Soundwave

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Soundwave
Soundwaven G1-muoto
Soundwaven G1-muoto
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Asema Viestintäspesialisti
Ryhmäsidokset Decepticonit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Kasettinauhuri
Scion xB
satelliitti
Mercedes-Benz SLS AMG
Näyttelijä(t) Frank Welker (1984-1986, 2009, 2011, 2013, 2017)
Gary Chalk (2006)
Robert O. Smith (2007)
Jeff Bennett (2007)
Peter Jessop (2009)
Isaac C. Singleton Jr. (2010-2012, 2014)
Jon Bailey (2018)

Soundwave on Transformers-universumissa esiintyvä Decepticon. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers-animaatiosarjassa. Soundwave on yksi Megatronin uskollisimmista seuraajista. Hänellä on useita apureita ja tiedustelijoita.[1]

Soundwaven kasvot toimivat myös inspiraationa Decepticonien symbolille.[2]

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundwave muuntautuu kasettisoittimeksi ja hänellä oli C-kaseteiksi muuntautuvia apureita kuten Rumble, Frenzy, Ravage, Laserbeak, Buzzsaw, Ratbat, Overkill ja Slugfest.

Johtuen Soundwaven tietokonemuokatusta äänestä hahmo jäi hyvin mieleen ja nousi välittömästi suosituksi.[1]

Transformers: Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundwave on Sidewaysin sekä apurinsa Laserbeakin ohella yksi viimeisistä Planeetta X:n eloonjääneistä. Hän johdatti Decepticonit planeetta Gigantioniin, voidakseen lopulta päästä kostamaan oman planeettansa tuhoutumisen.

Koska kasettisoitin ei enää sopinut 2000-luvun puoleen väliin, tämän sarjan Soundwave muuntautui lentokoneeksi.[1]

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Animatedissa Soundwave oli Megatronin luomus, joka annettiin jaksossa "Mahtavat soundit" Sarille syntymäpäivälahjaksi. Mutta todellisuudessa aina, kun Sari käytti Ikikipinän energiaa sisältävää avaintaan häneen, hänelle kehittyi oma tahto ja hänestä alkoi tulla Megatronin uskollinen palvelija. Jakson lopussa Bulkhead kuitenkin tuhosi hänet, mutta hänen keskusprosessorinsa jäi ehjäksi.

Soundwave muuntautuu futuristiseksi Scion xB-autoksi.

Transformers: Kaatuneiden kosto

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Soundwave elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto.

Transformers: Kaatuneiden kostossa Soundwave piileskeli Maan kiertoradalla cybertronilaisen satelliitin muodossa. Hän hakkeroitui USA:n tiedustelusatelliitteihin ja etsi tietoa Allsparkin palasista ja Megatronin ruumiin sijainnista. Hän toimii pääasiassa Decepticonien välisten viestien välittäjänä. Tiedustelijana hänellä on mekaaninen jaguaari nimeltä Ravage. Soundwaven ja Ravagen symbioosi toimii samalla tavalla kuin ensimmäisestä elokuvasta tuttujen Blackoutin ja Scorponokin tai Barricaden ja Frenzyn symbioosit.

Soundwaven piti esiintyä jo ensimmäisessä elokuvassa, mutta ei lopulta päässytkään siihen. Soundwave voitti USA Todayn järjestämässä äänestyksessä, jossa fanit saivat äänestää minkä hahmon he haluaisivat esiintyvän jatko-osassa.

Transformers: Revenge of the Fallen -videopeli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan peliversiossa Soundwave on pelkkä sivuhahmo, jonka ääni kuuluu pelissä. Hän on kuitenkin saatavilla pelihahmoksi Xbox 360- ja PlayStation 3-versioille erään lisäsisällön kautta. Soundwave käyttää ladattua pulssitykkiä ja häiritseviä ääniaaltoja. Erikoiskykynä hän pystyy ajoneuvomuodossaan jättämään kaksoissijoittimia, jotka tulittavat vihollisia automaattisesti.

Transformers: Kuun pimeä puoli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Soundwave ja Laserbeak elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli.

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Soundwave on valinnut uudeksi muuntautumismuodokseen hopeisen Mercedes-Benz SLS AMG:n, jonka Dylan Gould antoi sihteerilleen, Carly Spencerille, työsuhdeautoksi.[3] Jo 1970-luvulta asti Dylanin isä oli tehnyt yhteistyötä Soundwaven kanssa ja nyt Dylan itse oli isänsä asemassa. Tämä paljastui Sam Witwickylle ja Carlylle pian sen jälkeen kun Autobotit pettänyt Sentinel Prime oli tuonut pilareillaan sadoittain Decepticoneja Maahan. Chicagon taistelussa Soundwave otti Ratchetin, Bumblebeen, Sideswipen, Dinon ja Quen vangeiksi ja Dylanin pyynnöstä päätti tappaa heidät. Mutta ehti tappaa vain Quen. Juuri kun hän yritti tappaa Bumblebeen, Wheelien ja Brainsin sabotoiman Decepticonien komentoaluksen putoavat osat veivät Soundwaven huomion ja antoivat vangeille mahdollisuuden paeta. Bumblebee alkoi taistella Soundwavea vastaan ja lopulta tappoi hänet ampumalla hänen päänsä kappaleiksi.

Tässä osassa ilmeni, että Soundwavella oli toinenkin apuri, Laserbeak, joka on pääosin salamurhannut suurimman osan Decepticonien ihmisliittolaisista sen jälkeen, kun Autobotit löysivät Arkin hylyn.

Transformers: Dark of the Moon-videopeli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Dark of the Moon -videopelissä Soundwave on pelattavana hahmona kampanjan neljännessä tasossa. Tasossa on myös kohtia, joista Soundwave ei omin päin selviä ja silloin pelaajan on käytettävä Laserbeakia.

Pelissä Soundwave muuntautuukin valkoiseksi GL-sarjan Mercedes-Benziä muistuttavaksi maasturiksi.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Soundwave sarjassa Transformers: Prime.

War for Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundwave oli Megatronin ja Breakdownin mukana etsimässä Omega-avainta ja taistelemassa Omega Supremea vastaan. Soundwave oli myöhemmin vastuussa Deceptionien pääkaupungissa, Kaonissa, olevasta vankilasta ja sen vangeista, mukaan lukien Zeta Primesta. Soundwave käyttää aseinaan neutronitoistajaa ja energonsotakirvestä ja muuntautuu cybertronilaiseksi maastoautoksi.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundwave on vakoilun hiljainen mestari. Toisin kuin War for Cybertronissa, Soundwave muuntautuukin tiedustelulennokiksi, hän ei ole yleensä puhunut, lukuun ottamatta jaksoa "Miinus yksi". Hän oli vannonut hiljaisuuden valan mielenosoituksena Autobotteja ja Cybertronin suurneuvostoa vastaan.

Hän on Decepticoneista uskollisimpia, sillä hän oli ensimmäisellä kaudella ja toisen kauden alussa tietoinen Starscreamin ja Airachnidin yrityksestä viedä Megatronilta johtajuus. Soundwave osaa myös ajoittaa maasiltojen ja avaruussiltojen käytöt juuri oikeille hetkille. Sarjan lopussa Jack Darby, Miko Nakadai ja Raf Esquivel onnistuivat vangitsemaan hänet varjovyöhykkeelle kaksinkertaisen maasillan kautta.[4]

Robots in Disguise (2015)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soundwave teki pikaisen paluun Laserbeakin kanssa animaatiosarjan Transformers: Robots in Disguise jaksossa "Portaalit", kun Fixit vahingossa vapautti hänet varjovyöhykkeeltä korjatessaan maasiltaa ja heitti Bumblebeen sinne mutta onnistui pääsemään sieltä ja Been tiimi onnistui heittämään Soundwaven ja Laserbeakin takaisin varjovyöhykkeelle.

Myöhemmin Combiner Force -kaudella hän yrittää paeta varjovyöhykkeeltä lähettämällä Activator Mini-Coneja varastamaan Bee-tiimin Decepticon-pyydykset. Decepticon Cyclonus ja hänen ryhmänsä lähettivät nämä Mini-Conit varjovyöhykkeelle, jotta Soundwave pääsisi pois sieltä ja voisi kutsua Megatronin johtamaan taas Decepticoneja tietämättä siitä, että hän oli luopunut Decepticonien johtamisesta. Soundwave luopui lopulta hiljaisuuden valastaan ja otti itselleen uuden muuntautumismuodon. Hän käytti jopa Steeljaw’n jengiä hyväkseen Megatronin kutsumisessa. Mutta Bee-tiimi ja Optimus Prime onnistuivat estämään sen, ja sen jälkeen Optimus vei hänet ja Laserbeakin oikeudenkäyntiin Cybertronille.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
1984–1986, 2009, 2011, 2013, 2017 Frank Welker The Transformers
Transformers: Prime
Transformers: Robots in Disguise
The Transformers: The Movie
Transformers: Kaatuneiden kosto
Transformers: Kuun pimeä puoli
2006 Gary Chalk Transformers: Cybertron
2007 Robert O. Smith Transformers: Cybertron
2007–2009 Jeff Bennett Transformers: Animated
2009 Peter Jessop Transformers: Revenge of the Fallen
2010 Bronco D. Jackson Transformers: Cyber Missions
2010–2012, 2014 Isaac C. Singleton Jr. Transformers: War for Cybertron
Transformers: Dark of the Moon
Transformers: Fall of Cybertron
Transformers: Rise of the Dark Spark
2018 Jon Bailey Bumblebee
  1. a b c TRANSFORMERS: THE BASICS on SOUNDWAVE 16.12.2017. Chris McFeely. Viitattu 9.9.2021. (englanniksi)
  2. Mark Stephens: Decepticon Logo: An Insignia With ‘Cybertronian’ Powers designbro.com. Viitattu 9.9.2021. (englanniksi)
  3. 5 Transformers That Look Better In The Michael Bay Movies (& 5 That Looked Worse) CBR. 29.12.2019. Viitattu 9.9.2021. (englanniksi)
  4. Transformers: Prime – Beast Hunters jakso 13, "Lukkoon lyöty hetki"

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]