Ratchet (Transformers)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ratchet
Ratchet sarjakuvana.
Ratchet sarjakuvana.
Ensiesiintyminen The Transformers (1984)
Henkilötiedot
Koko nimi Ratchet
Asema Lääkintämies
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Pituus 732 cm
Muuntautumismuodot Ambulanssi
Hummer H2
Näyttelijä(t) Don Messick (1984–1986)
Wally Burr (1985)
Fred Tatasciore (2007, 2010)
Robert Foxworth (2007, 2009, 2011, 2014)
Corey Burton (2007–2009)
Jeffrey Combs (2010–2013)
Dennis Singletary (2018)

Ratchet on Transformers-universumissa esiintyvä Autobotti. Hasbron luoma hahmo esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1984 The Transformers -animaatiosarjassa. Ratchet muuntautuu yleensä ambulanssiksi. Ratchetin pahimpiin ongelmiin kuuluu hänen liiallinen itsensä työllistäminen. Potilaan menetyksen hän kokee pahimpana käänteenä, eikä pysty päästämään helpolla irti.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratchet toimi Autobottien johtavana lääkintämiehenä heidän tehtävässään etsiä uusia energialähteitä Cybertonille taistelussa Decepticoneja vastaan. Vihollisten hyökätessä heidän alukseensa Ratchet yritti puolustaa alustaan hyökkäämällä Soundwaven kimppuun, mutta tulikin heitetyksi tietokoneen konsolien päälle. Ratchet ja muut autobotit joutuivat pakon edessä hätästaattiseen tilaan, kun heidän aluksensa törmäsi Maassa olleeseen tulivuoreen. Neljä miljoonaa vuotta myöhemmin tulivuori purkaantui ja sen aiheuttama tärinä aktivoi heidän tietokoneensa Teletraan 1:n, joka herätti aluksi Decepticonit eloon ja myöhemmin myös Autobotit Starscreamin epäonnistuneen yrityksen johdosta tuhota heidät. Herättyään Ratchet sai muuntautumismuodokseen ambulanssin.

Myöhemmin Ratchet pelasti yhdessä Haulerin kanssa Decepticoneja vakoilleet Houndin ja Cliffjumperin, joista Hound oli pudonnut rotkoon Laserbeakin hyökkäyksen seurauksena. Ratchet korjasi epäkunnossa olleen Houndin, jonka jälkeen Ratchet oli osa taisteluryhmää, joka lähetettiin estämään decepticoneja varastamasta öljyä öljynporauslautalta. Hän ei kuitenkaan pärjännyt hyvin taistelun aikana.[1]

Ratchet vietti suurimman osan ajastaan Autobottien tukikohdassa Wheeljackin kanssa luoden ja korjaten muita Autobotteja. He loivat muun muassa Dinobotit.

Ratchetin äänenä läpi sarjan oli Don Messick, kun taas Wally Burr korvasi hänet jaksossa "Masquerade".

The Transformers: The Movie

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratchetilla oli erittäin pieni rooli elokuvassa The Transformers: The Movie, jossa hän tuli ammutuksi kun Megatron hyökkäsi joukkoineen Autobottien sukkulaan.

Transformers (2007)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Ratchet muuntautuu Hummer H2-pelastusautoksi ja toimii Autobottien lääkintäupseerina. Hän uskoo yhteenottojen ratkeavan rauhaisalla tavalla ilman väkivaltaa, mutta Optimus Primen käskyn käydessä Ratchet kykenee käyttämään väkivaltaisia otteita.

Ratchet ajoneuvomuodossa Detroit River Walk Festivaalissa vuonna 2007

Ratchet käyttää aseinaan sahaa ja konekivääriä, jotka ilmaantuvat hänen käsistään. Ratchetilla on myös laserskanneri, jolla hän tutkii potilaiden tilanteen. Aikaisempien Michael Bayn haastattelujen mukaan Ratchet on 732-senttinen, kuitenkin Transformers: The Game -videopelin virallisen oppaan mukaan Ratchet on 610 senttimetriä pitkä. Yhdistyneen kuningaskunnan The Transformers -lehdessä hänen pituudeksi on ilmoitettu 612 senttimetriä ja painoksi 6,7 tonnia, sekä huippunopeudeksi 370 km/h. Elokuvassa Ratchetin äänenä toimii Robert Foxworth.

Transformers: The Game

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: The Game -pelissä Ratchet esiintyi ainoastaan pelin animaatiopätkissä ja puhuikin ainoastaan yhdessä niistä. Hänen äänenään tässä pelissä on Fred Tatasciore.

Transformers: Kaatuneiden kosto

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Kaatuneiden kostossa Ratchet esiintyi huomattavasti harvemmin kuin edellisessä. Dialogiakin hänellä oli vain neljä repliikkiä.

Transformers: Revenge of the Fallen -videopeli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Revenge of the Fallen -pelissä Ratchet on yksi viidestä Autobottikamppanjan pelihahmosta. Ratchet käyttää aseenaan energonmultisädekanuunaa ja kranaatinheitintä, jolla heitetyt kranaatit tarttuvat kaikkeen mihin ne koskevat. Erikoiskykynä hänellä on parantuminen (Decepticonkampanjassa Long Haulilla on sama erikoiskyky).

Transformers: Kuun pimeä puoli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Transformers: Kuun pimeä puoli Ratchetilla oli merkittävämpi rooli kuin edellisessä osassa. Alussa hän oli mukana Tšernobylissä tutkimassa sen ydinvoimalaa. Hän lähti myös Optimuksen mukaan Kuuhun noutamaan Sentinel Primen ja tämän pilarit ja veivät ne Maahan. Hän osallistuu myös Chicagossa käytävään taisteluun, jonka aikana hän ja Bumblebee tuhoavat hallintapilarin. Ratchet oli elokuvan lopussa yksi eloonjääneistä Autoboteista ja kehui Bumblebeen taistelutaitoja.

Ratchetilla on uusi haarniskan väri. Tässä elokuvassa Ratchet onkin vihreä ja valkoinen.

Transformers – Tuhon aikakausi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratchet esiintyy lyhyesti elokuvassa Transformers – Tuhon aikakausi. Toisin kuin Optimus ja Bumblebee, Ratchet on säilyttänyt aiemman ulkomuotonsa sekä robotti- että ajoneuvomuotoa myöten.[2]

Ratchet piileskeli Harold Attingerin lähettämiä Cemetery Windin agentteja sekä palkkionmetsästäjä Lockdownia eräässä laivassa. Ratchet yritti vakuuttaa ihmisille olevansa vaaraton, mutta hänet haavoitettiin liikkumiskyvyttömäksi. Kun Lockdown kysyi Optimus Primen olinpaikasta, Ratchet kieltäytyi kertomasta, joten Lockdown repi irti hänen kipinänsä. Kaapattuaan yhden CIA:n kameraroboteista, Autobotit näkivät nauhoitteet Ratchetin kuolemasta sekä sen kuinka KSI käytti hänen jäännöksissään olevaa metallia omien luomustensa rakentamiseen.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Ratchet animaatiosarjassa Transformers: Animated.

Ratchet on yksi vanhimmista Autoboteista Transformers: Animated -sarjassa ja Optimus Primen ryhmässä, jossa hän on varakomentajana Optimuksen jälkeen. Kokeneena taistelijana on ainut, joka on kokenut suuren sodan miljoonia vuosia sitten, jolloin Ratchet toimi lääkintämiehenä. Sodan aikaiset tapahtumat ovat vaikuttaneet häneen henkisesti ja fyysisesti, jonka vuoksi Ratchet on usein kärttyisä ja näkee painajaisia menneistä kauhun hetkistä.

Hän usein joutuu komentelemaan Bumblebeeta, joka viisastelee muiden kustannuksilla. Ratchetin erikoiskykyihin lukeutuvat muun muassa magnetismi, joiden sädettä hän kykenee hallitsemaan käsistään tulevilla kaksipiikkisillä haarukoilla. Ratchet muuntautuu alkuperäiseen tapaansa ambulanssiksi.

Ratchetin äänenä toimii Annie-palkittu Corey Burton, joka on muun muassa myös Megatronin äänenä samassa sarjassa.

Aligned-jatkumo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Ratchet sarjassa Transformers: Prime.

The Covenant of Primus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjan Transformers: The Covenant of Primus mukaan Ratchet syntyi Alkuperän aikakaudella, joka alkoi Predaconien sukupuuton jälkeen. Hän opiskeli lääkintämieheksi Iaconissa ylilääkäri Remedyn oppilaana. Hän ja hänen kollegansa, hämähäkkimäisiin Arachniconeihin kuuluva Cogwheel, olivat ensimmäiset Cybertronin asukkaat, jotka saivat tietää Quintessonien olemassaolosta.

War for Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ratchet on lääkintämies, joka teki usein yhteistyötä Optimuksen kanssa Cybertronilla sodassa Decepticoneja vastaan. Ratchet käyttää aseinaan neutronitoistajaa ja energonkaksoiskirvestä.

Transformers: Prime

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Prime on Maan Autobottien lääkintämies ja teknikko, joka on tuntenut Optimus Primen kauemmin kuin muut. Hän on rakentanut myös tukikohtaan maasillan, avaruussillan rajoitetumman version. Hän on ihmisiä kohtaan epäluuloisempi kuin muut Autobotit, eikä pidä siitä, että yhä useampi heistä tietäisi heidän olemassaolostaan. Lisäksi Ratchetille Cybertronin elvyttäminen on tärkeämpää kuin muille. Jaksossa "Miinus yksi" hän joutui Megatronin vangiksi, sillä tämä halusi hänen täydentävän synteettisen energonin kaavan. Cybertronin elpymisen jälkeen Ratchet ilmoitti jäävänsä maahan, mikä tuli muille autoboteille yllätyksenä.

Transformers: Robots in Disguise

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Robots in Disguise Ratchet joutui etsimään sotarikollisia kerrottuaan Autobottien suurneuvostolle, että Optimus pelasti Cybertronin. Ja hän sai parikseen Mini-Conin nimeltä Undertone. Tavattuaan Bee-tiimin, hän kertoi heille, että ajan myötä muut Cybertronin asukkaat alkoivat syyttää Optimusta Cybertronin tuhosta ja halusivat unohtaa hänet. Sitten kun Toolbox saapui Romupihalle, hän ja Bee-tiimi auttoivat häntä vapauttamaan hänen Mini-Con-toverit, ja samalla he yrittivät saada kaikki Decepticon-saaren Decepticonit staasiin. Ja kun Decepticonit oli saatu staasiin, hän lähti Optimuksen, Windbladen ja Alchemorin vanginvartija-Mini-Conien kanssa viemään kaikkia Decepticon-karkureita vankilaan Cybertronille. Myöhemmin hän palasi takaisin Maahan osana Optimuksen uutta ryhmää aikoen pysäyttää Maahan hyökkäävät cybertronialaiset hyökkääjät. Kun hyökkääjät oli kukistettu, ja Bee-tiimi pysäytti Cyclonusin ryhmän, hän toimi Windbladen, Bulkheadin ja Jazzin kanssa väliaikaisena suurneuvostona.

Transformers: Rescue Bots Academy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Rescue Bots Academy Ratchet tuli toisen kauden alussa Rescue Botti-akatemiaan vierailevaksi luennoitsijaksi. Hän paljastui jopa Rescue Botti-tulokkaan, Medixin, sedäksi.

Transformers: Cyberverse

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animaatiosarjassa Transformers: Cyberverse Ratchet toimi Autobottien lääkärinä ja yhtenä Arkin miehistön jäsenenä. Kun AllSpark lähetettiin pois Cybertronilta hän lähti Optimuksen ja muun Arkin miehistön kanssa etsimään AllSparkia ympäri universumia. Ja kun AllSparkin sijainti jäljitettiin Maahan, ja Arkki oli törmäyskurssilla, hän ja muut Arkin miehistön jäsenet pakenivat staasisäiliöhin horrokseen. Miljoonien vuosien kuluttua Teletraan-X herätti hänet ja muun aluksen miehistön, ja kun Decepticon-laivue saapui Maahan, hän ja hänen Autobotti-toverinsa aloittivat taistelun Decepticoneja vastaan puolustaessaan Maata ja etsimällä AllSparkia.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijä Sarja Elokuva Konsolipeli
1984–1986 Don Messick The Transformers
1985 Wally Burr The Transformers
2007, 2010–2012 Fred Tatasciore Transformers: The Game
Transformers: War for Cybertron
Transformers: Dark of the Moon
Transformers: Fall of Cybertron
2007, 2009, 2011, 2014 Robert Foxworth Transformers
Transformers: Kaatuneiden kosto
Transformers: Kuun pimeä puoli
Transformers – Tuhon aikakausi
Transformers: Revenge of the Fallen
2007–2009 Corey Burton Transformers: Animated
2010 Bronco D. Jackson Transformers: Cyber Missions
2010–2013,
2016–2017
Jeffrey Combs Transformers: Prime
Transformers: Robots in Disguise
Transformers Prime Beast Hunters: Predacons Rising Transformers: Prime – The Game
2018 Dennis Singletary Bumblebee
2018–2020 Todd Perlmutter Transformers: Cyberverse
Transformers: Rescue Bots Academy
  1. The Transformers jakso 1, "More Than Meets the Eye"
  2. 'Transformers: Age of Extinction' Trailer Analysis, Photos, and Video

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]