Autobot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Autobotit
Sarjakuvakustantamo Hasbro
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Luojat Hasbro
Tiedot
Perustajajäsenet Primus
Sentinel Prime
Optimus Prime

Autobotit ovat kuvitteellisia muotoaan muuttavia robotteja Transformers-universumissa. Useimmiten televisiosarjoissa, elokuvissa, sarjakuvissa ja videopeleissä heidän ryhmänsä johtajana on ollut Optimus Prime. Autobotteja on kuvailtu hyviksi, jaloiksi ja rauhaa rakastaviksi robotteiksi. Heidän tavoitteenansa on pysäyttää pahat Decepticonit ja saada heidän välisensä sisällissota loppumaan. Autobotit ovat myös valmiita uhraamaan itsensä pelastaakseen heikompiaan.

Johtajuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin Decepticoneilla, Autoboteilla on sisäinen arvojärjestys, joka kuvaa heidän johtajaansa.

  • Magnus on korkein arvo jonka Autobotti voi saavuttaa. Henkilöä nimitetään myös Komentajaksi (engl. Supreme Commander) Autobottien sotajoukoissa. Lisäksi se toimii korkeimman neuvoston puheenjohtajana. Arvonimi lisätään Autobotin nimen perään, ja se korvaa edellisen arvon. Transformers: Animatedissa Magnus onkin Primen sijasta Autobottien korkein arvo. Lisäksi se saa käyttöönsä Magnus-vasaran symbolin merkityksessä.
  • Primen arvoa käyttävät Autobottien johtajat, jotka usein myös kantavat Johtajuuden Matrixia. Transformers: Animatedissa Prime on Magnusia alempi arvo.
  • Komentaja oli aikaisemmin Autobottien korkein arvo, joka kantoi yksin Johtajuuden Matrixia.[1] Myöhemmin Autobotteja nimitettiin Komentajiksi ilman että olisivat saaneet Johtajuuden Matrixia.

Autobottien johtajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Transformers: The Movie Viitattu 24.8.2010