Seacon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seaconit ovat Transformers-universumissa esiintyviä Decepticoneja eli muotoaan muuttavia robotteja. Ne muuttuvat merihirviöiksi. Hasbron luomat hahmot esiintyivät ensimmäisen kerran vuonna 1988 Transformers: Generation 1 -lelusarjassa.

Seaconit kuuluvat vuonna 1988 markkinoille tulleisiin Decepticoneihin. Seaconit ovat yksi Transformerien ns. "combiner"-alaryhmistä. Näissä alaryhmissä on yleensä viisi tai kuusi jäsentä jotka voivat liittyä yhteen muodostaen jättiläisrobotin. Seaconeissa on kuusi jäsentä ja niistä muodostuu jättiläisrobotti nimeltään Piranacon.

  • Snap Trap: tiimin johtaja. Muodostaa Piranaconin keskivartalon. Muuttuu robotista kilpikonnamaiseksi merihirviöksi. Motto: Rikotuista Autoboteista ei tule enää koskaan ehjiä.
  • Tentakil: merihirviömuoto mustekalamainen hirviö, jolla on kaksi jalkaa ja kuusi lonkeroa. Motto: Syleile vihollisiasi... kunnes he tuhoutuvat.
  • Nautilator: rapumaiseksi hirviöksi muuttuva robotti. Ei ole kovin hyvä merenalaisissa tehtävissä, joten Seaconit yleensä yhdistyessään Piranaconiksi antavat hänen toimia Piranaconin pistoolina. Motto: Syytä jotakuta muuta ennen kuin he syyttävät sinua.
  • Seawing: merihirviömuoto rauskumainen olento, jolla on siipien lisäksi kaksi jalkaa. Motto: Pimeimmistä syvyyksistä löytyvät pimeimmät salaisuudet.
  • Overbite: merihirviömuoto haita muistuttava olento jolla on neljä jalkaa, eturaajat ovat hieman käsimäiset. Motto: On vain kahdenlaisia olioita: saalistajia ja saaliita.
  • Skalor: merihirviömuoto piraijamainen olento, jolla neljä jalkaa, eturaajat ovat hieman käsimäiset. Motto: Haisen, siis olen olemassa. (Parodia Rene Descartesin kuuluisasta lauseesta "Ajattelen, siis olen olemassa.")

Kuka tahansa seaconeista (paitsi Snap Trap) pystyy toimimaan pistoolina, jompanakumpana kätenä tai jalkana. Yleensä aseena kuitenkin toimii Overbite tai Nautilator.

Jäsenten mielet sulautuvat täydellisesti yhteen toimimaan Piranaconina. (Toisin kuin esimerkiksi Menasor, jonka kaikki Stunticon-jäsenet ovat riidoissa johtajansa Motormasterin kanssa, aiheuttaen tästä tyhmän ja henkisesti epävakaan riehujan.) Piranacon on ns. "täydellinen soturi". Piranacon jahtaa saalistaan, niin kauan kunnes saalis on tuhottu tai Piranacon tuhoutuu. On huhu, että muista combinereista vain korkeintaan Predaking pystyisi kukistamaan Piranaconin. Piranacon toimii ensisijaisesti merenalaisissa tehtävissä.

Piranaconista on tehty uusintapainos vuonna 2007, tosin seaconit ovat erivärisiä kuin alkuperäiset. Siinä missä alkuperäiset seaconit myytiin erikseen, uusintapainos oli myytävänä yhtenäisenä pakkauksena sisältäen kaikki seaconit ja niiden profiilikortit. Sitä oli jakelussa Transformers Collectors Clubin kautta klubin jäsenille. Uusintapainosta on kaiketi tehty vain 1000 kpl.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]