Primus (Transformers)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Primus
Henkilötiedot
Koko nimi Primus
Asema transformerien jumala
Ryhmäsidokset Autobotit

Primus on fiktiivinen hahmo Transformers-universumissa.

Generation 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa Primus esiintyy transformereiden jumalana. Bumblebee, Jazz ja Grimlock löytävät hänet Cybertronin ytimestä. Decepticonien hyökättyä Primus heräsi ja kaukana avaruudessa ollut Primus veli, Unicron, kuuli tämän karmean herätyshuudon. Kun Unicron lähetti kätyrinsä, Galvatronin tappamaan sekä Primusin että Autobottijohtaja Emirate Xaaronin, Primus otti Xaaronin kehon valtaansa.

Primus tajusi Galvatronin valheita kuunnellessaan, että Transformerien yhdistymisen aika taistelussa suurta pahaa vastaan olisi tullut. Primus keräsi kaikki Transformerit Cybertronille. Unicronin hyökättyä Transformerit eivät uskaltaneet hyökätä valtavaa vihollistaan vastaan. Primuksen oli pakko ostaa aikaa ja näyttää lapsilleen, että Unicronia vastaan voi taistella. Primus sitoi Unicronin energiasiteellä ja yritti huijata tämän kuvittelemaan, että Unicron oli hävinnyt. Valitettavasti Unicron tajusi Primuksen juonen ja ampui lasersäteen silmistään kohti Xaaronin kehoa. Laukaus tappoi sekä Transformerien jumalan Primuksen että räjäytti palasiksi Emirate Xaaronin kehon.

The War Within[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: The War Within-sarjakuvassa yksi 13 ensimmäisestä transformerista, ilkeä ja paha Fallen yritti herättää Primusin voidakseen johdattaa isäntänsä, Unicronin, Cybertronille. Mutta Primus heräsi vain hetkeksi ja tappoi Fallenin.

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Autobotit ja Decepticonit eivät tienneet Primusin olemassaolosta ennen kuin tohtori Jonesin poika, Kicker löysi hänet Cybertronin ytimestä 10 vuotta ennen sarjan tapahtumia. Primus auttoi Autobotteja paljon sarjan aikana. Hän antoi Optimus Primelle, Hot Shotille, Ironhidelle, Jetfirelle, Landminelle ja Cliffjumperille lisävoimia taistelussa Unicronia vastaan. Myöhemmin, kun ilmeni että Unicronin kipinä oli yhä avaruudessa, Primus loi superenergonista valtavan laavapallon, joka leijui avaruudessa. Kun pallo imi sekä Unicronin kipinän että Galvatronin, se muuttui auringoksi.

Transfomers: Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä sarjassa paljastuu, että Primus on myös valtava planeetan kokoinen transformeri kuten veljensä Unicron. Kun Autobotit veivät Omegalukon ja kolme cyberplaneetta-avaimista Cybertronin ytimeen, Cybertron muuntautui paljastaen planeetan olevan Primusin robottikeho. Primuksella ei kuitenkaan ollut täysiä voimiaan, koska Starscream oli vienyt osan Omegalukon voimasta. Hän sanoi Autoboteille voivansa tuhota Unicronin tuhosta aiheutuneesta tasapainon järkkymisestä syntyneen ja koko maailman kaikkeutta uhkaavan mustan aukon vain, jos saa haltuunsa kaikki neljä cyberplaneeta-avainta. Hän paljasti myös neljännen avaimen olinpaikan: Jättiläisplaneetta Gigantion. Primus pidätteli mustaa aukoa, estäen sitä laajentumasta, sillä aikaa kun Autobotit lähtivät Gigantioniin etsimään avainta. Jaksossa "Loppu" hän sai Omegalukon ja kaikki neljä cyberplaneetta-avainta takaisin. Primuksen kipinä heräsi täysin ja hän käytti Arkkia ampuakseen voimistaan kanavoidun energiasäteen, joka tuhosi mustan aukon.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]