Sideways (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sideways
Sideways videopelissä Transformers: Revenge of the Fallen.
Sideways videopelissä Transformers: Revenge of the Fallen.
Ensiesiintyminen Robots in Disguise (2002)
Henkilötiedot
Ryhmäsidokset Autobotit, Decepticonit, Unicron
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Moottoripyörä
Planeetta X:n hävittäjä
Audi R8
Näyttelijä(t) Paul Dobson (2002-2003)
Ted Cole (2006-2007)
John DiMaggio (2009)

Sideways on Transformers-universumissa esiintyvä Decepticon. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 2002 Robots in Disguise -lelusarjassa.

Robots in Disguise[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sideways esiintyi Transformers: Robots in Disguise animesarjaan pohjautuvassa lelusarjassa vuonna 2002. Se oli mallinnettu Road Rocketin mukaan, mutta oli väriltään keltainen. Se muuntautui Yamaha GTS1000A moottoripyöräksi.

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paul Dobson ääninäytteli Sidewaysia Transformers: Armadassa vuosina 2002–2003.

Sideways oli paha transformerijumala Unicron valeasussa. Tässä valeasussa hän muuntautui moottoripyöräksi, jonka ajajana toimiva Mini-Conin kaltainen robotti muuntautuu hänen kypäräkseen. Hän teeskenteli aluksi olevansa Autobotti, mutta sitten jatkoikin suunnitelmaansa siirtymällä Decepticonien puolelle auttaen heitä saamaan Tähtimiekan, jota hän havitteli Taivaankilven ja Tuomionpäivän tykin lisäksi voidakseen elvyttää todellisen kehonsa, joka oli piilossa yhden Cybertronin kuun sisällä. Kun aseiden Mini-Conit vapuautuivat ja Unicronin keho sammui, raivostunut Sideways yritti hyökätä, mutta Optimus Prime ampui hänet Tuomionpäivän tykillä.

Transformers: Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ted Cole ääninäytteli Sidewaysia Transformers: Cybertronissa vuosina 2005–2006.

Sideways oli Autobottien ja Decepticonien keskuuteen soluttautunut Planeetta X:n entinen asukas. Hänen lisäksi planeetan asukkaista ei ollut elossa enää muita kuin Soundwave ja Laserbeak. He pyrkivät varastamaan Omegalukon voidakseen kostaa Gigantionin asukkaille kotinsa tuhoutumisen. Sideways oli säilynyt elossa, kun Unicron elvytti hänet pimeällä voimallaan.[1] Optimus Prime oli ampunut häntä Tuomionpäivän tykillä, jonka myötä häntä pidettiin kuolleena. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin tapahtumasta Sideways ilmaantui tietoisuuteen, kun Autobotit ja Decepticonit olivat etsimässä Cyberplaneetta-avaimia. Tavattuaan Autobotit hän tarjosi apuaan heille harhauttaakseen Starscreamin. Ammuttuaan Starscreamia hän vaihtoi yhtäkkiä puoltaan Deceptconiksi ja ampui Autobotteja, paeten samalla paikalta.[2]

Sideways esiintyi Cyberton-lelusarjassa vuonna 2005, jossa se oli mustan ja oranssin värinen cybertronilainen avaruustaistelualus. Siinä oli mukana myös Planeetta X:n Cyberplaneetta-avain, jonka avulla figuurin taistelukilpeen piilotetut terät tulivat esille. Figuurissa oli myös läpikuultava naama ja hahmolle tunnusomaiset sarvet.

Transformers: Kaatuneiden kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto Decepticoneihin kuuluva Sideways on Audi R8:ksi muuntautuva Demolishorin rikoskumppani Shanghaissa. Hän yritti paeta paikalta mutta kuoli, kun Sideswipe halkaisi hänet kahtia toisella Cybertranium-miekallaan.

Transformers: Revenge of the Fallen -videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sideways esiintyi elokuvaan perustuvassa videopelissä Transformers: Revenge of the Fallen. Hän on yksi viidestä Decepticonkamppanjan pelihahmosta. Hän on pelattavista Decepticoneista pienikokoisin. Sideways käyttää aseenaan tarkkuusplasmakivääriä sekä sarjatulikuonatoistaja. Erikoiskykynä hänellä on gravitonnimiina, joka hidastaa vastustajaa väliaikaisesti.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Televisiosarjat Konsolipelit
2002–2003 Paul Dobson Transformers: Armada
2005–2006 Ted Cole Transformers: Cybertron
2009 John DiMaggio Transformers: Revenge of the Fallen

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ask Vector Prime Hasbro Viitattu 25.8.2010 (englanniksi)
  2. Transformers: Cyberton jakso 12, "Alus" Viitattu 25.8.2010

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]