Scourge (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scourge
Ensiesiintyminen The Transformers: The Movie (1986)
Henkilötiedot
Koko nimi Scourge
Asema jäljittäjä
Ryhmäsidokset Decepticonit, Sweepit, Targetmasterit, Terrorconit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Ilmatyynyalus
Kulkusirkka
Western Star 4964EX
Siivetön lohikäärme

Scourge on fiktiivinen Decepticon Transformers-universumissa.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scourge esiintyy ensimmäisen kerran vuoden 1986 elokuvassa The Transformers: The Movie. Planeetojen syöjä, Unicron, rakentaa avaruuteen Astrotrainin kyydistä heitettyjen ja hylättyjen Decepticonien osista Galvatronin ja Cyclonusin ohella Scourgen sekä Sweepit, jotka ovat ulkomuodoltaan identtiset hänen kanssaan.

Scourge ja Sweepit muuntautuvat ilmatyynyaluksiksi.

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Scourge ei ollut älykkäimpiä tai kykenevimpiä Decepticoneja, mutta hän ja Sweepit saivat vastuulleen suurimman osan Galvatronin antamista tehtävistä.

Sarjan neljännellä kaudella hänestä tuli yksi Decepticonien Targetmastereista.[1]

Scourge ei esiintynyt Beast Wars: Transformers -animaatiosarjassa, mutta hänestä oli tehty kulkusirkaksi muuntautuva lelu.

Robots in Disguise

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Robots in Disguise kun Predaconien johtaja, Megatron, löysi Fortress Maximuksen, hän löysi protoformeissa olevat Autobotit ja käänsi nämä palvelijoikseen, jotka nimesi Decepticoneiksi. Yksi näistä oli ulkonäöltään kuin Autobottien johtaja, Optimus Prime, mutta mustan värinen ja hänestä tuli Decepticon-ryhmän johtaja.

Transformers: Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Cybertron Scourge oli siivettömäksi lohikäärmeeksi muuntautuva Viidakkoplaneetan johtaja. Scourgen opettaja oli rauhantahtoinen Backstop. Mutta Scourge itse oli kova taistelija, joka halusi murskata jokaisen, joka häntä vastusti.

Scourge piti myös hallussaan Viidakkoplaneetan cyberplaneetta-avainta. Hän ei suostunut luopumaan siitä, ellei joku onnistuisi voittamaan häntä. Jonkin aikaa sen jälkeen, kun luovutti cyberplaneetta-avaimen Autoboteille hävittyään Optimus Primelle, hän liittyi Decepticoneihin ja oli yksi heidän vahvimmista jäsenistään. Myöhemmin hän liittyi muiden Viidakkoplaneetan asukkaiden kanssa Autobottien rinnalle taisteluun Galvatronia vastaan.

Scourge esiintyy elokuvassa Transformers: Rise of the Beasts Unicronia palvelevien Terrorconien johtajana, joka muuntautuu Peterbilt 359 -rekka-autoksi, ja ottaa jokaiselta surmaamaltaan Autobotilta, Maximalilta tai Predaconilta näiden tunnuksen palkinnoksi.[2] Elokuvan alussa hän ja Predaconien Scorponok-yksiköt hyökkäsivät Viidakkoplaneetalle, jossa Maximalit asustivat, saadakseen haltuunsa Transwarp-avaimen, jolla Unicron voisi hetkessä päästä minnepäin maailmankaikkeutta tahansa. Sourcge surmasi Maximalien johtajan, Apelinqin, mutta Maximalien uudeksi johtajaksi nimitetty Optimus Primal sekä Airazor, Rhinox ja Cheetor pakenivat avaimen kanssa Maahan. Vuonna 1994, Scourge saapui Sweep-apureittensa, Freezerin ja Novakanen, sekä kahden muun Terrorconin, Battletrapin ja Nightbirdin, kanssa Maahan etsimään Transwarp-avainta, Noah Díazin, Elena Wallacen, Autobottien ja Maximalien yrittäessä estää häntä. Scourge onnistuu saamaan avaimen molemmat puolikkaat, mutta saa lopulta surmansa taistelussa Optimus Primea vastaan, joka tuhoaa Transwarp-avaimen.

Scourgen ääninäyttelijä elokuvassa on Peter Dinklage.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat
1986–1987 Stan Jones The Transformers The Transformers: The Movie
2001 Barry Stigler Transformers: Robots in Disguise
2005–2006 Trevor Devall Transformers: Cybertron
2023 Peter Dinklage Transformers: Rise of the Beasts
  1. The Transformers 4. kauden jakso 2, "The Rebirth, Part 2"
  2. White, James: Transformers 7 Is Rise Of The Beasts Empire Online. 23.6.2021. Viitattu 24.6.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]