Seacon

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Seaconit ovat Transformers-universumissa esiintyviä Decepticoneja eli muotoaan muuttavia robotteja. Ne muuttuvat merihirviöiksi. Hasbron luomat hahmot esiintyivät ensimmäisen kerran vuonna 1988 Transformers: Generation 1 -lelusarjassa.

Seaconit kuuluvat vuonna 1988 kauppojen markkinoille tulleisiin Decepticoneihin. Seaconit ovat "combinereita". Combinerit ovat eräs transformers-alaryhmä, joissa on yleensä viisi tai kuusi jäsentä. Combinereilla on sellainen ominaisuus, että kaikki ryhmän jäsenet voidaan liittää yhteen, jolloin näistä muodostuu jättirobotti. Seaconien jäseniä on kuusi ja yhdessä ne muodostavat jättiläisrobotti Piranaconin.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Snap Trap: tiimin johtaja. Muodostaa Piranaconin keskivartalon. Muuttuu robotista kilpikonnamaiseksi merihirviöksi.
  • Tentakil: merihirviömuoto mustekalamainen hirviö, jolla on kaksi jalkaa ja kuusi lonkeroa.
  • Nautilator: rapumaiseksi hirviöksi muuttuva robotti. Ei ole kovin hyvä merenalaisissa tehtävissä, joten Seaconit yleensä yhdistyessään Piranaconiksi antavat hänen toimia Piranaconin pistoolina.
  • Seawing: merihirviömuoto rauskumainen olento, jolla on siipien lisäksi kaksi jalkaa
  • Overbite: merihirviömuoto haita muistuttava olento jolla on neljä jalkaa, eturaajat ovat hieman käsimäiset.
  • Skalor: merihirviömuoto piraijamainen olento, jolla neljä jalkaa, eturaajat ovat hieman käsimäiset

Kuka tahansa seaconeista (paitsi Snap Trap) pystyy toimimaan pistoolina, jompanakumpana kätenä tai jalkana. Yleensä aseena kuitenkin toimii Overbite tai Nautilator.

Piranacon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsenten mielet sulautuvat täydellisesti yhteen toimimaan Piranaconina. (Vrt. esim. Menasor, jonka kaikki Stunticoni-jäsenet ovat riidoissa johtajansa Motormasterin kanssa,aiheuttaen tästä tyhmän ja henkisesti epävakaan riehujan.) Piranacon on ns. "täydellinen soturi". Piranacon jahtaa saalistaan, niin kauan kunnes saalis on tuhottu tai Piranacon tuhoutuu. On huhu, että vain korkeintaan Predaking muista combinereista pystyisi kukistamaan Piranaconin. Piranacon toimii ensisijaisesti merenalaisissa tehtävissä.

Piranaconista on tehty uusintapainos vuonna 2007, tosin seaconit ovat erivärisiä kuin alkuperäiset. Se oli myytävänä boxissa sisältäen kaikki tiimin jäsenet ja heidän profiilikorttinsa. Sitä oli jakelussa Transformers Collectors-clubin kautta klubin jäsenille. Uusintapainosta on kaiketi tehty vain 1000 kpl.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]