autoboteille, Black kehitti jopa transformereihin tehoavan hapon, mutta muuttui onnettomuuden seurauksena tästä kyseisestä haposta koostuvaksi olennoksi, alkaen kutsua itseään Meltdowniksi.
Penny Princess/professori Prinsessa
Henry Masterson/Johtaja
Porter C. Powell
kapteeni Kaaos (Master Disaster)
Slo-Mo

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi (2007–2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Uusia haasteita Autoboteille, osa 1 (Transform and Roll Out, Part 1)
  2. Uusia haasteita Autoboteille, osa 2 (Transform and Roll Out, Part 2)
  3. Uusia haasteita Autoboteille, osa 3 (Transform and Roll Out, Part 3)
  4. Salaisuus laboratoriossa (Home is Where the Spark is)
  5. Voimakasta happoa (Total Meltdown)
  6. Dinobotit hyökkäävät (Blast from the Past)
  7. Palkkionmetsästäjä (Thrill of the Hunt)
  8. Supernopea Nanosec (Nanosec)
  9. Musta hämähäkki (Along Came a Spider)
  10. Mahtavat soundit (Sound and Fury)
  11. Löytötavaraa (Lost and Found)
  12. Selviytymistaitoja (Survival of the Fittest)
  13. Bulkheadin pääasia (Headmaster)
  14. Luontoretkellä kaivoksessa (Nature Calls)
  15. Megatronin paluu, Osa 1 (Megatron Rising 1/2)
  16. Megatronin paluu, Osa 2 (Megatron Rising 2/2)

2. tuotantokausi (2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Komentaja Ultra Magnus (The Elite Guard)
  2. Robottien kämppiksenä (Return of the Headmaster)
  3. Tehtävä suoritettu? (Mission Accomplished)
  4. Robotteja kuin roskaa (Garbage In, Garbage Out)
  5. Kielletyt kilpa-ajot (Velocity)
  6. Uusia ystäviä (Rise of the Constructicons)
  7. Starscreamia jahtaamassa (A Fistful of Energon)
  8. Pahisten syndikaatti (S.U.V. – Society of Ultimate Villainy)
  9. Vanhoja tuttuja (Autoboot Camp)
  10. Musta perjantai (Black Friday)
  11. Yksin kotona (Sari, No One's Home)
  12. Avaruussilta, Osa 1 (A Bridge Too Close 1/2)
  13. Avaruussilta, Osa 2 (A Bridge Too Close 2/2)

3. tuotantokausi (2009)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Transwarped, Part 1
  2. Transwarped, Part 2
  3. Transwarped, Part 3
  4. Three´s A Crowd
  5. Why is Thy Sting?
  6. Five Servos of Doom
  7. Predacons Rising
  8. Human Error, Part 1
  9. Human Error, Part 2
  10. Decepticon Air
  11. This is Why I Hate Machines
  12. Endgame, Part 1
  13. Endgame, Part 2

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  David Kaye    Optimus Prime, Lugnut, Grimlock, Highbrow, Cliffjumper, Warpath  
  Bumper Robinson    Bumblebee, Blitzwing, uutistoimittaja, Porter C. Powell, Blackout  
  Jeff Bennett    Prowl, Ultra Magnus, kapteeni Fanzone, Angry Archer, Soundwave, Mixmaster, Grandus  
  Bill Fagerbakke    Bulkhead, Master Disaster, Hotshot  
  Corey Burton    Megatron, Ratchet, Cyrus "Colossus" Rhodes, Ironhide, Shockwave/Longarm, Brawn  
  Tara Strong    Sari Sumdac, Teletraan 1, neiti Adrias, Slo-Mo, Red Alert, Strika  
  Tom Kenny    Starscream, Isaac Sumdac, kotiopettajabotti, Scrapper, Wasp/Waspinator, Jetfire, Rattletrap  
  Townsend Coleman    Sentinel Prime, toimittajabotti, Tracks  
  Cree Summer    Blackarachnia/Elita 1  
  Peter Stormare    Prometheus Black/Meltdown  
  Lance Henriksen    Lockdown  
  Brian Posehn    Nanosec  
  Alexander Polinsky    Henry Masterson/Headmaster  
  Kath Soucie    Professor Princess  
  Phil LaMarr    Jazz, Oil Slick, Omega Supreme (3. kaudella), Jetstorm, Alpha Trion  
  John Moschitta Jr.    Blurr  
  Susan Blu    Arcee, Flareup  
  ”Weird Al” Yankovic    Wreck-Gar  
  Fred Willard    Swindle  
  Kevin Michael Richardson    Omega Supreme (2. kaudella)  
  Judd Nelson    Rodimus Prime  
  PlainTalk    Perceptor  
  John Mariano    Dirt Boss  
  George Takei    Yoketron  

Suomenkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Sami Kuronen    Optimus Prime  
  Arttu Ala-Jokimäki    Bumblebee  
  Tiiamari Mikkola    Sari Sumdac  
  Bruno Lähteenmäki    Bulkhead, Lugnut, Meltdown, Scrapper, Omega Supreme, sivuäänet  
  Joonas Suominen    Prowl, Porter C. Powell, Romuloinen, sivuäänet  
  Petri Hanttu    Ratchet, Isaac Sumdac, Wasp, Longarm/Shockwave, sivuäänet  
  Arto Nieminen    Megatron, Ironhide, kapteeni Kaaos, Swindle, sivuäänet  
  Kari Tamminen    Starscream, kapteeni Fanzone, Ultra Magnus, Häijy Hood, Skywarp, Thundercracker, Sunstorm, Ramjet  
  Jari Salo    Sentinel Prime (vain jaksossa 1.), Blitzwing, kotiopettajabotti, Henry Masterson/Johtaja, uutistoimittaja, sivuäänet  
  Elise Langenoja    Elita 1/Blackarachnia, Teletraan 1, sivuäänet  
  Juha Paananen    Grimlock, Lockdown, Nanosec, Prometheus Black, Cyrus "Colossus" Rhodes, Soundwave, Sentinel Prime, Mixmaster, Jazz, Blurr, sivuäänet  
  Minna Tasanto    Arcee, professori Prinsessa, neiti Adrias, Slo-Mo, Slipstream, sivuäänet  

Videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pohjalta julkaistiin myös yksi videopeli Transformers Animated: The Game Nintendo DS:lle vuonna 2008.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ER picks up more Transformers 22.10.2008. C21Media. Viitattu 26.2.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]