Galvatron

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Galvatron
Galvatronin G1-ulkonäkö
Galvatronin G1-ulkonäkö
Henkilötiedot
Koko nimi Galvatron
Asema Decepticonien johtaja, Unicronin viestintuoja
Ryhmäsidokset Decepticonit, Unicron
Muuntautumismuodot Lasertykki
Panssarivaunu
Freightliner Argosy
Näyttelijä(t) Leonard Nimoy (1986)
Frank Welker (1986–1987, 2014)
Daniel Riordan (2001–2002)
David Kaye (2002–2005)

Galvatron on kuvitteellinen hahmo Transformers-universumissa. Useimmissa jatkumoissa hän on esiintynyt Decepticonien johtajan, Megatronin, uutena ulkomuotona.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Transformers: The Movie

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa The Transformers: The Movie Megatron tekee vuonna 2005 hyökkäyksen Autobot Cityyn. Siellä hän jouttuu viimeiseen ja kohtalokkaaseen taisteluun Optimus Primea vastaan. He molemmat haavoittuvat kuolettavasti.

Kesken paluumatkan Cybertronille Starscream jätti Megatronin avaruuteen kuolemaan. Pian Megatron joutui planeetansyöjä Unicronin eteen, ja tämä lupasi pelastaa Megatronin kuolemasta, jos Megatron tuhoisi Autobottien johtajan Matrixin. Vastusteluiden jälkeen Megatron myöntyi. Unicron ei vain korjauttanut Megatronin, vaan antoi hänelle myös uuden ulkonäön, suuremmat voimat ja uuden personallisuuden. Unicron nimesi uuden tuhokoneensa Galvatroniksi.

Galvatron palasi Decepticoniensa luokse Cybertronille, mukanaan uusi, Unicronin luoma armada. Galvatron eliminoi hänet viimeisen kerran pettäneen Starscreamin yhdellä voimakkaalla energialaukauksella ja otti takaisin Decepticonien komentajuuden. Myöhemmin Galvatron alkoi jahdata Autobottien uutta johtajaa Ultra Magnusta tuhotakseen tämän rintakotelossa olevan Matrixin. Hän oli Junkion-planeetalla mukana tuhoamassa Ultra Magnusta. Saatuaan Matrixin haltuunsa hän yritti käyttää sitä Unicronin tuhoamiseen ja vapautuakseen tämän vallasta. Matrix ei kuitenkaan suostunut tottelemaan Galvatronia.

Unicronin hyökättyä Cybertron -planeetalle Galvatron liittoutui Autobottien kanssa, mutta Unicronin käyttämä henkinen yhteys teki liitosta lyhyen.

Taistelussa nuorta Autobottisoturi Hot Rodia vastaan tapahtui kuitenkin yllätys: Matrix totteli Hot Rodia ja muovasi hänestä uuden Autobottien johtajan Rodimus Primen. Rodimus Prime heitti Galvatronin Unicronin sisuksista avaruuteen, eikä häntä enää elokuvassa nähty. Unicronin tuhouduttua katosi myös Unicronin käyttämä henkinen käskyvalta Galvatroniin, ja hänestä tuli lopultakin oman kohtalonsa herra.

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galvatron tulee mukaan televisiosarjaan heti kolmannen tuotantokauden alussa. Hän onnistuu palamaan huonossa kunnossa olevien Decepticon-sotureidensa luokse ja alkaa nopeasti rakentamaan uutta Decepticon-imperiumiaan. Kauden lopussa, pahan ruton levitessä ympäri galaksia ja tartuttaen kaikki mahdolliset, Galvatron joutuu liittoutumaan henkiin herätetyn Optimus Primen ja jäljellä olevien Autobottien kanssa, pysäyttääkkseen ruton leviämisen ja löytääkseen parannuskeinon. Lopulta Galvatronkin joutuu ruton valtaan, mutta vapautuu tästä pian, Optimus Primen pelastettua kaikki. Kauden viimeisen jakson lopussa Galvatron kättelee Optimusta, kiittää tätä ja lupaa olla sotimatta tällä kertaa.

Sarjakuvassa Galvatronin seikkailut on nähty useaan otteeseen, mutta hänen muutostaan Megatronista Galvatronin ei koskaan. Käsikirjoittaja Simon Furman on käyttänyt läpi TF-kirjoittajauransa Galvatronin hahmoa eri tarinoissa ja näissä esiintynyt hahmo on yleensä eri ajasta tai aikajatkumosta "oikeaan" maailmaan siirtynyt henkilö. Virallisesti Galvatron tuli mukaan vaihtoehtoiseen tulevaisuuteen, vuoteen 2009 sijoittuvassa tarinassa, missä Decepticonit ovat tuhonneet ja vallanneet USAn tärkeimmät kaupungit. Decepticonit ovat myös tappaneet melkein kaikki mahdolliset Autobotit ja heidän johtajansa Rodimus Primen.

Ylivoimaisen voittonsa ansiosta Galvatron on menettänyt todellisuuden tajunsa, ja puhuu itsestään jatkuvasti suuria ja kertoo, kuinka Autobotit hävisivät ylivoimaiselle viholliselle. Galvatron tapattaa myös omia alaisiaan. Hänen ainoa uhkansa on pieni, mitätön, muutamasta Autobotista ja kourallisista ihmisiä muodostuva ryhmä, joka on täysin alivoimainen. Autobotit kuitenkin käyvät epätoivoiseen vastaiskuun ja Galvatron tapattaa useita eloonjääneitä Autobotteja, kuin myös oman soturinsa Cyclonuksen.

Galvatron oli juuri tappamassa Spike Witwickya, kun "oikeasta" aikajatkumosta tulleet Unicronin apurit vangitsivat Galvatronin ja kuljettivat hänet läpi ajan ja ulottuvuuksien. Unicron määräsi Galvatorin avustajakseen ja viestintuojakseen, jonka tehtävä olisi mennä Cybertronille ja levittää pelkoa, tappaa Autobotteja ja näiden paikallinen johtaja, Emirate Xaaron. Galvatron päätti kuitenkin käyttää tilaisuutensa hyväksi ja liittoutui Xaaronin kanssa, tuhotakseen Unicronin. Tähän tarvittiin Transformerien jumalan, Primuksen herättämistä. Kun Primus oli herännyt, hän siirsi kaikki Transformerit Cybertronille, taistelemaan Unicronia vastaan.

Hieman ennen Unicronin tuloa Galvatron joutui pelastamaan Optimus Primen hengen, kun Unicronin lähettämän, aivopestyt transformerit yrittivät tappaa transformerien johtajan. Unicronin hyökättyä transformerit eivät uskaltaneet käydä valtavaa vihollistaan vastaan. Galvatron joutui näyttämään esimerkkiä, hyökkäämällä yksin entistä herraansa vastaan. Unicron löi kuitenkin Galvatronin yhdellä iskulla syrjään.

Myöhemmin, Unicronin tuhouduttua ja Cybertronin alettua rapistumaan, Galvatron lähti Cybertronilta salamatkustajana, Decepticon Shockwaven ja Starscreamin kaappaamassa Autobot risteilijässä, Arkissa. Arkissa hän törmäsi entiseen minäänsä, Megatroniin. Galvatron pelasti Megatronin Shockwaven tappavalta laukaukselta. Yhdessä he liittoutuivat ja kävivät Shockwaven kimppuun. Myöhemmin Arkki törmäsi Maahan ja hajosi palasiksi. Galvatron kuitenkin selvisi hengissä.

Spike Witwicky saapui paikalle ja yhdistyi entiseen Headmaster-kumppaniinsa Fortress Maximukseen ja syntyi taistelu. Taistelu päättyi, kun Galvatron putosi jäiseen veteen, eikä enää noussut pinnalle.

Unicron-trilogia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armada

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armadassa kun Megatron päätyy Starscreamin, Demolishorin sekä Autobottien Hot Shot ja Red Alert ohella tuntemattomalle planeetalle, he kohtaavat Optimus Primelta näyttävän mystisen olennon nimeltä Nemesis Prime, joka haavoitti kutakin heistä, mutta Mini-Conit ilmestyivät Nemesis Primen uhrien eteen korjaten heidän haarniskansa ja antaen heille uudet värit. Uuden värinsä myötä Megatron nimesi itsensä Galvatroniksi.[1]

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonissa Megatron oli ottanut vanhan nimensä käyttöön Alpha Q:n herättyä hänet henkiin. Unicronin robottikehon tuhouduttua Megatron saapui Cybertronille ja löysi sen pinnan alta superenergonia, jota hän imi itseensä. Tämä muutti hänet jälleen Galvatroniksi.[2]

Transformers: Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Cybertronissa jälleen vanhan nimensä käyttöön ottanut Megatron kohtasi kerran taistelussa Jättiläisplaneetta Gigantionin johtajan, Metroplexin. Hän hävisi ja menetti samalla apurinsa, Nemesis Breakerin. Raivoissaan kokemastaan tappiosta Megatron pääsi hetkellisesti lähelle Gigantioniin kätkettyä Cyberplaneetta-avainta. Hän ei onnistunut viemään sitä, mutta sai yhdistettyä osan sen voimasta omaan haarniskaansa muuttuen jälleen Galvatroniksi.[3]

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä oli harvoja jatkumoita, joissa Megatron ja Galvatron olivat kaksi eri henkilöä. Galvatronin ainoa esiintyminen oli kirjassa Transformers: The Covenant of Primus.

The Covenant of Primus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galvatron eli Alkuperän aikakaudella, aikana ennen Quintessonien saapumista. Hän johti kulttia nimeltä Satunnaisuus (engl. Random), joka vastusti Kuvioijiksi (engl. Patterners) kutsuttujen tiedemiesten ryhmää, jonka jäseniä olivat Azimuth, Perceptor ja Reflector. Galvatron ei uskonut järjestelmällisyyteen vaan puhtaaseen kaaoksen. Kultti hävitettiin, mutta Galvatron selvisi hengissä. Hän ei kuitenkaan enää uhannut Cybertronia, eikä hänen vaiheistaan Alkuperän aikakauden päättymisen jälkeen kerrottu mitään.

Transformers – Tuhon aikakausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galvatron esiintyy Michael Bayn elokuvassa Transformers – Tuhon aikakausi yhtenä kauko-ohjattavista ja molekylaarisesti muuntautuvista transformereista, jotka yhtiö nimeltä KSI on rakentanut Harold Attingerin käskystä tuhoamaan Autobotit ja korvaamaan heidät ihmiskunnan suojelijoina.[4] KSI pyrki alun perin mallintamaan hänen robottimuotonsa muistuttamaan Optimus Primea, mutta KSI:n johtajan Joshua Joycen harmiksi se muistuttikin Megatronia. Lisäksi kun se lähetettiin Autobottien perään, se ei täysin totellut ohjauksia ja kykeni vieläpä puhumaan. Syyksi paljastui lopulta, että Megatronin jäännöksissä hänen edelleen aktiivisena oleva mieli oli siirtänyt itsensä Galvatroniin saadakseen tästä itselleen uuden kehon. Kun KSI:n toiminta siirrettiin Kiinaan, Galvatron aktivoitui itsestään ja alisti samalla Stingerin, Junkheapin, Trax-yksiköt ja muut KSI:n luomukset osaksi uutta Decepticon-armeijaansa. Hän yritti myös saada haltuunsa "Siemenen", jonka Lockdown oli luvannut ihmisille, luodakseen sillä lisää sotilaita uuteen armeijansa.

Galvatron muuntautuu mustaksi ja harmaaksi Freightliner Argosy -rekka-autoksi.[5][6] Hänen äänenään elokuvassa on Frank Welker.[7]

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat
1986 Leonard Nimoy The Transformers: The Movie
1986–1987, 2014 Frank Welker The Transformers Transformers – Tuhon aikakausi
2001–2002 Daniel Riordan Transformers: Robots in Disguise
2002–2006 David Kaye Transformers: Armada
Transformers: Energon
Transformers: Cybertron

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]