Johtajuuden Matrix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matrix elokuvassa The Transformers: The Movie.

Johtajuuden Matrix (engl. Matrix of Leadership) on kuvitteellinen talismaani Transformers-universumissa. Bob Budianskyn luoma esine esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1985 The Transformers -sarjakuvalehden numerossa 5. Primuksen on sanottu antaneen voimaansa siihen, jotta transformereiden johtajat käyttäisivät sitä pahaa vastaan. Nykyään sitä kantavat vain Autobottien johtajat.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers: The Movie[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matrix nähtiin animaatioversiossa ensimmäistä kertaa elokuvassa The Transformers: The Movie, jossa Optimus Prime jättää sen Ultra Magnusille. Magnus kuitenkin menettää sen Galvatronille. Kun Hot Rod taisteli epätoivoista taistelua vahvaa Galvatronia vastaan Unicronin sisällä, hän tarttui Galvatronin kaulassa olevaan Matrixiin. Matrix antoi Hot Rodille lisää kokoa, uusitun ulkonäön, uuden muuntautumismuodon, voimat ja viisautta. Rodimus Prime oli syntynyt. Rodimus tarttui Galvatroniin ja heitti tämän ulos Unicronin sisältä. Tämän jälkeen Rodimus avasi Matrixin "heidän pimeimpänä hetkenään" päästäen tämän voimat valloilleen. Matrixin tuhovoima aiheutti Unicronin sisällä valtavan räjähdysaallon.

Rodimus keräsi elossa olevat Autobotit yhteen ja ohjasi heidät ulos Unicronin sisältä juuri ennen räjähdystä, jossa Unicron tuhoutui palasiksi. Rodimus johti Autobotit takaisin Cybertronille ja totesi, että oli koittanut uusi rauhan ja onnellisuuden aika.

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformersin 3. kauden päätösjaksossa "The Return of Optimus Prime", Optimus onnistuu sieppaamaan Matrixin Rodimus Primen rinnasta ja käytti sitä tuhoamaan viruksen, jonka vaikutuksesta elolliset olennot alkoivat käyttäytyä aggressiivisesti. Samalla Matrixin valo kuitenkin sammui ja sen voima tarvitsi synnyttää uudelleen johtajuudella.

4. kauden kolmiosaisessa jaksossa "The Rebirth" Optimus ottaa yhteyden mentoriinsa, Alpha Trioniin megatietokone Vector Sigman kautta käyttäen Sigman aktivointiin Matrixia.

Sarjakuva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjakuvassa transformerijumala Primus käski Autobotteja etsimään Matrixin, jotta nämä voisivat käyttää sitä Unicronia vastaan. Juuri kun Autobotit löysivät Matrixin, Decepticonkomentaja Thunderwing varasti Matrixin ja korruptoitui. Unicronin tuhottua Thunderwing, Optimus sieppasi Matrixin ja tuhosi sillä Unicronin.

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Unicron-trilogiassa Matrix nähtiin ensi kerran Transformers: Armadan jaksossa "Crisis", jossa Optimus näytti sen Hot Shotille ennen kuin lähti Jetfiren kanssa estämään Megatronia tuhoamasta Maata Hydra-tykillä. Kun Optimus kuoli, vaurioitettuaan Hydra-tykkiä pahasti, Johtajuuden Matrix ja Optimuksen Mini-Con kumppani, Sparkplug, olivat ainoat mitkä selvisivät. Myöhemmin Perceptor ja Sparkplug käyttivät sitä Optimuksen elvyttämiseen.

Transformers: Cybertronissa Optimus käytti sitä yhdessä Vector Primen miekan, Rhislingin, kanssa avaruusporttien avaamiseksi.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ben Procterin tekemä mallinnus Matrixista elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto.

Elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto Johtajuuden Matrix oli eräänlainen avain, jonka sisältämä voima oli erilaista kuin mikään muu. Sitä käytettiin alun perin vain auringonkorjuukoneiden aktivoimiseen. Kun Prime nimeltä Fallen yritti käyttää sitä aktivoimaan Maan auringonkorjuukoneen, muut Primet veivät sen häneltä ja uhrasivat omat robottikehonsa luodakseen Primejen Haudan, jossa Matrix pysyi piilossa 19 000 vuotta. Sam päätti etsiä sen voidakseen käyttää sitä Optimus Primen elvyttämiseen. Jetfiren antamien vihjeiden perusteella se lopulta löytyi. Heti kun Sam kosketti Matrixia se hajosi tomuksi. Sam otti tomun talteen uskoen voivansa siitä huolimatta vielä käyttää sitä. Taistelun aikana Megatron ampui Samia pysäyttäen hänen sydämensä. Sam näki unta, jossa Primet kertoivat Samille, että Matrixia ei voi löytää vaan se pitää ansaita. Sam heräsi ja tomu kokoontui takaisin yhteen Matrixiksi. Juuri, kun Sam oli herättänyt Optimuksen, Fallen sieppasi Matrixin ja käynnisti auringonkorjuukoneen. Optimus kuitenkin tuhosi koneen ennen kuin se ehti vahingoittaa Aurinkoa.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Optimus käytti Matrixia herättääkseen Arkista noudetun Sentinel Primen. Myöhemmin Optimus yritti antaa sen Sentinelille, koska tämä oli Autoboteista vanhin ja viisain. Sentinel kuitenkin kieltäytyi, koska hän oli kokeneempi vain Cybertronilla. Optimus sen sijaan oli Maassa häntäkin kokeneempi.

Aligned-jatkumo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

War for Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsolipelissä Transformers: War for Cybertron Matrix nähtiin vain Autobottikampanjassa, kun Cybertronin ytimen oli sammutettava itsensä voidakseen puhdistaa itsensä pimeästä energonista, se antoi Matrixin Optimukselle. Niin kauan kuin Matrix pysyisi ehjänä, ydin pysyisi elossa.

Transformers: Prime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Prime "Matrix" on suomennettu "Matriisiksi". Optimus uhrasi sen voiman ensimmäisen kauden päätösjaksossa "Yksi nousee, osa 3" tuhotakseen Unicronin, mutta samalla Optimus menetti kaikki Cybertronin sisällissotaan liittyvät muistonsa luullen yhä olevansa Orion Pax ja Megatronin ystävä. Mutta toisen kauden jaksossa "Orion Pax, osa 3" Jack Darby käytti Vector Sigmalta lataamiaan tietoja palauttaakseen Matriisin voiman ja Optimuksen muistin.

Televisioelokuvan Predacons Rising lopussa Optimus oli yhdistänyt kaikki Ikikipinän kipinät osaksi Matriisia ja omaa kipinäänsä, suojellakseen Ikikipinää Megatronin ruumiiseen asettuneelta Unicronilta. Koska Optimuksen omasta kipinästa oli sen seurauksena tullut myös osa Ikikipinää, Optimus uhrasi sekä itsensä että Matriisin, voidakseen palauttaa Ikikipinän Primukselle, Cybertronin ytimeen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]