Quintesson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Quintessonit
Ensiesiintyminen The Transformers: The Movie (1986)
Luojat Hasbro

Quintessonit ovat kuvitteellisia avaruusolentoja Transformers-universumissa.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quintessoneja on erilaisia. Mutta suurimmalla osalla heistä orgaaniset lonkerot, kun muu osa heidän kehoistaan on metallia.

Lajityypit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tuomarit: Tuomarit ovat viisikasvoisia Quintessoneja ja toimivat luultavasti myös rotunsa johtohahmoina. He ovat Quintessonien tunnetuin lajityyppi.
  • Syyttäjät: Quintessonien toiseksi yleisin lajityyppi.
  • Ulosottomiehet: Quintessonien vartijoita.
  • Teloittajat: Vastaavat syytettyjen tuomioiden toteuttamisesta.
  • Tiedemiehet: Ovat ulkonäöltään hieman syyttäjien kaltaisia.

The Transformers: The Movie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quintessonit esiintyivät ensimmäisen kerran elokuvassa The Transformers: The Movie, kun Autobotit Hot Rod ja Kup sekä Dinobotit tekivät pakkolaskun niiden asuttamalle planeetalle nimeltä Quintessa. He tuomitsivat sinne haaksirikkoutuneita robotteja hyvin epäoikeudenmuokaisesti. Oli syytetty sitten "syyllinen" vai "syytön", Quintessonit syöttivät tämän välittömästi Sharkticoneille. Hot Rod ja Kup kuitenkin pakenivat ja Dinobottien tultua apuun Sharkticonit usutettiin Quintessoneja vastaan.

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Unicronin tuhon jälkeen Quintessonit alkoivat suunnitella robottien asuttamien planeettojen valtaamista. Kun Autobottijohtaja Rodimus Prime (entinen Hot Rod) yritti Johtajuuden Matrixin kautta selvittää mitä Quintessonit olivat, hänelle selvisi, että transformereiden kotiplaneetta Cybertron olikin alun perin yksi Quintessonien perustamista robottitehtaista, jossa transformereiden esi-isät oli luotu. Lopulta robotit kääntyivät luojiaan vastaan ja ajoivat nämä pois Cybertronilta. Mutta nyt Quintessonit pyrkivät valtaamaan sen takaisin.[1]

Quintessonit tekivät yhteistyötä Autobottien kanssa vain kerran, kun Mark Morgan ja Gregory Swofford alkoivat levittää Vihan vitsausta avaruudessa. Sky Lynx pyysi yhtä Quintessoneista herättämään henkiin Autobottien entisen johtajan, Optimus Primen.[2]

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa Transformers: Energon esiintyi Quintesson-tuomareita muistuttava olento nimeltä Alpha Quintesson (tai yksinkertaisesti Alpha Q). Kauan sitten Unicron tuhosi hänen kotiplaneettansa, Planeetta Q:n, ja tämän seurauksena hänen mielensä jakautui neljäksi persoonallisuudeksi, joista kukin käytti eri kasvoja.

Kun Unicron oli ajautunut unitilaan, Alpha Q valtasi hänet. Hän herätti myös henkiin kamaripalvelijansa Scorponokin sekä muut planeetan asukkaat Terrorconien hahmossa ja lähetti nämä varastamaan Autoboteilta energonia. Sillä he voisivat herättää Unicronin ja manipuloida tämän palauttamaan Planeetta Q:n ennalleen.

Alpha Q:n äänenä sarjassa on Trevor Devall.

Aligned-jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä jatkumossa Quintessonit olivat 13 alkuperäiseen Primeen kuuluvan Quintus Primen luomuksia.

The Covenant of Primus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjan Transformers: The Covenant of Primus mukaan Liege Maximon kuoleman sekä Primejen välisen yhtenäisyyden murtumisen jälkeen Quintus Prime lähti Cybertronilta luodakseen artefaktinsa, Hiilloskiven (engl. Emberstone), avulla Cybertronin tuleville sukupolville mahdollisia liittolaisia.

Kun Quintessonit lopulta saapuivat Cybertronille, Alpha Trion, tunnisti niiden alkuperän. Mutta ei saanut koskaan tietää mitä itse Quintus Primelle oli tapahtunut niiden luomisen jälkeen. Lisäksi vastoin Quintuksen toiveita, Quintessonit vain esittivät olevansa Cybertronin asukkaiden liittolaisia. Myöhemmin ilmeni, että nämä halusivat orjuuttaa heidät. Tätä ajanjaksoa kutsuttiin Cybertronin historiassa Vihan kaudeksi (engl. Age of Wrath). Quintessonien vallan alla suuri osa uusista transformereista luotiin vailla nimeä tai persoonallisuutta. Mutta lopulta Sentinel Primen johdolla Quintessonit ajettiin pois Cybertronilta. Quintessonit olivat sitä ennen ehtineet opettaa transformereille merkittäviä asioita, kuten opettaneet heidät käyttämään T-Cog -mekanismejaan muuntautumiseen (vaikka Alpha Trion oli aiemmin salannut transformereilta T-Cogien olemassaolon) sekä rakentamaan avaruussiltoja.

Transformers: Exodus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaanissa Transformers: Exodus Quintessonit eivät esiintyneet, mutta heidät mainittiin muutamaan otteeseen.

Vaikka Quintessonit olivat poissa, Kultakaudesta alkaen Sentinel oli muuttanut hallintotapaansa hieman Quintessonien kaltaiseksi jakamalla väestön kasteihin ja jättämällä näistä alhaisimpien edustajat vailla nimiä. Kultakauden päätyttyä tilanne oli pahempi kuin koskaan. Mutta puhuessaan Cybertronin Suurneuvostolle Orion Pax (myöhemmin Optimus Prime) totesi, ettei kyseisellä menetelmällä olisi voitettu Quintessoneja kauan sitten.

Transformers: Retribution[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaanissa Transformers: Retribution Quintessonit asuttivat kahta planeettaa nimeltä Aquatron ja Quintessa.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers – Tuhon aikakausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan Transformers – Tuhon aikakausi takaumakohtauksissa ”Luojiksi” kutsuttu avaruusoliorotu, joka perustuu Quintessoneihin, saapui Maahan ja he pudottivat Maan pinnalle useita ”Siemeniksi” kutsuttuja pommeja, jotka räjähtäessään cybermuunsivat osan Maasta metalliksi, josta transformerit rakennettiin. Kun palkkionmetsästäjä Lockdown vangitsi Optimus Primen, hän paljasti työskentelevänsä Luojille.

Transformers: Viimeinen ritari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Viimeinen ritari yksi Luojista, naispuolinen noita nimeltä Quintessa, vangitsee Optimus Primen ja aivopesee hänet, aikomuksenaan saada hänet auttamaan Maan tuhoamisessa ja Cybertronin jälleenrakentamisessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Transformers 3. kauden jaksot 1–5, "Five Faces of Darkness"
  2. The Transformers 3. kauden jaksot 29–30, "The Return of Optimus Prime"