Perceptor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Perceptor
Ensiesiintyminen The Transformers (syyskuu 1985)
Henkilötiedot
Koko nimi Perceptor
Asema tiedemies
Ryhmäsidokset Autobotit, Mini-Conit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Mikroskooppi
3 Mini-Conia
Näyttelijä(t) Paul Eiding (1985–1987)
PlainTalk (2009)
Jim Ward (2012, 2014)

Perceptor on hahmo fiktiivisessä Transformers-universumissa.

The Transformers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäisessä Transformers-sarjassa Perceptor on tutkija, joka muuttuu mikroskoopiksi, tai lasertykiksi. Hän on Optimus Primen jälkeen älykkäin Autobotti. Perceptorin tiedonjano on sammumaton ja se jättää kaiken muun varjoonsa. Hän on Maassa kuin kullankaivaja, joka löytää uuden kultasuonen ja mässäilee rikkauksilla, joiden loppumisesta hänellä ei ole tietoa.

Perceptorin erikoistehtävänä on tutkia, miten Autobotit parhaiten sopeutuisivat Maan olosuhteisiin, ja myös miten maan vieras ympäristö vaikuttaa Autobotteihin. Perceptor tuntee kaikki tieteenalat, mutta hän on erikoistunut metallikirurgiaan, molekyylikemiaan ja sähkötekniikkaan. Mikroskooppimuodossaan hän voi suurentaa kohteen jopa 10 000 -kertaiseksi. Tykkimuodossa hän voi ampua tarkasti 3 200 kilometrin päähän. Hän voi käyttää tykkiä robottimuodossaan,mutta hän voi muuttaa sen myös liikkumattomaksi kenttätykiksi. Eräässä tuotantopöydälle jääneessä alkuperäisen piirrossarjan jaksossa nähtiin Perceptorin alkuperäinen Cybertron-muoto: avaruusalus, jota jakson nähneet ovat kuvailleet Legoista rakennetun lenkkitossun näköiseksi.

Unicron-trilogia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armadassa ja Transformers: Energonissa Perceptor koostuu kolmesta Mini-Conista: High Wiresta, Sureshockista ja Grindorista. Armadassa Perceptor on lasten ystävä ja kokoonsa nähden hyvä taistelija. Energonissa Perceptor on Kickerin ystävä, vaikka rooli onkin pienempi kuin Armadassa.

Transformers: Animated[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Animatedissa Perceptor on Autobottien Tiedeministeriön johtaja ja yksi Suureuvoston jäsenistä Alpha Trionin ohella. Hän vastasi myös luotettavan insinöörinsä, Wheeljackin, ohella Omega Supremen rakentamisesta 4 miljoonaa vuotta sitten. Perceptorilla ei ole sarjassa ääninäyttelijää ollenkaan. Hänen puheroolinsa on tehty PlainTalk-puheentunnistusohjelmalla.

Transformers: Rescue Bots Academy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Rescue Bots Academyssa Perceptor toimi ennen Optimus Primen tiedeupseerina, ja hän ja Bumblebee ovat olleet pitkäaikaisia ystäviä. Kun Bumblebee ja Wedge olivat pelastamassa kivimäisiä avaruusolentoja, Bumblebee kutsui hänet auttamaan heitä. Ja kun tehtävä oli suoritettu, hänestä tuli Rescue Botti-akatemian matikka- ja tiedeopettaja.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]