Hot Shot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kuvitteellista hahmoa. Muista merkityksistä katso täsmennyssivu.
Hot Shot
Hot Shot videopelissä Transformers
Hot Shot videopelissä Transformers
Ensiesiintyminen Transformers: Robots in Disguise (2001)
Henkilötiedot
Koko nimi Hot Shot
Asema Soturi
Ryhmäsidokset Autobotit
Sukupuoli Mies
Muuntautumismuodot Porsche 959
Näyttelijä(t) Michael McConnohie (2001–2002)
Brent Miller (2002–2005)
Kirby Morrow (2005–2006)
Bill Fagerbakke (2009)
Travis Willingham (2010)
Pierce Cravens (2018–)

Hot Shot on fiktiivinen hahmo Transformers-universumissa. Hot Shot on nopea, itsepäinen ja paljon puhuvat nuori soturi. Hän on hahmoltaan sekoitus Generation 1:n hahmoja Bumblebee ja Hot Rod. Hot Shot rakastaa kovaa ajamista ja Decepticoneja vastaan taistelemista. Hot Shot muuntautuu urheiluautoksi.

Transformers: Robots in Disguise

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hot Shotin ensi esiintyminen Transformers-sarjoissa.

Unicron-trilogia

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transformers: Armada

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Hot Shot on nuori, kokematon soturi, joka on innokas Optimus Primen seuraaja ja häntä joutuu useasti rauhoittelemaan. Hot Shot kaveraa sarjan aikana Autobottien Blurr ja Smokescreen kanssa. Hän kaveerasi myös vähän aikaa arkkivihollisensa Starscreamin kanssa, kun hän oli hetkellisesti Autobotien puolella. Tosin alussa hän odotti Starscreamin pettävän heidät (lopulta Starscream pettikin heidät tosin siinä vaiheessa he olivat jo ystävystyneet Hot Shotin kanssa). Sarjan aikana hän saa haltuunsa Tähtimiekan. Kun Optimus Prime uhraa itsensä estääkseen Megatronia käyttämästä Mini-Conien voimaa Maan tuhoamiseksi, Hot Shot ottaa sen raskaammin kuin muut ja haluaa kostaa. Mutta ajautuu taisteluun omia Autobottitovereitaan vastaan ennen kuin lopulta tajuaa, että Mini-Conien pelastaminen Decepticoneilta on tärkeämpää kuin Decepticonien tuhoaminen. Lopulta Autobotit nimittävätkin Hot Shotin uudeksi johtajakseen, koska Optimus olisi niin halunnut. Myöhemmin, Autobottien ollessa matkalla takaisin Cybertronille, Optimus kuitenkin heräsi Mini-Conien voiman kautta takaisin henkiin.

Transformers: Energon

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Energon jatkaa suoraan Armadan tarinaa. Hot Shot on nyt kokenut veteraani, jota nuoremmat Autobotit ihailevat ja kunnioittavat. Hän itse on rauhoittunut ja tuntee vastuunsa. Hot Shot kaveraa sarjan aikana sarjan ihmispäähenkilön, Kickerin kanssa. Sarjan aikana hän ei kuitenkaan tee juuri muuta, kuin ammuskelee taustajoukoissa.

Transformers: Cybertron

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Hot Shot robottimuodossaan, sarjassa Transformers: Cybertron

Cybertron ei jatka suoraan Armadan ja Energonin jatkumoita, mutta hahmo on kuitenkin sama. Hot Shot kuuluu nuoriin ja innokkaisiin Autobotteihin, mutta on tästä huolimatta kohtalaisen kokenut henkilö. Hot Shot saa sarjan edetessä itselleen uuden, paremmin panssaroidun ulkonäön ja hän muuntautuu tämän jälkeen panssaroiduksi, suuritulivoimaiseksi kuljetusautoksi. Sarjan aikana Hot Shot kaveraa Autobot Overriden kanssa.

Transformers: Animated

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animatedissa Hot Shot kuuluu Rodimus Primen pieneen ryhmään, joka muistuttaa läheisesti Optimus Primen vastaavaa. Hän on nuorin ja kokemattomin Rodimuksen alaisuudessa oleva Autobotti. Hot Shot on ryhmän mekaanikko, joka käyttää liekinheittimiään myös aseinaan. Hot Shotin ulkomuoto muistuttaa läheisesti Armadan Hot Shotia.

Transformers: Rescue Bots Academy

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan alussa Optimus Prime värväsi Hot Shotin Rescue Botti-akatemiaan opettelemaan Rescue Botiksi. Aivan aluksi hän ei osannut olla hyvä oppilas, koska hän on pelannut Kuutio -peliä. Mutta kun Optimus antoi hänelle Mul-T-Cogin, hän osasi käyttää monia eri muotoja pelastamistehtävissä.

Hahmoa näytelleet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Vuodet Näyttelijä Sarja Konsolipelit
2001–2002 Michael McConnohie Transformers: Robots in Disguise
2002–2005 Brent Miller Transformers: Armada
Transformers: Energon
2004 Dublin James Transformers
2005–2006 Kirby Morrow Transformers: Cybertron
2009 Bill Fagerbakke Transformers: Animated
2010 Travis Willingham Transformers: War for Cybertron
2018–2020 Pierce Cravens Transformers: Rescue Bots Academy

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]