Override

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Override
Generation 1 Override
Generation 1 Override
Henkilötiedot
Koko nimi Override
Asema Tiedustelija
Ryhmäsidokset Autobotit
Näyttelijä(t) Lisa Ann Beley (2005–2006)

Override on fiktiivinen hahmo Transformers-universumissa.

Generation 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Override esiintyy vain alkuperäisessä The Transformers -sarjakuvassa. Override esiintyy lyhyesti Alikantta -saagassa, kun Decepticonit Starscream ja Ratbat tutkivat maan Autoboteille lähetettyjä, vanhoja videotiedostoja. Override toimii nuoren Optimus Primen johtaman Autobot-partion soturina, joka ei vielä kunnioita Primea. Seuraavaksi Override tulee mukaan Matrixin etsinnän yhteydessä, kun hänen partionsa joutuu aavikkoplaneetalle etsimään sitä. Override vilahtaa tosin pienessä, mutaman kuvan sivuroolissa vuotta aikaisemmin ilmestyneessä Tarinassa, missä ihmisjoukko, Roadjammerit yrittävät pysäyttää Transformereita.

Generation 2 / G.I.JOE[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjojen Generation 1 ja Generation 2 väliin sijoittuvassa Action Force-sarjakuvassa Override kuuluu pieneen, Hot Spotin johtamaan Autobot ryhmään, minkä tarkoitus on pysäyttää Megatron. Cobran tiedemiesten korjaama ja valvatasti voimistunut Megatron repii Overriden paljain käsin palasiksi, Overriden ostaessa aikaa muille ryhmäläisilleen, salamatkustaessaan Arkkiin. Override muuntautuu sivuvaunuiseksi moottoripyöräksi.

Transformers: Cybertron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cybertronin Override on planeetta Velocitronin johtaja ja hän isännöi myös planeetalla pidettäviä kilpa-ajoja. Override muuntautuu huippunopeaksi kilpa-autoksi. Override liittoutuu Aubottien kanssa, estääkseen Decepticoneja saamasta Cyber-planeetta avaimia. Hänestä tulee Autobot Hot Shotin ystävä. Override on miespuolinen transformeri, mutta amerikkalaisessa duppauksessa hänet on kuitenkin muutettu naiseksi ja hänen dialogiaan on muutettu naisemmalliseksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]