Luettelo Transformersin aluksista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli kertoo Transformers-jatkumoiden aluksista.

Alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arkki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Arkki (Transformers)

Arkki on alus, joka on toiminut useissa Transformers-jatkumoissa Autobottien lippualuksena.

Atlantis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cybertronissa alus, jolla miljoonia vuosia sitten Autobottikomentaja Evac ja hänen johtamansa ryhmä kuljettivat Omegalukon ja sinisen kyberplaneetta-avaimen Maahan. Se putosi Vector Primen kertomuksen mukaan seudulle, jossa Bermudan Kolmio maantieteellisesti oli. Sen luultiin tuhoutuneen sen jälkeen, kun se räjähti Megatronin murtauduttua sisään. Mutta se oli korjauttanut itsensä ja toimi Starscreamin ja Sidewaysin piilopaikkana. He seurasivat sillä Autobotteja Gigantioniin, mutta heidän kukistuttua, Autobotit ottivat sen käyttöönsä Ogygian ja Lemurian ohella.

Axalon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beast Warsissa Axalon oli Optimus Primalin komentama alus, joka teki pakkolaskun esihistorialliseen Maahan. Transformers: Armadassa Axalon on alus, jonka Autobotit rakensivat päästäkseen takaisin Cybertronille.

Dark Side[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Beast Warsissa Predaconien alus, joka teki pakkolaskun Maahan samaan aikaan kuin Axalon.

Harbinger[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harbinger on sarjassa Transformers: Prime Decepticonien alus, joka oli tehnyt Maahan pakkolaskun kauan sitten. Hylky löytyi jaksossa "Kumppanit". Airachnid löysi sieltä jähmettäjän (engl. Immobilizer), sauvan, jolla jähmettää uhrit paikalleen. 2. kauden ajan hylky toimi Starscreamin tukikohtana tämän ollessa maanpaossa Decepticoneilta.

Hyperborea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cybertronissa alus, jolla vihreä kyberplaneetta-avain kuljetettiin Viidakkoplaneetalle miljoonia vuosia sitten. Nähtiin ensi kertaa vasta jaksossa "Kotiinpaluu", jossa se nousi esiin Scourgen temppelin alta.

Kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kosto (engl. Revenge) on alus, jonka Unicron loi elokuvassa The Transformers: The Movie Megatronille muokattuaan tästä Galvatronin.

Lemuria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cybertronissa alus, jolla purppura kyberplaneetta-avain kuljetettiin Jättiläisplaneetta Gigantioniin miljoonia vuosia sitten. Toisin kuin muut kyberplaneetta-avaimet, purppura oli ainoa, jota ei koskaan viety aluksen ulkopuolelle.

Miranda II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miranda II on Transformers: Energonissa tohtori Brian Jonesin Autoboteille suunnittelema alus.

Nemesis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä sarjassa Nemesis oli alus, jolla Decepticonit tekivät hyökkäyksen Autobottien kimppuun. Se teki pakkolaskun Maahan Arkin mukana 4 miljoonaa vuotta sitten. Nemesis putosi eri paikkaan kuin Arkki, mutta jonkin aikaa heräämisensä jälkeen, Decepticonit löysivät sen ja tekivät sen hylystä ensimmäisen tukikohtansa Maassa. Nemesiksen virtalähteenä toimi voimakas esine nimeltä "Cybertronin Sydän".

Transformers: Animated[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Animatedissa Nemesis oli Decepticonien lippualus. Kun Megatron hyökkäsi Optimus Primen ryhmän kimppuun, alus kulkeutui Ikikipinän vaikutuksesta avaruussillan läpi ja avaruussillan räjähtäessä muu miehistö, Starscreamia lukuun ottamatta, pakeni.

50 vuoden ajan Starscream etsi Ikikipinää ja löysi Maan. Nemesis teki pakkolaskun Kuuhun ja toimi myös toisella tuotantokaudella Starscreamin piilopaikkana.

Transformers: Kaatuneiden kosto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kaatuneiden kosto oli Decepticonien alus, joka oli tehnyt pakkolaskun yhteen Saturnuksen kuista. Aluksen hylky oli toiminut Decepticonien tukikohtana siitä asti, kun he olivat saaneet selville, että Allspark oli Maassa.

Transformers: Prime[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Primessa oli valtava sota-alus, jolla Decepticonit etsivät ja tarkkailivat Autobotteja. Alus vaurioitui pahasti jaksossa "Armada", mutta kun Megatron asetti jaksossa "Älyn lento" aluksen virtalähteeksi pimeää energonia, alus muuttui eläväksi. Jakson lopussa alus kuitenkin muuttui taas elottomaksi.

Ogygia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alus, jolla punainen kyberplaneetta-avain kuljetettiin Nopeusplaneetta Velocitronille miljoonia vuosia sitten. Kun Vector Prime oli löytänyt aika-avaruuskäytävän Gigantioniin, Autobotit päättivät matkustaa sinne tällä aluksella.

Xantium[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintyy The Transformers: Stormbringer -sarjakuvassa sekä elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Romuttajien aluksena.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xantium on alus, jonka Romuttajat rakensivat ja jolla he ennen elokuvan Transformers: Kaatuneiden kosto tapahtumia saapuivat Maahan. Wreckerit kuitenkin viettivät kaiken aikansa Maassa, elokuvan Transformers: Kuun pimeä puoli tapahtumiin asti, huoltaessaan sitä Kennedyn avaruuskeskuksessa. NESTistä eläkkeelle jäänyt Robert Epps liittyi heidän apuna toimivaan NASAn teknikkoryhmään. Xantiumia käytettiin elokuvassa kahdesti. Ensin Optimus Prime ja Ratchet matkustivat sillä Kuuhun etsiäkseen Arkin hylystä Sentinel Primea ja pilareita. Myöhemmin Autobotit käyttivät sitä lähteäkseen Maasta, kun Sentinelin kiristäminä YK määräsi heidät karkotettaviksi. Mutta Autobotit arvasivat sen olevan ansa, joten he piiloutuivat kantoraketteihin ja laskeutuivat niillä takaisin Maahan, kun Starscream tuhosi aluksen.

Aluksina toimineita transformereita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]