Aerialbot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aerialbotit
Henkilötiedot
Koko nimi Aerialbotit
Asema ilmasoturit
Ryhmäsidokset Autobotit

Aerialbotit ovat kuvitteellisia hahmoja alkuperäisestä The Transformers -sarjasta, ja sarjakuvasta. Heidät on nähty myös joissakin myöhemmistä Transformers-jatkumoista.

The Transformers

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aerialbotit rakennettiin sarjassa vanhoista Cybertronin ytimestä löytyneistä lentokoneista. Heidät herätettiin henkiin megatietokone Vector Sigman avulla. Ainoastaan Silverbolt luotti ihmisiin, joista muut Aerialbotit (varsinkaan Slingshot) eivät vielä lainkaan pitäneet. Mutta nähdessään kuinka he yrittivät korjata osiin hajonnutta, Omega Supremea, he muuttivat mielensä ihmisten suhteen. Jaksossa "War Dawn", he päätyivät erään Decepticonien rakennuttaman aikakoneen kautta 9 miljoonan vuoden taakse ja pelastivat Megatronin haavoittamat nuoret transformerit, Orion Paxin ja Arielin, vieden heidät Alpha Trionin käsiin, joka rakensi heille uudet robottikehot. Samalla ilmeni, että Orion Pax oli itse Autobottien johtaja, Optimus Prime, nuorena. Ariel taas tunnetaan nykyään naispuolisten Autobottien johtajana nimeltä Elita-1. Jakson lopussa he palasivat nykyaikaan, kun Wheeljack ja Ratchet korjasivat aikakoneen.

Aerialbottien johtaja. Hän muuntautuu Concorde-lentokoneeksi. Poikkeukselliseksi ollakseen lentokone-Transformer, kärsii korkeuskammosta, mikä johtuu siitä että hänet on muutettu vanhasta rahtikoneesta. Motto: Älä katso alas vaan suoraan eteenpäin.

Muuntautuu AV-8A-hävittäjäksi. Kerskuri joka jatkuvasti kehuu itseään ja jopa ottaa itselleen kunnian muiden ansioista. Motto: Olen jopa parempi kuin itse luulen.

Muuntautuu F-4 Phantom II-hävittäjäpommittajaksi. Vastuuton lentäjä joka ei välitä yhtään muista lentokoneista. Motto: Kun minä lennän, yksikään vihollinen ei ole turvassa - eikä yksikään ystäväkään.

Muuntautuu F-15 Eagle-hävittäjäksi. Peloton taistelija joka haluaa mieluiten hyökätä Decepticonien kimppuun salakavalasti. Motto: Jos epäröit, et välttämättä toimi.

Muuntautuu F-16 Fighting Falcon-hävittäjäksi. Sotastrategi joka mieluummin haluaisi opiskella taisteluita kuin osallistua niihin. Motto: Voimme oppia nykyisyyden vain opiskelemalla menneisyyttä.

Superion on viiden Aerialbotin muodostama jättiläissoturi. Hän on Autobottien ensimmäinen yhdistyjä (Combiner).

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Energonissa esiintyy Aerialbottien kaltainen Autobottiryhmä, joka muodostaa soturin nimeltä Superion Maximus. Ryhmään kuuluvat Storm Jet, Skyshadow, Terradive, Treadshot ja Windrazor.

Transformers: War for Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: War for Cybertronissa Aerialbotit Silverbolt, Air Raid ja Jetfire ovat valittavina pelihahmoiksi Autobottikampanjan neljänteen tasoon.

Transformers: Dark of the Moon -videopeli

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Dark of the Moon -videopelissä kolme Aerialbottia Air Raid, Breakaway ja Silverbolt ovat vastustajina kampanjatilan viidennessä tasossa, jossa he yrittivät saattaa Stratospherea, joka kuljetti mukanaan Autobottien uusia MechTech-aseita. Moninpelitilassa Air Raid ja Breakaway ovat pelattavaina hahmoina. Molemmat Xbox 360- ja PlayStation 3-versioissa. Air Raid on pelattava myös Wii-versiossa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]