Barricade

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Barricade
Barricade vuoden 2007 elokuvassa.
Barricade vuoden 2007 elokuvassa.
Kustantaja Hasbro
Ensiesiintyminen Generation 1 lelusarja (1990)
Henkilötiedot
Koko nimi Barricade
Ryhmäsidokset Decepticonit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Cybertronilainen urheiluauto
Saleen S281E
Näyttelijä(t) Keith David (2007)
Jess Harnell (2007, 2017–2018)
Steve Blum (2010)
Frank Welker (2011)

Barricade on Transformers-universumissa esiintyvä Decepticon. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1990 Generation 1 -lelusarjassa.

Generation 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barricade esiteltiin vasta Generation 1 -lelusarjaan pohjautuneen animaatiosarjan jälkeen vuonna 1990, jossa sen kerrottiin oppineen pitämään itsestään huolta pyöriessään Cybertronin vaarallisimpien kilpa-ajojengien mukana. Barricade käyttää kaduilla ja jengeissä oppimaansa julmuutta Decepticonien partionjohtajana. Hänen joukkonsa tietävät, että pienikin virhe johtaa armottomaan tuomioon.

Transformers: Energon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonissa Barricade oli Destruction-ryhmän johtaja, jotka yhdistyessään muodostivat Bruticus Maximusin. Erään virtuaaliharjoituksen aikana Barricade ja Steamhammer kokoontuivat muiden jäsenten kanssa kohtaakseen Storm Jetin ja hänen Air-ryhmän. Molemmat johtajat muodostivat oman yhdistelmänsä, joista Barricaden Bruticus Maximus voitti taistelun. He kuitenkin hävisivät seuraavalla kierroksella Optimus Supremelle.[1]

Barricadea ei viitattu sarjan aikana nimeltään vaan se oli suurimmaksi osaksi vain Bruticus Maximusin vartalo.

Elokuvasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers (2007)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2007 Transformers-elokuvassa Barricade kuuluu Decepticonien ryhmään ja muuntautuu Saleen S281-malliseksi poliisiautoksi. Hän toimii Bumblebeen tavoin vakoojana. Lisäksi hän ja hänen apurinsa, Frenzy ovat ainoat ei-sotilaalliset Decepticonit, toisin kuin toinen maapallolla toiminut tiedustelija Blackout ja tämän pari Scorponok.

Barricade etsi yhdessä Frenzyn kanssa tietoa Megatronin olinpaikasta, jonka Frenzy myös löysi murtauduttuaan Air Force Onessa Yhdysvaltain armeijan verkostoon. Lisäksi he saivat selville internetin kautta kapteeni Archibald Witwickyn jälkeläisen Sam Witwickyn pitävän hallussaan isoisoisänsä silmälaseja, johon Megatron oli vuosia sitten vahingossa skannannut kauan kadoksissa olleen Allsparkin sijainnin. Myöhemmin Barricade löytää Witwickyn, jonka he tuntevat tämän eBay-tunnuksen nimellä Naistenmies217 ja alkaa kuulustelemaan häntä uhkaavasti. Sam onnistuu kuitenkin pakenemaan ja saa apua Bumblebeeltä, jota hän piti aluksi uhkana. Barricade vahingoittui taistelussa Bumblebeeta vastaan, eikä saanut tarvittavaa tietoa haltuunsa.

Myöhemmin Barricade lähti yhdessä Brawlin ja Bonecrusherin kanssa takaa-ajaamaan Autobotteja. Devastator otti oman reittinsä, kun Barricade ja Bonecrusher menivät moottoritielle. Barricade jäi kuitenkin taka-alalle antaessaan tietä Bonecrusherille, jonka Optimus Prime kuitenkin tuhosi.

Barricaden kohtalo jäi epäselväksi. Eikä häntä nähty elokuvan jatko-osassa Transformers: Kaatuneiden kostossa.

Transformers: The Game[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barricade esiintyy elokuvaan perustuvassa videopelissä Transformers: The Game. Barricade on pelattavana hahmona Decepticon kampanjamoodissa ja se on kahdesti pomovastuksena Autobottien kampanjamoodissa.

Decepticonien kampanjamoodissa Barricade on pelattavana hahmona toisella tasolla, jossa sen täytyy tuhota Autobottien massarobotteja ja hakea Frenzy kyytiin. Samalla Frenzy kertoo kokoamansa tiedot Allsparkista ja Megatronista, jonka sijaintiin tarvittava kartta on kaiverrettu Sam Witwickyn hallussa olevaan silmälaseihin. Barricade joutuu kohtaamaan Bumblebeen, joka yrittää suojella Samia. Barricade onnistuu kuitenkin saamaan lasit haltuunsa tapettuaan Bumblebeen. Myöhemmin Barricade on pelattavana hahmona neljännen tason ensimmäisessä tehtävässä, jossa Megatron käskee häntä etsimään Sam Witwickyn. Löydettyään pojan Barricade joutuu taistelemaan Jazzia vastaan, jonka hän lopulta onnistuu tappamaan. Witwicky kuitenkin pääsee pakoon. Barricade esiintyy vielä pelin lopussa animaatiossa, jossa Maan hallitsijaksi noussut Megatron käskee Barricadea, Brawlia, Scorponokia, Blackoutia, Bonecrusheria ja Starscreamia tuhoamaan jäljellä olevat ihmisrodun.

Autobottien kampanjamoodissa Barricade esiintyy ensimmäisen kerran pomovastuksena kolmannen tehtävän ensimmäisessä tasossa, jossa pelaajan täytyy estää Bumblebeellä Barricadea sieppaamasta Sam Witwickya. Toisen kerran se on neljännen tehtävän neljännen tason viimeinen vastus, joka on toisintoa edelliseen kohtaamiseen, mutta tällä kertaa Barricade kuolee taistelun aikana.

Transformers: Kuun pimeä puoli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barricade teki pienen paluun elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli. Chicagon taistelussa hän oli yksi Soundwaven alaisuudessa olevista sotilaista ja hänen käskystään tappoi Autobottien varustemestari Quen. Mutta Bumblebeen tapettua Soundwave, NESTin sotilaat hyökkäsivät Barricaden ja muiden kimppuun.

Elokuvassa ilmenneen teknisen virheen takia Barricade puhuu Soundwaven äänellä elokuvassa muutaman repliikin.

Transformers: Viimeinen ritari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjaaja Michael Bay ilmoitti Barricaden palaavan elokuvassa Transformers: Viimeinen ritari julkaisemalla kuvan tämän uutena muuntautumismuotonsa toimivasta vuoden 2016 Ford Mustang -poliisiautosta.[2]

War for Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Barricade esiintyy Transformers: War for Cybertron videopelissä pelattavana hahmona. Decepticonien kampanjamoodissa Barricade on yksi Megatronin kätyreistä. Hän on pelattavana ainoastaan kampanjan ensimmäisessä tasossa, jossa hän yrittää Megatronin ja Brawlin mukana tunkeutua tehtaaseen, jossa Starscream säilyttää pimeää energonia. Barricade käyttää aseinaan neutronitoistajaa ja energonsapelia.

Hahmoa näytelleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodet Näyttelijät Sarjat Elokuvat Konsolipelit
2007 Keith David Transformers: The Game
2007, 2017–2018 Jess Harnell Transformers
Transformers: Viimeinen ritari
Bumblebee
2010 Bronco D. Jackson Transformers: Cyber Missions
2010 Steve Blum Transformers: War for Cybertron
2011 Frank Welker Transformers: Kuun pimeä puoli

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]