Primus (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Primus
Henkilötiedot
Koko nimi Primus
Asema transformerien jumala
Ryhmäsidokset Autobotit

Primus on fiktiivinen hahmo Transformers-universumissa.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa Primus esiintyy transformereiden jumalana. Bumblebee, Jazz ja Grimlock löytävät hänet Cybertronin ytimestä. Decepticonien hyökättyä Primus heräsi ja kaukana avaruudessa ollut Primus veli, Unicron, kuuli tämän karmean herätyshuudon. Kun Unicron lähetti kätyrinsä, Galvatronin tappamaan sekä Primusin että Autobottijohtaja Emirate Xaaronin, Primus otti Xaaronin kehon valtaansa.

Primus tajusi Galvatronin valheita kuunnellessaan, että Transformerien yhdistymisen aika taistelussa suurta pahaa vastaan olisi tullut. Primus keräsi kaikki Transformerit Cybertronille. Unicronin hyökättyä Transformerit eivät uskaltaneet hyökätä valtavaa vihollistaan vastaan. Primuksen oli pakko ostaa aikaa ja näyttää lapsilleen, että Unicronia vastaan voi taistella. Primus sitoi Unicronin energiasiteellä ja yritti huijata tämän kuvittelemaan, että Unicron oli hävinnyt. Valitettavasti Unicron tajusi Primuksen juonen ja ampui lasersäteen silmistään kohti Xaaronin kehoa. Laukaus tappoi sekä Transformerien jumalan Primuksen että räjäytti palasiksi Emirate Xaaronin kehon.

The War Within[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: The War Within-sarjakuvassa yksi 13 ensimmäisestä transformerista, ilkeä ja paha Fallen yritti herättää Primusin voidakseen johdattaa isäntänsä, Unicronin, Cybertronille. Mutta Primus heräsi vain hetkeksi ja tappoi Fallenin.

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobotit ja Decepticonit eivät tienneet Primusin olemassaolosta ennen kuin tohtori Jonesin poika, Kicker löysi hänet Cybertronin ytimestä 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia. Primus auttoi Autobotteja paljon sarjan aikana. Hän antoi Optimus Primelle, Hot Shotille, Ironhidelle, Jetfirelle, Landminelle ja Cliffjumperille lisävoimia taistelussa Unicronia vastaan. Myöhemmin, kun ilmeni että Unicronin kipinä oli yhä avaruudessa, Primus loi superenergonista valtavan laavapallon, joka leijui avaruudessa. Kun pallo imi sekä Unicronin kipinän että Galvatronin, se muuttui auringoksi.

Transformers: Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä sarjassa paljastuu, että Primus on myös valtava planeetan kokoinen transformeri kuten veljensä Unicron. Kun Autobotit veivät Omegalukon ja kolme cyberplaneetta-avaimista Cybertronin ytimeen, Cybertron muuntautui paljastaen planeetan olevan Primusin robottikeho. Primuksella ei kuitenkaan ollut täysiä voimiaan, koska Starscream oli vienyt osan Omegalukon voimasta ja koska neljättä cyberplaneetta-avainta ei ollut vielä löydetty. Hän sanoi Autoboteille voivansa tuhota Unicronin tuhosta aiheutuneesta tasapainon järkkymisestä syntyneen ja koko maailman kaikkeutta uhkaavan mustan aukon vain, jos saa haltuunsa vielä neljännen cyberplaneeta-avaimen. Hän paljasti myös avain oli viety Jättiläisplaneetta Gigantionille. Primus jäi pidättelemään mustaa aukoa, estääkseen sitä laajentumasta, sillä aikaa kun Autobotit lähtivät Gigantioniin etsimään avainta. Jaksossa "Loppu", Primus sai Omegalukon ja kaikki neljä cyberplaneetta-avainta takaisin. Hänen kipinänsä palautui täysin, ja hän käytti Arkkia ampuakseen voimistaan kanavoidun energiasäteen, joka tuhosi mustan aukon.

Transformers: Prime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

»Ennen kuin kaikki alkoi, oli Primus ja oli Unicron. Toinen luomisen ruumiillistuma; ja toinen, taas tuhon. Pitkään Primus ja Unicron taistelivat. Voimasuhteet heidän välillään vaihtelevat useammin kuin kukaan voi laskea. Vasta luomalla Kolmetoista, alkuperäiset Primet, edeltäjäni, Primus pystyi viimein voittamaan Unicronin ja heittämään ulos. Primus tuli osaksi planeettamme ydintä, ja loi elämää Ikikipinäin lähteestä, mutta Unicronista ei kuultu enää koskaan... ennen kuin nyt.»
(Optimus Prime)

Primus ei esiinny fyysisesti animaatiosarjassa Transformers: Prime, mutta hänen ja Cybertronin ytimen mainitaan olevan yhtä. Hänen mainitaan olevan jumalallinen, joka edustaa Ikikipinää samalla tavalla kuin Unicron edustaa Vastakipinää. Lisäksi sarjassa mainitaan transformereiden historiasta kertova "Primuksen kirja" (engl. Covenant of Primus).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]